به گزارش جمله به نقل از مهر، جان کلارک از بازیگران سریال طولانی «روزهای زندگی» که سال ۲۰۰۵ جایزه امی یک عمر دستاور هنری را دریافت کرد بر اثر ذاتالریه درگذشت. وی ۸۸ ساله بود و در چند سال اخیر مشکلات متعددی سلامتیاش را کاهش داده بود. این بازیگر در بیش از ۷۵ نمایش در […]
به گزارش جمله به نقل از مهر، جان کلارک از بازیگران سریال طولانی «روزهای زندگی» که سال ۲۰۰۵ جایزه امی یک عمر دستاور هنری را دریافت کرد بر اثر ذاتالریه درگذشت.
وی ۸۸ ساله بود و در چند سال اخیر مشکلات متعددی سلامتیاش را کاهش داده بود.
این بازیگر در بیش از ۷۵ نمایش در شیکاگو روی صحنه رفت و بازیگر فیلمهایی چون «داوری در نورنبرگ» و «دنیای دیوانه، دیوانه، دیوانه» بود.
کلارک اما بیش از همه برای نقشآفرینی خود در سریال «روزهای زندگی» شناخته میشود که نمایش آن از سال ۱۹۶۵ آغاز شد و تا ۴ اکتبر ۲۰۱۹ تعداد اپیزودهای آن به ۱۳ هزار و ۶۹۵ رسیده است. کلارک ۳۹ سال در این سریال نقشآفرینی کرد.
وی در سریالهای متعددی بازی کرد که «دکتر کویین، پزشک دهکده» از جمله آنها بود.
کارگاه «کاستلوچی» در کویر مرکزی ایران
پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مهر کاشان، کارگاه “مناظرهای در باب امواج” با هدایت کلودیا کاستلوچی در یکی از کاروانسراهای کویری اطراف شهر کاشان برگزار میکند و این کارگاه با حضور ۱۸ نفر از شرکتکنندگان ایرانی و ۵ نفر از اعضاء ایتالیایی گروه کاستلوچی به یک تولید مشترک خواهد رسید و اجرای پایانی کارگاه، روز ۲۹ آذرماه دو اجرا در تاتر مولوی تهران خواهد داشت.
کلودیا کاستلوچی از شاخصترین کارگردانان و طراحان حرکت معاصر جهان و از بنیانگذاران گروه رافائل سانزیو (به سرپرستی رومئو کاستلوچی) کارگاهی با تمرکز بر بدن، ریتم و طبیعت در دل کویر مرکزی ایران برگزار میکند و محصول آن را در یک کاروانسرا یا تپههای سیلک اجرا خواهد کرد.
کارگاه آکسیون کاستلوچی همزمان با جشنواره مهر کاشان از ۲۳ تا ۲۸ آذر به مدت ۶ روز برگزار و در روز ۲۸ آذر همزمان با اختتامیه جشنواره اجرا خواهد شد و ساعت برگزاری هرروز از ساعت ۱۰ صبح لغایت ۵ عصر در دل کویر خواهد بود و همچنین پس از اتمام روزانه کارگاه، مباحث نظری و گفتگو با کلودیا کاستلوچی ادامه خواهد یافت.
در صورت فراهم شدن امکانات و موافقت سرپرست کارگاه و ایجاد هماهنگیهای لازم، شرایط اجرای این اثر در کشور ایتالیا نیز امکانپذیر است.
علاقهمندان جهت ثبتنام میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند.
حال و روز شورای راهبردی تئاتر
«محمدرضا خاکی» از عدم فعالیت شورای راهبردی تئاتر در اوضاعی که تئاتر نیاز به یک شورای مشورتی برای رصد کردن وضعیتش دارد گفت.
در حالی که انتشار دستورالعمل صدور پروانه اجرای نمایش با انتقادهایی روبرو شده، یکی از مهمترین پرسشها از سوی تئاتریها این است که کارشناسان تدوینکننده این دستورالعمل چه کسانی هستند. یکی از گروههایی که انتظار میرفت در این ماجرا دخیل بوده باشد «شورای راهبردی تئاتر» است که به گفته خاکی از بدو تشکیل در حد یک اسم روی کاغذ باقی مانده است.
این شورا که مورد تاکید «شهرام کرمی»، مدیرکل هنرهای نمایشی بود، دی ماه سال ۱۳۹۷ با هفت نفر عضو شامل «محمدرضا خاکی»، «علی منتظری»، «مسعود دلخواه»، «منصور ابراهیمی»، «شهرام گیلآبادی»، «مجید گیاهچی» و «شهرام کرمی» تشکیل شد و حالا خبر میرسد که این شورا وجود ندارد.
«محمدرضا خاکی»، مترجم، استاد دانشگاه و کارگردان تئاتر در پاسخ به اینکه این شورا چه وضعیتی دارد و آیا جلساتش تشکیل میشود؟ بیان کرد: متاسفانه این شورا به هیچ وجه نتوانست کاری انجام دهد و جلسات خود را برگزار کند. از همان زمان تشکیل شورا، دوستانی که عضو بودند حضور پیدا کردند و یکی دو جلسه هم برگزار شد اما بعد متوجه شدیم تمایلی به ادامه کار نیست.
چاپ تازه کتابهای عبدالحسین زرینکوب
چاپهای یازدهم «ارسطو و فن شعر»، بیست و سوم «بامداد اسلام» و بیست و هفتم «کارنامه اسلام» که توسط مرحوم عبدالحسین زرینکوب تالیف شدهاند توسط انتشارات امیرکبیر راهی بازار نشر و پیشخان کتابفروشیها شدهاند.
چاپ یازدهم «ارسطو و فن شعر» در ۲۲۰ صفحه با قیمت ۲۹ هزار تومان، چاپ بیست و سوم «بامداد اسلام» در ۱۵۸ صفحه با قیمت ۱۹ هزار تومان و چاپ بیست و هفتم «کارنامه اسلام» در ۲۱۴ صفحه با قیمت ۳۳ هزار تومان منتشر شده است.
کتاب «بامداد اسلام» تاریخ صدر اسلام را از زندگی پیامبر اسلام(ص) تا پایان دوره اموریان مورد بررسی قرار داده است. این اثر برای آشنایی جوانان و دانشجویان با تاریخ زندگی پیامبر اسلام(ص)، خلفای نخستین و حکومت امویان نوشته شده است.
زرینکوب همچنین در کتاب «کارنامه اسلام» با همان نگاهی به فرهنگ و جامعه مسلمین نگاه کرده که خود مسلمانان به آن نظر دارند. از این جهت او نه مانند مستشرقین اروپایی و با نگاهی خالی از احساس بلکه از موضعی همدلانه به فرهنگ مسلمانان نگاه کرده است. «ارسطو و فن شعر» هم دیگر اثر زرینکوب است که در آن چکیده مشاهدات تجربی و علمی فنون و انواع ادبی ارسطوست که محققان را با هندسهای کلی از هنجارهای ارسطو در زمینه نقد ادبی آشنا میکند؛ هنجارهایی که البته مایه بحثهای زیادی را هم پدید آورده است.
انتشارات امیرکبیر هر یک از این کتابها را در شمارگان هزار نسخه منتشر کرده است.