قاسم کوهی نوش آبادی اشاره کرد: نوش آباد یکی از پنج شهر کوچک مهم تاریخی کشور است که مجموعهای از آثار تاریخی طبیعی و آثار غیر ملموس آیین ها و رسوم را در خود جای داده است. وجود اسرارآمیز شهر زیرزمینی با وسعت ده ها کیلومتر در سه طبقه در عمق ۴ تا ۱۸ متری […]
قاسم کوهی نوش آبادی اشاره کرد: نوش آباد یکی از پنج شهر کوچک مهم تاریخی کشور است که مجموعهای از آثار تاریخی طبیعی و آثار غیر ملموس آیین ها و رسوم را در خود جای داده است. وجود اسرارآمیز شهر زیرزمینی با وسعت ده ها کیلومتر در سه طبقه در عمق ۴ تا ۱۸ متری سطح زمین کنده شده و شامل دالان هایی با ارتفاع تقریبی ۲ متر و عرض هایی متفاوت بوده و در دو طرف آن اتاق هایی با ابعاد مختلف ایجاد شده و در انتهای هر راهرو از طریق چاهکهایی به طبقات دیگر مرتبط می شود که با همت شورای اسلامی و شهرداری نوش آباد با همکاری مسئولین میراث فرهنگی توانسته اند فقط بخش اندکی از آن را در معرض دید علاقمندان و دوستداران میراث فرهنگی قرار دهند.
نایب رئیس شورای اسلامی گفت: گمانه های باستان شناسی کاوش شده در هشت نقطه از شهر بیانگر وسعت زیاد آن است.به این معنی که شهر زیرزمینی نوشآباد نهتنها زیر بافت تاریخی که در بافت جدید شهری و بیرون از شهر کنونی نیز گسترش داشته است.
سخنگوی شورای اسلامی اظهار داشت: آثار منقول به دست آمده از این اثر ارزشمند تاریخی، بیانگر تعلق آن به دوره ساسانی بوده که در طی قرون اسلامی تا دوره قاجار گسترش یافته و مورد استفاده بوده است. شایان ذکر است علیرغم گذشت بیش از ۱۵ سال، به دلیل عدم وجود اعتبار مالی کافی جهت کاوش ها و مطالعات باستان شناسی، حفاظتی و آمادهسازی، تنها بخش کوچکی از آن برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی آماده شده است. وی گفت: این اثر ارزشمند منحصربه فرد به شماره ۱۵۸۱۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در سالهای پیش در فهرست آثار منتخب برای ثبت جهانی قرار گرفته است. امید است ضمن فراهم شدن مقدمات ثبت جهانی آن،با تخصیص اعتبارات ملی و استانی لازم،ادامه کاوش های بیشتر باستان شناسی، میسر و تسهیل شود.