گزارش جمله از حواشی این روزهای مستطیل سبز داستان مصدومیت دل نگرانی‏های فوتبال ملی و معضلات لیگ برتر فوتبال ایران
گزارش جمله از حواشی این روزهای مستطیل سبز داستان مصدومیت دل نگرانی‏های فوتبال ملی و معضلات لیگ برتر فوتبال ایران

حسن صانعی پور قواعد حرفه ای گری در فوتبال ایران، با تعریف مناسبی همراه نیست. جوامعی که مقدمات ابتدایی این صنعت را پشت سر گذاشته اند، فوتبال را از هر مناسبتی جدا کرده و استقلال  آن را حفظ کرده اند. این پدیده در عصر حاضر می تواند تاثیر همزمانی بر فرهنگ، اجتماع و حتی سیاست […]

حسن صانعی پور

قواعد حرفه ای گری در فوتبال ایران، با تعریف مناسبی همراه نیست. جوامعی که مقدمات ابتدایی این صنعت را پشت سر گذاشته اند، فوتبال را از هر مناسبتی جدا کرده و استقلال  آن را حفظ کرده اند. این پدیده در عصر حاضر می تواند تاثیر همزمانی بر فرهنگ، اجتماع و حتی سیاست داشته باشد.

 

مصدومان استقلال و یک معمای همیشگی

داریوش شجاعیان هافبک استقلال، در جریان بازی تیمش مقابل سایپا، از ناحیه رباط صلیبی دچار صدمه شدید گردید. این در حالی است  که در دهه اخیر مصدومیت های ادواری در تیم استقلال ضربات جبران ناپذیری را به این تیم زده و حتی فرصت قهرمانی را از آنان گرفته است. مجتبی جباری به همین دلیل، بسیاری از موقعیت های خود در تیم ملی و پیوستن به تیم های اروپایی را از دست داد. البته در مورد جباری گفته می شد؛ وی به خاطر عدم شرکت در تمرینات پیش فصل، آمادگی های لازم، جهت تحمل فشار یک فصل پرفراز و نشیب را پیدا نمی کرد. آندو تیموریان، سجاد شهباززاده، امید روانخواه، میلاد میداودی و محسن کریمی، لیست ستارگانی هستند که دچار مصدومیت های نابهنگام شده، و تعدادی از آنها به همین دلیل از فوتبال خداحافظی کردند.

معمای همیشگی فوتبال استقلال که به نوعی می شود آن را، به فوتبال ایران هم تعمیم داد، ریشه در مسایل چون نحوه تمرینات، کیفیت زمین های تمرین، چگونگی ریکاوری و حتی تغزیه بازیکنان دارد. عدم وجود یک برنامه جامع برای زندگی حرفه ای فوتبالیست ها، همان تفاوت عمده فوتبال ایران و کشور های صاحب فوتبال، می باشد. دکتر نوروزی در این مورد معتقد است؛ چگونه بازیکنی که فقط دو الی سه ساعت تحت نظر باشگاه و تیم فنی و پزشکی می باشد را می شود از آسیب دیدگی های احتمالی دور کرد.

 

علیپور گمشده کالدرون در خط حمله

سرمربی پرسپولیس، به شدت از مهاجم گل نزن خود شاکی است. او می گوید؛ من خودم بازیکن بودم و اگر چنین صحبتی درباره من بشود، می‌روم در زمین و تلاشم را می‌کنم و چهار گل می‌زنم. فوتبال حرفه ای همین است، اگر ما نتوانیم از زیر فشار بیرون بیاییم که فوتبال حرفه ای نیست و بازیکنی که نتواند این کار را بکند آماتور خواهد بود. به نظر می رسد کالدرون در شرایطی سکان پرسپولیس را به عهده گرفته است که بازیکنان این تیم، به خصوص مهاجمان آن، راه دروازه را گم کرده اند ودر دوران افت خود بسر می برند. اما سرمربی بازهم توپ را به زمین هیات مدیره انداخته و می گوید؛ با توجه به این که پرسپولیس پول کافی برای خرید بازیکن تاپ نداشته، براندائو را انتخاب کرده است. با این شرایط باید گفت کادرون به مهاجم نیاز ندارد. زیرا بازیکنانی چون علیپور و در پشت سر او امیری و نعمتی که در بازی با شاهین بوشهر نشان دادن همچون فصول قبل می توانند در گشودن دروازه حریفان موفق باشند. با دیدگاه و تاکتیک مناسب سرمربی فاصله دارند .به نظر می رسد سرمربی پرسپولیس به تغییر تفکر بیشتر از مهاجم نیاز دارد.

 

ویلموتس خارج از کادر

فدراسیون فوتبال موفق به پرداخت دستمزد سرمربی خود نشده است. هرچند اعلام شد تا چند روز آینده بخشی از مطالبت وی داده خواهد شد. اما به این روند می تواند ویلموتس را در شرایط نامتعادلی قرار بدهد. منتقدان وی، نقد های بسیاری را بر او وارد کرده و اشتباهات را گوشزد کرده اند. انتقاداتی که می تواند در کنار مسایل اقتصادی یاد شده، آینده تیم ملی را نگران کننده نماید. تغییر پست بعضی از بازیکنان در سیستم ۴-۲-۳-۱ و شرایط منحصر به فرد انصاری فرد و سردار آزمون به علاوه اضافه شدن بازیکنانی چون محبی که از تجربه کمتری نسبت به دیگران برخورداراست. ایران را  از روند شکست ناپذیری، خارج کرده است. قابل ذکر است بازیکن آماده ای چون نورالهی با حضور بیشتر در ترکیب تیم ملی، مثمر ثمر تر خواهد بود. به نظر می رسد ویلموتس در این شرایط خارج از کادری کار می کند که احتمال حذف ایران را در مقدماتی جام جهانی افزایش داده است.

 

فغانی چراغی که به خانه حرام است

علیرضا فغانی داور ایرانی شاغل در لیگ استرالیا، در سومین هفته از این رقابت ها موسوم به  ای- لیگ، دربی حساس شهر سیدنی را بین تیم های اول و دوم جدول رده بندی سوت زد. دربی سیدنی یک بازی سنگین از نظر قضاوت بوده و فغانی در این بازی هفت کارت زرد به بازیکنان دو تیم نشان داد و یک بار هم از کمک داور ویدئویی (var) استفاده کرد. فوتبال ایران در عین داشتن دارایی های بزرگ اما پنهان، از همه چیز محروم است. داوری که به مرز پختگی رسیده و می تواند در پیشرفت این رشته، به داوران ایرانی کمک های فراوانی را ارایه بدهد، خدمات خود را شامل حال دیگر کشورها کرده است. با این حال هر گاه از ضعف مدیریت در ورزش ایران سخنی گفته و یا نوشته می شود. خوشایند متولیان نشده و گاهی با واکنش های تند و سلیقه ای روبرو می شود. موهبیتی که به سبب ذات غنی ایرانیان، نصیب پارسی زبانان شده است را نباید، با ندانم کاری های عده ای نابود کرد. داستان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و خیل عظیم هواداران آنان و کوچ استعداد های بی نظیری چون فغانی را باید با چه بهانه و علتی توجیه نماییم.؟

 

انصراف پارس جنوبی از لیگ برتر، معضل دیرینه فوتبال ایران

«تیم پارس جنوبی جم به دلیل مشکلات مالی به وجود آمده و قطع هرگونه کمک های مالی از طرف منطقه ویژه اقتصادی پارس قادر به ادامه فعالیت در لیگ برتر نیست. » خبری که نشان از همان آماتوریسم فوتبال ایران دارد. دولتی بودن ورزش ایران ودر راس آن فوتبال، چنان نوسانی به کلیت آن داده است. که می توان آن را مانع اصلی عدم پیشرفت ورزش و فوتبال دانست. فلسفه ورود ارگان های دولتی به خصوص وزرات و شرکت نفت به فوتبال چیست؟ اقبال و یا عدم اقبال وزیر و یا مسئولین درجه اول این وزرات خانه در پرداختن به فوتبال، تا چه اندازه تاثیر گذار بوده و هست.؟ آیا تیم داری این ارگان، در اساسنامه آن با تعریفی مواجه می باشد.؟ خبرهای حواشی باشگاه پارس جم حکایت از آن دارد، که با توجه به محدودیت‌ها و فشارهای شدیدی که از سوی سازمان‌های نظارتی برای سید پیروز موسوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارس در نظر گرفته شده، ادامه پشتیبانی از تیم پارس جنوبی جم از سوی این ارگان امکان پذیر نیست. نگرانی  مردمان استان فوتبال خیز ایران و آشفته شدن برنامه های نه چندان مقنن و مدون لیگ، موارد مهمی است که در این قضایا فراموش شده است. گویا پرداختن به فوتبال در ایران، از حد یک تفریح و سرگرمی بالاتر نرفته و بسته به سلیقه و علاقه یک مدیر، ایجاد و یا نابود می شود. تیم بازیکن ساز نفت تهران نیز با همین تفکرات نابود شد.

 

سیستم برق مجهزترین ورزشگاه ایران مشکل دارد

قطع برق ورزشگاه آزادی، در دقیقه هشتاد دیدار استقلال و پارس جنوبی باعث شد تا پروژکتورهای جنوبی، اسکوربرد و چند بخش دیگر ورزشگاه با خاموشی رو به رو شوند. و به همین دلیل داور مسابقه دستور به توقف این دیدار داد. داستانی که چندین نوبت در فوتبال ایران اتفاق افتاده است. مهدی تاج در ابتدای لیگ با خونسردی تمام، از وجود مشکلاتی سخن گفت که به قول ایشان ظرف یکی دو هفته مرتفع شده و لیگ برتر شروع خواهد شد. «مشکلاتی که حتی با تعطیلی یک فصل فوتبال هم مرتفع نمی شود.» براستی، آقای تاج! فوتبال ایران، به جز خیل عظیمی از هوادارانی که عاشق این رشته و تیم محبوب خود هستند، چیز دیگری هم دارد؟! ریشه این مشکلات و معضلات را در چه چیزی می بینید؟ راهکار مجموعه شما برای حل آن در یک برنامه چند ساله چیست؟ واگرهم راهکاری هست، آیا منتج به نتیجه مطلوب می شود ویا حالتی از آزمون و خطا را دارد؟ آقای تاج، ایرانیان برای فوتبال و پرداختن به آن( چه بازیکن و چه هوادار) هزینه می کنند. لطفا این سرمایه و سرمایه گذاری را هدر ندهید.