«جمله» از اقدامات شرکت عمران شهرهای جدید گزارش می‌دهد؛اختصاص زمین برای ساخت ۷۰ هزار واحد  برای ساخت طرح اقدام ملی
«جمله» از اقدامات شرکت عمران شهرهای جدید گزارش می‌دهد؛اختصاص زمین برای ساخت ۷۰ هزار واحد  برای ساخت طرح اقدام ملی

در طرح اقدام ملی از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده خواهد شد ماهور مهراد قرار است ۷۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن در شهرهای جدید ساخته شود. ثبت‌نام این طرح در شهرهای جدید همزمان با استانی که در آن قرار دارند، انجام خواهد شد. این در حالی است […]

در طرح اقدام ملی از ظرفیت بخش خصوصی نیز استفاده خواهد شد

ماهور مهراد
قرار است ۷۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی تولید و عرضه مسکن در شهرهای جدید ساخته شود. ثبت‌نام این طرح در شهرهای جدید همزمان با استانی که در آن قرار دارند، انجام خواهد شد. این در حالی است که ثبت نام این طرح، پیش از این در استان های مختلف آغاز شده بود که با اتصال دوباره اینترنت در بسیاری از استان ها، این عملیات از سر گرفته شده است. شرکت عمران شهرهای جدید در زمینه ساخت و توسعه بخش مسکن اقدامات در خور توجهی را آغاز کرده است. در همین زمینه قرار است ۶ شهر جدید به شهرهای جدید اضافه شود و در مورد شهرهای جدیدِ موجود نیز تقویت و ایجاد نشانه‌های هویتی در شهرها، برنامه‌ریزی و ساماندهی نما و منظر شهری، اجرای بناهای با معماری فاخر و مرمت و احیای بناهای تاریخی، برگزاری جشنواره‌ها و گالری‌های فرهنگی و هنری از اقداماتی است که در جهت حفظ جامعه مدنی و نشاط جمعی در شهرهای جدید آغاز شده است.

شرکت‌های عمران دو شهر جدید تا پایان امسال
تاسیس می‌شود
در همین ارتباط، معاون وزیر راه و شهرسازی از تاسیس شرکت‌های عمران دو شهر جدید تا پایان امسال خبر داد و گفت: احداث سه شهر جدید دریاپایه در جنوب کشور نیز در دستور کار این شرکت قرار دارد.
حبیب‌اله طاهرخانی از تاسیس شرکت‌های عمران دو شهر جدید «تیس» و «ایوانکی» تا پایان امسال خبر داد و گفت: مصوبات لازم برای تاسیس شرکت عمران در این دو شهر جدید را از نهادهای ذی‌ربط اخذ کرده‌ایم. طاهرخانی همچنین از مکان‌یابی سه شهر جدید دریاپایه در جنوب کشور خبر داد و افزود: «تابناک» در پس‌کرانه‌های خلیج فارس و در نزدیکی شهرستان لار و «پارسیان» و «جاسک» در استان هرمزگان سه شهر جدیدی هستند که تاسیس آن‌ها پس از تصویب در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان‌ و تایید شورای‌عالی معماری و شهرسازی در دستور کار این شرکت قرار می‌گیرد.

ارزیابی مجدد تاب‌آوری شهرهای جدید
طاهرخانی، شروع نسل دوم شهرهای جدید با تغییر تمرکز از سکونت به سایر کارکردها را از مهم‌ترین برنامه‌های عملیاتی شرکت عمران شهرهای جدید در سال جاری برشمرد و گفت: عملیات اجرایی شش شهر جدید در دستور کار قرار دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با تأکید براینکه شروع نسل دوم شهرهای جدید و شهرک‌های مسکونی و اقامتی به عنوان یکی از محورهای عملیاتی اصلی این شرکت در سال جاری به شمار می‌رود گفت: شروع نسل دوم شهرهای جدید با تغییر تمرکز از سکونت به سایر کارکردها از مهم‌ترین برنامه‌های عملیاتی مجموعه شهرهای جدید در سال جاری است که خوشبختانه موفق شدیم در این راستا سال گذشته علاوه بر آغاز عملیات اجرایی شهرهای تیس و سیراف، اساسنامه شرکت عمران ایوانکی را در هیأت وزیران تصویب کرده و در دستور کار قرار دهیم.

آغاز عملیات اجرایی شش شهر جدید در کشور
در دستور کار
طاهرخانی با اشاره به اینکه با توجه به هدف مذکور آغاز عملیات اجرایی شهرهای جدید تابناک، خوارزمی، پارس، کوشک، مکران و سنندج نیز امسال در دست پیگیری قرار دارد گفت: در این راستا شروع ساخت شهرک‌های مسکونی در مناطق کلان‌شهری و همچنین شهرک‌های اقامتی با اولویت استانی‌های شمالی مازندران و گلستان نیز در دستور کار قرار داشته و در حال بررسی و مطالعه است. به‌گفته این مقام مسئول با توجه به گزارش ارائه‌شده ۳۹ پروژه تحت عنوان برنامه شروع نسل دوم شهرهای جدید و شهرک های مسکونی و اقامتی در سطح کشور در دست مطالعه و اجرا بوده که طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهرک مسکونی در استان هرمزگان (کلانشهر بندرعباس)، طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهرک مسکونی ـ اقامتی در شهرستان بردسیر کرمان، طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهرک مسکونی ـ خدماتی در شهرستان سنندج، طرح آماده‌سازی شهرک آبیدر سنندج، طرح آماده‌سازی شهرک‌های استان گلستان (۳ شهرک)، طرح آماده‌سازی شهرک‌های استان مازندران (۳ شهرک)، طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهر جدید مکران در شهرستان جاسک، طرح توجیهی شهرک‌های اقامتی ـ گردشگری (استان آذربایجان غربی)، طرح توجیهی شهرک‌های اقامتی ـ گردشگری (استان اردبیل)، طرح تفصیلی شهر جدید حوراء، طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهرک مسکونی ـ اقامتی در حریم شهر جدید بهارستان، طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهرک مسکونی ـ خدماتی پیرامون شهر جدید پرند، طرح امکان‌سنجی و مکان‌یابی شهرک هشت بهشت واقع در اراضی نجم‌آباد (جاده اشتهارد به نظرآباد) و … نمونه‌ای از این پروژه‌ها به شمار می‌روند. این مقام مسئول در ادامه سخنان خود با تأکید بر اهمیت برنامه‌های توسعه و گسترش زیرساخت‌های اجتماعی در شهرهای جدید بیان کرد: در حال حاضر ۱۴۱ پروژه اجتماعی اعم از احداث پارک، فرهنگسرا، سالن ورزشی، سالن همایش، مرکز محله و …در حال اجرا است که به عنوان یکی از مأموریت‌های اصلی شرکت عمران تلاش می‌شود تا پایان سال ۹۹ تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

هویت‌بخشی و نوسازی فعالیت‌های فرهنگی و هنری
در مجموعه شهرهای جدید
طاهرخانی در ادامه برنامه هویت‌بخشی و نوسازی فعالیت‌های فرهنگی و هنری در مجموعه شهرهای جدید را از دیگر مأموریت‌های مهم شرکت عمران در سال جاری دانست و افزود: تقویت و ایجاد نشانه‌های هویتی در شهرها، برنامه‌ریزی و ساماندهی نما و منظر شهری، اجرای بناهای با معماری فاخر و مرمت و احیای بناهای تاریخی، برگزاری جشنواره‌ها و گالری‌های فرهنگی و هنری از جمله اقدامات اولویت‌دار برنامه هویت‌بخشی و نوسازی فعالیت‌های فرهنگی و هنری در مجموعه شهرهای جدید محسوب می‌شود. در این حوزه ۵۸ برنامه در بخش‌های گوناگون برگزاری هفته‌های فرهنگی، تعیین شعار شهر و ساخت تندیس در حال اجراست که براساس گزارش‌های ارائه‌شده تاکنون نیز نتایج خوبی به همراه داشته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی توسعه و تقویت پایه اقتصادی شهرها و شروع فعالیت‌های ارزش‌افزا را نیز از دیگر محورهای مورد توجه شهرهای جدید قلمداد کرد و افزود: توجه به فعالیت‌های ارزش‌افزا برای شهر و شرکت عمران مربوط به مشارکت با بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاری و استفاده از روش‌های متنوع تأمین مالی از اقدامات برنامه توسعه و تقویت پایه اقتصادی شهرها محسوب می‌شود که توسط برخی از پروژه‌های اولویت‌دار از جمله طراحی و اجرای پارک‌های علم و فناوری، شهرک‌های صنعتی و تخصصی، طراحی و اجرای پروژه‌های تجاری و اداری بزرگ‌مقیاس، هایپرها، فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌ها و طراحی و اجرای پروژه‌های گردشگری و تفریحی بزرگ‌مقیاس قابل پیگیری هستند.
گفتنی است که در هفته گذشته جزئیات ۲۵ بند مصوبه پانزدهمین جسله شورای هماهنگی مسکن نیز با تاکید بر تکمیل مسکن مهر و و تسهیل در ثبت‌نام متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن و کمک به خانه‌دار کردن اقشار هدف این طرح، اعلام شده است. به گفته معاونت مسکن و ساختمان بندهای ۹ تا ۲۵ مصوبه فوق بر طرح اقدام ملی مسکن تاکید دارد. در بند یازدهم این مصوبه که دستگاه مسئول معاونت مسکن و ساختمان است، تصریح شده است: طی مکاتبه‌ای از وزیر کشور خواسته شود تا دستورات لازم را به شهرداری های سراسر کشور در راستای تسریع و مساعدت در صدور پروانه‌های ساختمانی طرح اقدام ملی مسکن صادر کنند.
در بند دوازدهم این مصوبه می‌خوانیم: از ظرفیت اراضی بخش خصوصی در برنامه اقدام ملی مسکن استفاده شده و برنامه ریزی لازم در این خصوص صورت پذیرد. در این بند قانونی دستگاه های مسئول شامل ادارات کل راه و شهرسازی استان ها، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان ملی زمین و مسکن و دستگاه همکار معاونت مسکن و ساختمان معرفی شد.