«جمله» دستاوردهای (واقعی، نه تشریفاتیِ) ایران‌ایر در طول سال‌های گذشته را بررسی می‌کند؛ افزایش پرواز و کاهش تاخیر با برنامه‌ریزی دقیق در هما
«جمله» دستاوردهای (واقعی، نه تشریفاتیِ) ایران‌ایر در طول سال‌های گذشته را بررسی می‌کند؛ افزایش پرواز و کاهش تاخیر با برنامه‌ریزی دقیق در هما

زهرا ایران‏شاهی/ از زمانی که در سال ۱۳۴۳ نخستین پروازهای بین المللی «هما» با هواپیمای جت بویینگ ۷۲۷ به مقاصد بیروت، رم، ژنو و فرانکفورت انجام شد، حدود ۶۰ سال می‌گذرد. در طول این سال‌ها این شرکت روزهای سخت و آسان بسیاری را- با غلبه کفه‌ی ترازویِ روزهای سخت- به خود دیده است. حالا سال […]

زهرا ایران‏شاهی/

از زمانی که در سال ۱۳۴۳ نخستین پروازهای بین المللی «هما» با هواپیمای جت بویینگ ۷۲۷ به مقاصد بیروت، رم، ژنو و فرانکفورت انجام شد، حدود ۶۰ سال می‌گذرد. در طول این سال‌ها این شرکت روزهای سخت و آسان بسیاری را- با غلبه کفه‌ی ترازویِ روزهای سخت- به خود دیده است. حالا سال های زیادی از در رده دوم قرار گرفتن هما در میان ۷۴ شرکت هوایی از نظر ایمنی پرواز در سال ۵۶ و قدردانی از هما در سال ۷۷ برای دومین سال متوالی به دلیل حفظ ضریب آمادگی ۶/۹۹ درصدی هواپیماهای ایرباس متعلق به این شرکت، گذشته و در شرایط تحریم های شدید اقتصادی در زمان حال، آنچه هما و همه شرکت های حمل ونقلی را ممتاز می کند نحوه مواجهه ایشان با شرایط بحرانی است. بنابراین بر مبنای شرایط زمانی و مکانی، عملکرد هما در این زمینه و نسبت به امکانات و شرایط این شرکت، به نحوی بوده است که جای دفاع داشته باشد.
در همین سال های اخیر لوگوی «هما» به عنوان برترین لوگوی شرکت های هوایی به لحاظ بصری در دنیا انتخاب شد و گواهینامه رضایت مشتری (ISO10004:2012) نیز در تاشکند از سوی شرکت کانادایی ICSGROUP به شعبه «هما» دراین کشور اعطا شد. ضمن اینکه جابه‌جایی ۳ میلیون زایر حج تمتع و۴میلیون زایر عمره مفرده در مدت فعالیتِ هما از جمله افتخارات این شرکت در تمام طول ۵۳ سال گذشته بوده است.
این در حالی است که مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» نیز اخیرا از افزایش پروازها و کاهش تاخیرها به عنوان مهم‌ترین تحولات این شرکت در روزهای اخیر یاد کرده است. تورج دهقانی زنگنه در اینباره گفت: ایران ایر توانسته است با مدیریت بهینه ناوگان و منابع انسانی و برنامه ریزی دقیق، نظم را به عملیات پروازی بازگرداند. وی ادامه داد: «هما» در عملیات حج تمتع سال ۹۸، با وجود همه موانع موجود از جمله محدودیت استفاده از ناوگان استیجاری و ظرفیت سایر ایرلاین ها، محدودیت زمان نشست و برخاست در فرودگاه های عربستان و همزمانی عملیات حج با پروازهای تابستانی، توانست میزان تاخیرها را نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد کاهش دهد و میانگین تاخیر در این پروازها، تنها ۹ دقیقه بود.
زنگنه از افزایش پروازها و اضافه کردن مسیرهای جدید به عنوان دیگر دستاوردهای ایران ایر یاد کرد و گفت: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران توانسته است پروازها را در مسیرهای استانی و به مقاصد مناطق کمتر برخوردار افزایش دهد.
این در حالی است که پروازهای تهران-رم-تهران ایران ایر نیز از ۱۱ آذرماه مجددا آغاز می شود. این پروازها در روزهای دوشنبه و پنجشنبه هر هفته انجام شده و تعداد مقاصد ایران ایر در کشور ایتالیا را به دو مقصد افزایش خواهد داد. چراکه «هما» در حال حاضر در روزهای سه شنبه و جمعه هر هفته به «میلان» پرواز می کند. ایران ایر ماه گذشته نیز با افزایش پروازها، در ۸ مسیر جدید داخلی مشهد-سمنان، تهران-پارس آباد مغان، اصفهان-رامسر، زاهدان-گرگان، تبریز-اصفهان، یزد-مشهد، تهران-سبزوار و تهران-خرم آباد پرواز دایر کرد. همچنین پروازهای ایران ایر در مسیرهای تبریز-رشت، تبریز-ساری و تهران-اصفهان نیز افزایش یافته است.
از سوی دیگر، آمار پروازهای شهریور ماه این شرکت نشان می دهد که این شرکت هواپیمایی در مقایسه با سیار ایرلاین‌های کشور، در این ماه بیش‌ترین پروازهای داخلی و بیشترین پروازهای به موقع را در فرودگاه بین‌المللی مهرآباد تهران انجام داده است.

ثبت رکورد در انجام عملیات حج
حالا مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به افزایش ۹۷ درصدی پروازهای حج در سال ۹۸ گفته است که ایران ایر در سال جاری توانست یک رکورد بی‌نظیر در انجام عملیات حج ثبت کند.
کاپیتان دهقانی زنگنه ادامه داده که ایرانیان نشان دادند در دفاع از کشور چه در عملیات حج، چه در عملیات جنگی، از جان مایه می‌گذارند. او با اشاره به آمار عملیات حج در سال ۹۸ افزود: ایران ایر امسال میزبان حدود ۹۰ هزار حاجی بود و در ۱۹ استان با انجام ۷۲۴ پرواز توانست رکوردی بی‌نظیر، با میانگین تاخیر ۹ دقیقه از خود به جا بگذارد.
وی ادامه داد: در عملیات حج تمتع به‌رغم تمام کارشکنی‌ها از جمله محدودیت در استفاده از ناوگان داخلی و خارجی و اعطای زمان محدود در فرودگاه‌های عربستان برای عملیات نشست و برخاست هواپیما و با وجود همزمانی عملیات حج با برنامه پروازهای تابستانی، «هما» توانست با اتکا به توان داخلی و همت کارکنان توانمند خود، این عملیات را با موفقیت به اتمام برساند. زنگنه با اشاره به افزایش حجم کاری هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» در عملیات حج تمتع سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ گفت: «هما» امسال نسبت به سال گذشته افزایش ۹۸ درصدی زائران، افزایش ۹۷ درصدی پروازها، افزایش ۷۰ درصدی ایستگاه های پروازی و کاهش ۷۴ درصدی تاخیرها را تجربه کرد.
این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی نیز پیش از این در سخنانی که در مراسم تقدیر از دست اندرکاران حج تمتع سال ۹۸ بیان می کرد، اظهار داشت که به رییس جمهور گفتم ایران ایر به شایستگی از عهده عملیات حج بر می آید.
محمد اسلامی در این مورد گفته است که نامه رسمی به رییس جمهور نوشتند که ایران ایر قادر نیست عملیات حج را انجام دهد. اما پاسخ من این بود که ایران ایر این کار را به شایستگی انجام می دهد و مجددا در صدر ایرلاین های ایران و منطقه در این عملیات قرار خواهد گرفت.
اسلامی در این مراسم همچنین ضمن تشکر از مدیران و کارکنان هما افزود: مردم از این عملیات بسیار راضی بودند و امیدوارم این خدمت از همه شما پذیرفته شده باشد. این مساله نشان داد وقتی اراده کنیم و یکدست و یکپارچه شویم، می توانیم بر مشکلات غلبه کنیم. امیدوارم اتفاقاتی که در این چند ماه افتاد، تداوم یافته و شاهد شکوفایی حداکثری ایران ایر باشیم.
گفتنی است که شرکت های هواپیمایی کشور در دوره کنونی با وجود تحریم، توانسته اند ایفای نقش متفاوتی داشته و خدمات با کیفیت تری ارائه دهند. همه این اتفاقات مثبت در جهت تسهیل دسترسی مردم به پرواز بوده تا این صنعت جایگاه از دست رفته خود را با سرعت بیشتری به دست بیاورد.