مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: همزمان با تشدید تحریم ها و کاهش درآمدهای نفتی این باور وجود داشت که صادرات غیرنفتی ظرفیت تامین نیاز ارزی کشور را دارد و خوشبختانه با بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور این امر تا حد قابل توجهی محقق شده است. دکتر علی صالح آبادی با اشاره به […]
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران گفت: همزمان با تشدید تحریم ها و کاهش درآمدهای نفتی این باور وجود داشت که صادرات غیرنفتی ظرفیت تامین نیاز ارزی کشور را دارد و خوشبختانه با بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور این امر تا حد قابل توجهی محقق شده است.
دکتر علی صالح آبادی با اشاره به برابری ظرفیت های صادراتی کاشان با یک استان گفت: با بررسی های کارشناسی و اعلام نیاز جامعه صادراتی کاشان شعبه بانک توسعه صادرات با همراهی اتاق بازرگانی کاشان سه سال پیش افتتاح شد و عملکرد مطلوب شعبه کاشان در این مدت نشان می دهد سیاست تاسیس شعبه در این شهر درست بوده است.
صالح آبادی از عملکرد همکاران شعبه کاشان تقدیر کرد و گفت: شعبه در جذب مشتری خوب عمل کرده و توانسته طی این مدت کوتاه در رتبه مناسب عملکردی در بین شعب بانک توسعه صادرات قرار بگیرد و به دلیل جذب مشتریان خوشنام و خوش سابقه در عرصه تولید و صادرات، محدودیت سقف ندارد.
وی بیان داشت: اگر مشتری بانک از رتبه اعتباری بالا برخوردار باشد از تسهیل در حوزه وثائق برخوردار خواهد شد و در این راستا قرارداد لازم الاجرا، چک و سفته می تواند جایگزین وثیقه ملکی شود؛ این تصمیم بر عهده کمیته اعتباری بوده و همانطور که اشاره شد سوابق مشتری در نوع وثیقه نقش تعیین کننده دارد.
صالح آبادی اظهار داشت: گردش حساب مشتری بر رسوب سرمایه در بانک ارجحیت دارد؛ گردش حساب مشتریان در بانک به مثابه زنده بودن بنگاه های مربوطه است و از آنجا که نقش بانک توسعه صادرات در حمایت از صادرکنندگان با صندوق ها متفاوت است، انتظار می رود بخشی از گردش حساب مشتریان در بانک توسعه صادرات انجام بپذیرد. رئیس هیئت مدیره بانک توسعه صادرات ایران در خصوص اهمیت رتبه بندی در بانک گفت: مشتریان در دو سطح، سامانه اعتبارسنجی بانک و سامانه اعتبار سنجی ایرانیان در خارج از بانک رتبه بندی می شوند؛ بر این اساس هر مشتری نزد بانک دو رتبه دارد که در تصمیم گیری بانک نقش مهمی ایفا می کند. اگر مشتری رتبه A را کسب کند از درصد تخفیف ویژه در نرخ سود بهره مند خواهد شد.
صالح آبادی با اشاره به طیف نرخ سود سپرده های بانک توسعه صادرات، یادآور شد: تسهیلات ما از ۱۱ الی ۱۸ درصد را شامل می شود و بسته به منبع تسهیلات، نرخ تسهیلات مشخص می شود و به دنبال سیاست های صندوق توسعه ملی مقرر شده است تسهیلات تلفیقی صندوق توسعه ملی و بانک توسعه صادرات با میانگین نرخ ۱۴.۵ درصد به فعالان اقتصادی حوزه صادرات اعطا شود. وی در مورد تناسب اسناد خزانه اسلامی با ارزش اسمی این اوراق گفت: در صورت همزمان بودن سررسید تسهیلات بانک و اسناد خزانه می توان ارزش اسمی اسناد خزانه را به عنوان معیار محاسبه ارزش اسناد برای وثیقه در نظر گرفت. صالح آبادی در ادامه گفت: مبنای مبادلات در عراق دینار و دلار است لذا پولی که به عراق منتقل می شود باید یکی از دو ارز دینار و دلار باشد و باید ساز و کار ویژه ای در رابطه با تبادل ضمانت نامه با این کشور طراحی شود؛ کارگزاری های صرافی توسعه صادرات در شهرهای مختلف عراق عملکرد خوبی در حوزه نقل و انتقالات مالی داشته و آماده ارائه خدمات به فعالان اقتصادی در عراق است. وی با تاکید بر سرعت در ارائه خدمات به مشتریان گفت: فاصله زیادی بین ستاد و شعبه در بانک توسعه صادرات نیست و در موارد خاص در کمترین زمان ممکن مشکلات مشتریان مطابق مقررات پیگیری می شود؛ نمونه های زیادی از تصویب و ابلاغ مصوبه در کمتر از چند ساعت در بانک توسعه صادرات داریم که با هدف تسریع خدمت رسانی به جامعه صادراتی انجام شده است. سید جواد ساداتی نژاد، نماینده کاشان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار امیدواری کرد که نتیجه این جلسه برای فعالین اقتصادی که در شرایط سخت تحریمی، با شجاعت ایستاده و سنگر تولید را حفظ کرده اند، مفید باشد.
وی گفت: کاشان با برخورداری از خوشنام ترین صنعتگران کشور، شهری مهم و تاثیر گذار در صنعت کشور است که در عرصه های بین المللی نیز توان خود را ثابت کرده اند.
نماینده کاشان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: فرش، فولاد و اسانس نقاط قوت صنعتی کاشان هستند و با توجه به عملکرد درخشان این صنایع طی سالهای متمادی، ضروری است که حمایت همه جانبه از آنها انجام شود.
ساداتی نژاد از عملکرد بانک توسعه صادرات ایران در شرایط حال حاضر، برای حمایت از جامعه صادراتی کشور تقدیر کرد و گفت: سهم کاشان در سبد صنعت کشور بالاست و برنامه ریزی بلند مدت برای حمایت از صادرکنندگان و تولید کنندگان صادرات محور این منطقه به طور قطع نتایج قابل توجهی را در پی خواهد داشت.
محمد جعفر مزده، عضو هیئت مدیره بانک توسعه صادرات نیز در ادامه این جلسه گفت: پیشنهاد می شود به منظور حصول نتیجه بهتر از این دست جلسات از کارشناسان صندوق توسعه ملی، صندوق ضمانت صادرات و سایر نهادهای مرتبط دعوت به عمل آید.
در پایان این نشست، کارشناسان و مدیران ارشد بانک و صرافی توسعه صادرات پاسخگوی سوالات صادرکنندگان در حوزه های مختلف اعم از موضوعات مرتبط با نقل و انتقال ارز، چگونگی ارزیابی وثائق، اعتبارسنجی و نرخ تسهیلات بودند.