«جمله» مزایای رقابتی و شیوه ارائه تسهیلات جدید به شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) را بررسی می‌کند؛ تسهیل روند سرمایه‌گذاری در شهر فرودگاهی  و ساخت ترمینال جدید در سال آینده
«جمله» مزایای رقابتی و شیوه ارائه تسهیلات جدید به شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) را بررسی می‌کند؛ تسهیل روند سرمایه‌گذاری در شهر فرودگاهی  و ساخت ترمینال جدید در سال آینده

ماهور مهراد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در طول سال های گذشته و با شدت یافتن تحریم های اقتصادی، گام مهمی در زمینه رشد و تسهیل تجارت در ابعاد بین المللی برداشته است. درواقع استقرار شرکت‌های صادرات محور ایرانی و بین المللی بر اساس مزایای تجارت در این مکان ایجاد شده است. این مزایا شامل موارد […]

ماهور مهراد
شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در طول سال های گذشته و با شدت یافتن تحریم های اقتصادی، گام مهمی در زمینه رشد و تسهیل تجارت در ابعاد بین المللی برداشته است. درواقع استقرار شرکت‌های صادرات محور ایرانی و بین المللی بر اساس مزایای تجارت در این مکان ایجاد شده است. این مزایا شامل موارد زیر است: ارائه تسهیلات و تامین زیرساخت ها و تاسیسات مورد نیاز مشتریان جهت تولیدات و خدمات با کیفیت و در سطح بین المللی؛ ایجاد دسترسی به بازار مصرف و رشد تعاملات بنگاه های اقتصادی بین المللی با گسترش سریع ارتباطات با سرزمین اصلی؛ ارائه مزایا و مشوق های سرمایه گذاری مشابه مناطق آزاد بین المللی؛ فراهم کردن محیط کاری امن، ایمن، پویا، لذت بخش و بین المللی.
البته موارد فوق تنها بخشی از مزایای تجارت در شهر فرودگاهی است و این در حالی است که شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) یکی از بزرگترین مراکز اقتصادی کشور است که بناست بار حمل و نقل مسافر، انجام مبادلات مالی بین المللی، رونق تولید و فعالیت اقتصادی در پایتخت و تسهیل لجستیک در کشور را به دوش بکشد. اما توسعه این شهر به سرمایه نیاز دارد و روند جذب سرمایه با توجه به محدودیت‌های کشور قطعا با چالش هایی روبه رو خواهد شد. حالا مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در اظهارنظری یکی از ماموریت های شهر فرودگاهی را جذب سرمایه برای توسعه خود، هم در بخش داخلی و هم در حوزه بین المللی عنوان کرده است.
علی رستمی اضافه کرد: ما برای اینکه به این هدف و ماموریت برسیم، باید در این دو بخش جذب سرمایه کنیم تا به آن سطح از توسعه که برنامه‌ریزی شده است، هم در بخش ایجاد زیرساخت‌ها و هم برای فراهم کردن زمینه لازم برای جذب سرمایه گذار برسیم.
گفتنی است که ظرفیت های تازه شهر فرودگاهی برای اولین بار در کشور اجرایی می شوند. به دیگر سخن، استفاده از توان بخش خصوصی و دولتی برای سرمایه گذاری در یک عرصه اقتصادی نیز برای اولین بارهاست که به شکلی واقعی عملی می شود. بنابراین نیاز است که از دانش فعالان عرصه اقتصادی، چه در بخش خصوصی و چه دولتی، استفاده شود.
رستمی در ادامه گفت: فعالیت در حوزه اقتصادی آن هم در سطح بین الملل نیاز به حمایت همه دارد. همانطور که دولت بستر را فراهم کرده، نمایندگان مجلس نیز باید حمایت کنند و خلاهای قانونی در این بخش را مرتفع کنند. حمایت مجلس در قالب تصویب مصوبات ضروری است که انشاالله بتواند اعتماد و حس امنیت را در سرمایه‌گذاران ایجاد کند. سرمایه‌گذاران باید بدانند که در کشور ما همه بخش‌ها به صورت منسجم از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی حمایت می‌کنند. اما به عنوان مثال در بخش بیمه‌ها و سرمایه گذاری، برای انتقال سرمایه و بیمه بین منطقه آزاد و سرزمین اصلی ابهاماتی وجود دارد که مجلس باید از طریق تصویب قانون این خلاها را برطرف کند. از سوی دیگر برای جذب سرمایه‌گذار، ایجاد جذابیت و امتیاز در منطقه آزاد شهر فرودگاهی ضروری است. مجلس می‌تواند برخی امتیازها را مصوب و از این طریق از شهر فرودگاهی حمایت کند تا جذابیت برای سرمایه‌گذاران ایجاد شود. در ادامه آمدن سرمایه بستر را برای آینده شهر فرودگاهی فراهم می‌کند.
همچنیین لازم به توضیح است که فعالیت تجاری در منطقه آزاد فرودگاه امام به ویزا نیاز ندارد. رستمی درباره نحوه ارائه تسهیلات به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کشورشان هستند نیز گفت که فرصت بسیار خوبی در این زمینه پیش آمده است.
منطقه آزاد شهر فرودگاهی به دلیل موقعیت جغرافیایی و مکانی از امتیازات بسیاری برخوردار است و برای این شهر فرودگاهی آینده روشنی وجود دارد. رستمی در این مورد از همه سرمایه‌گذاران، چه داخلی و خارجی دعوت کرده است که در این منطقه حضور پیدا کنند. او در اینباره ادامه داد: به منظور تسهیل سرمایه‌گذاری، روند اداری، ثبت شرکت‌ها و ایجاد فرصت‌های سرمایه گذاری روان شده تا سرمایه‌گذاران در گیر بوروکراسی و پیچ و خم اداری نشوند. در آینده نیز به این فکر هستیم که بستر را روان‌تر کرده تا کاملا از سرمایه‌گذاری در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) حمایت کنیم.
دیگر مزایای استراتژیک شهر فرودگاهی برای انجام ترانزیت کالا نیز شامل این موارد است: موقعیت استراتژیک شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در نزدیکی پایتخت ایران، سامانه پنجره واحد ارائه خدمات. مدیریت مشتری محور، توسعه لجستیک محور، تمرکز زنجیره تامین و دسترسی به مدل های حمل و نقل چند وجهی (هوایی، ریلی و جاده). تحویل اراضی با زیرساخت، بهره مندی از قوانین تسهیل کننده سرمایه گذاری در منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی ( قوانین پولی، بانکی و کار و انجام فعالیت های لجستیکی بدون پرداخت تعرفه گمرکی). امکان سرمایه گذاری شرکت های خارجی. امکان بازگشت سود و سرمایه. ١٠٠درصد معافیت مالیاتی شرکت ها در منطقه آزاد تجاری. ١٠٠درصد معافیت مالیاتی شامل تولید، صادرات و ترانزیت.
همچنین در این بین، محدوده ای به وسعت ٦٠٠٠ هکتار از اراضی شهر فرودگاهی، با کاربری لجستیکی در نظر گرفته شده است. فاز اول توسعه شهر لجستیک و سرمایه گذاری به مساحت ١٧٠٠ هکتار در قسمت جنوبی شهر فرودگاهی با هدف ایجاد زیرساخت‌ها و کسب و کارهای مرتبط با صادرات، واردات، ترانزیت، صادرات مجدد، تولید، پردازش و پخش کالا طراحی شده است که دارای ویژگی های زیر است: طراحی مشتری محور، دسترسی به حمل و نقل چندوجهی شامل هوا، ریل و جاده، معافیت گمرکی در عملیات لجستیکی با بهره گیری از قوانین مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، انبارداری طولانی مدت بدون پرداخت تعرفه های گمرکی، امکان تولید در ردیف صنایع سبز و سبک، سامانه پنجره واحد ارائه خدمات.