رئیس مرکز آمار ایران:  اولین سرشماری به روش ثبت مبنا  سال ۱۴۰۵ انجام می‌شود
 رئیس مرکز آمار ایران:  اولین سرشماری به روش ثبت مبنا  سال ۱۴۰۵ انجام می‌شود

رئیس مرکز آمار ایران گفت: سرشماری به روش ثبت مبنا، بهره‌وری در نظام آماری مدرن را ارتقا می‌دهد و بر این اساس، اولین سرشماری ثبت مبنا برای سال ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده است اما اجرای آزمایشی آن در سال ۱۴۰۰ انجام خواهد شد. جواد حسین‌زاده اظهار داشت: در این روش به جای استفاده از روش سرشماری […]

رئیس مرکز آمار ایران گفت: سرشماری به روش ثبت مبنا، بهره‌وری در نظام آماری مدرن را ارتقا می‌دهد و بر این اساس، اولین سرشماری ثبت مبنا برای سال ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده است اما اجرای آزمایشی آن در سال ۱۴۰۰ انجام خواهد شد.

جواد حسین‌زاده اظهار داشت: در این روش به جای استفاده از روش سرشماری سنتی از ریزداده‌های اداری استفاده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی با توجه به شرح وظایف خود و در خلال خدماتی که به مردم ارائه می‌دهند، داده یا ریزداده تولید می‌کنند.

حسین‌زاده افزود: باید نگرشی ایجاد شود که ریزداده‌های دستگاه‌ها در اختیار مرکز ملی آمار قرار گیرد چراکه ارایه آمارهای رسمی کشور با کیفیت بالا به حمایت و پشتیبانی و تفکر دستگاه‌ها نیاز دارد.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی، لازمه توسعه و آمار لازمه برنامه‌ریزی است، گفت: آمار از ابتدای پدیدآمدن با واژه حکومت، گره خورده و آمار برای اداره کردن جامعه بشری بسیار پراهمیت است.

حسین‌زاده با بیان اینکه حکمرانی شایسته، مستلزم شاخص‌های متعددی است، گفت: یکی از این شاخص‌ها آمار رسمی است که اگر باکیفیت نباشد عملا در حکمرانی شایسته با مشکل مواجه می‌شویم.

وی تصریح کرد: کارآیی نظام آماری در دنیا به حکمرانی شایسته منجر می‌شود.

حسین‌زاده آمار رسمی را محصول و کالای عمومی خواند و گفت: رقابت‌پذیری در آمار سبب ارتقای کیفیت نمی‌شود زیرا رقابت در کالای عمومی، مطرح نیست.

وی با بیان اینکه داشتن یک مرجع برای اعلام آمار سبب افزایش مطلوبیت خدمات می‌شود گفت: اگر یک مرجع و شاخص رسمی نباشد اعتماد جامعه نسبت به آمارهای رسمی کاهش می‌یابد و کاهش اعتماد، تاثیر نامطلوبی بر کارآیی حکمرانی خواهد داشت‌.

رئیس مرکز آمار ایران با تاکید بر اینکه اگر از آمار به‌صورت صحیح استفاده نشود شاخص‌های مختلف مانند تورم، نرخ بیکاری کارکرد خود را از دست می‌دهند، اظهار داشت: یکی از ابعاد  کیفیت آمار رسمی، باورپذیری در جامعه است.

حسین‌زاده تصریح کرد: گرایش اصلی نسبت به آمار در دنیا، مرجعیت سازمان‌های ملی در ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در نظام آماری و حذف موازی‌کاری است.

وی با بیان اینکه ایران، تنها کشور دنیا است که رشد اقتصادی و تورم توسط ۲ نهاد اعلام می‌شود گفت: در جلسه ۲۲ مرداد شورای عالی آمار، موازی کاری، حذف و مرجعیت مرکز آمار ایران اعلام شده است.

 

 

 

اجرای طرح صدور کارت شناسایی رانندگان تاکسی با هدف ایجاد امنیت سفر

علیرضا قنادان مدیر عامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره الزام نصب کارت شناسایی رانندگان تاکسی بر روی داشبورد خودروها گفت: نصب کارت شناسایی رانندگان تاکسی بر روی داشبورد خودروها در برخی از خطوط پایانه تاکسیرانی ونک به صورت آزمایشی از سوی سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران آغاز شده و در حال اجراست.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران ادامه داد: با اجرای طرح آزمایشی صدور کارت شناسایی رانندگان تاکسی، بازخورد رانندگان و مردم را دریافت می‌کنیم و بر اساس آن اجرای طرح صدور کارت شناسایی برای تمام رانندگان تاکسی را در تمام خطوط اجرا خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که هدف تاکسیرانی از اجرای این طرح (صدور کارت شناسایی برای رانندگان تاکسی) چیست؟، گفت: طبق دستورالعمل اجرایی تاکسیرانی مصوبه هیئت وزیران، تاکسیرانی طبق قانون فرادستی موظف است برای تمام تاکسیرانان کارت شناسایی صادر کند که متأسفانه این قانون تا امروز جدی گرفته نشده است. قنادان تأکید کرد: هدف دیگر از اجرای این طرح (صدور کارت شناسایی برای رانندگان تاکسی) ایجاد امنیت سفر برای مسافران است.