محمودرضا خواجه نصیری با اشاره به استقبال سرمایهگذاران جدید از ورود به بازار سرمایه گفت: در شرایط کنونی اگر به دنبال ورود سرمایهگذاران تازهوارد، از مسیر درست باشیم تا این افراد مقصر اصلی شکلگیری حرکات هیجانی بازار نباشند، باید متولیان امر و سیاستگذاران بازار سرمایه دست به کار شده و تدبیر مناسبی برای ورود آنها […]
محمودرضا خواجه نصیری با اشاره به استقبال سرمایهگذاران جدید از ورود به بازار سرمایه گفت: در شرایط کنونی اگر به دنبال ورود سرمایهگذاران تازهوارد، از مسیر درست باشیم تا این افراد مقصر اصلی شکلگیری حرکات هیجانی بازار نباشند، باید متولیان امر و سیاستگذاران بازار سرمایه دست به کار شده و تدبیر مناسبی برای ورود آنها داشته باشند.
وی با بیان اینکه امروز شبکههای اجتماعی نقش مهمی در تصمیمسازی و تصمیم گیری دارند، افزود: اگر امروز به هدایت جریان اطلاعاتی از سوی شبکههای اجتماعی، ابزارهای بدون مجوز و غیرعلمی و همچنین غیرکارشناسی معترض هستیم، باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که راه حل این بحران، مسدود کردن شبکههای مجازی فعال در حوزه بورس نیست و با این نوع محدودیتها نمیتوان جلوی این تاثیرگذاری را گرفت.
نایب رئیس شرکت بورس تصریح کرد: در چنین شرایطی باید در دو جهت هدفگذاری صورت داد؛ نخست توان اطلاعرسانی درست و سالم را افزایش داد و پس از آن، ابزارهای هوشمند برای سرمایهگذاری را ارایه داد تا بتوان نسبت به تقویت سرمایهگذاری و فرهنگسازی در این زمینه اقدام کرد.
به گفته خواجهنصیری، درصورت بهرهگیری از چنین رویهای میتوان شرایط را به گونهای مهیا کرد تا خود مردم در انتخاب میان شبکههای مجازی غیرمجاز، غیررسمی و بعضاً غیرکارشناسی، نسبت به انتخاب شبکههای دریافت اطلاعات به صورت کارشناسی و رسمی اقدام کنند.
وی تصریح کرد: اگر استفاده از اطلاعات و دانش بورسی که از طریق شبکههای مجازی هدایت میشود، مورد نقد و انتقاد متولیان و کارشناسان قرار دارد، راهحل رفع آن، ممنوعیت و محدودیت استفاده از این شبکههای مجازی نیست؛ بلکه باید تلاش شود تا در کنار این شبکههای مجازی، در گاهی برای جذب مردم به سمت فضای سرمایهگذاری هوشمند مهیا شود.
خواجه نصیری با تاکید بر نقش سازمان بورس و همچنین سایر بورسهای فعال در کشور، در هدایت سرمایهگذاریها خاطرنشان کرد: برای اجرایی شدن این مساله، سازمان بورس، بورسها و تمامی نهادهای مالی کشور باید به شکل هماهنگ و جمعی، توان ویژهای را برای افزایش چنین درگاههایی با امکان دسترسی آسانتر مردم به صندوقهای سرمایهگذاری و مشاورههای مرتبط با موضوع سرمایهگذاری، فراهم کرده و در عین حال، سیستمهای سرمایهگذاری هوشمند را نیز گسترش دهند.
این مقام مسئول در شرکت بورس خاطرنشان کرد: در صورتی که مردم آگاهی کافی برای عدم استفاده از ابزارهای غیرمجاز و غیرکارشناسی را داشته و مخاطراتی که این شبکهها برای آنها و سرمایههایشان دارند را کسب کنند، آنگاه در انتخاب میان این درگاههای تخصصی و رسمی و شبکههای مجازی غیرمجاز، به طور قطعا درگاههای تخصصی را انتخاب خواهند کرد.
خواجه نصیری تصریح کرد: در صورت مهیاشدن دسترسی آسان عموم مردم به درگاههای شناخته شده بازار سرمایه، مردم از این درگاههای رسمی، مورد اعتماد و شناخته شده استفاده کرده و بدین ترتیب تمام خدمات مالی و سرمایه گذاری خود را از این مسیر درست دنبال خواهند کرد.
نایب رئیس شرکت بورس افزود: برای تحقق این امر، تنها راه این است که متولیان بازار سرمایه با صرف هزینه و سرمایهگذاری، نسبت به فرهنگسازی در این زمینه اقدام کنند تا مردم آسانتر و راحتتر از شبکههای مجازی به سمت درگاههای تخصصی و کارآمد سوق پیدا کنند.
خواجه نصیری تصریح کرد: این اقدام دیر یا زود باید توسط متولیان بازار سرمایه انجام شود و سازمان بورس باید شخصاً در این فضا وارد شده و شرایط را به گونهای مهیا کند تا دسترسی لازم برای مردم میسر شود؛ در این صورت است که مردم متوجه خواهند شد که اگر از این درگاههای رسمی برای سرمایهگذاری اقدام کنند، تحت حمایت بوده و اطلاعات صحیح و انتخاب درست خواهند داشت.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی، طبیعتا پیرو آن، ریسک سرمایهگذاریهای مردم کاهش یافته و احتمال موفقیت آنها افزایش می یابد.