پایان فصل دوم کاوش تپه میمنت‌آباد رباط کریم
پایان فصل دوم کاوش تپه میمنت‌آباد رباط کریم

سرپرست گروه باستان شناسی تپه میمنت آباد (میمون آباد) رباط کریم با بیان اینکه فصل دوم این اکتشاف با هدف مطالعات دقیق بر این محوطه تاریخی از ۹ شهریور آغاز و به مدت ۲ ماه به طول انجامید گفت: در این کاوش یک سایت اداری و یک عدد گل نوشته اقتصادی (سیستم عددی) مربوط به […]

سرپرست گروه باستان شناسی تپه میمنت آباد (میمون آباد) رباط کریم با بیان اینکه فصل دوم این اکتشاف با هدف مطالعات دقیق بر این محوطه تاریخی از ۹ شهریور آغاز و به مدت ۲ ماه به طول انجامید گفت: در این کاوش یک سایت اداری و یک عدد گل نوشته اقتصادی (سیستم عددی) مربوط به ۵۳۰۰ سال پیش کشف شد.
روح الله یوسفی افزود: در دومین مرحله ۳۰۰ متر از این محوطه توسط گروهی از باستان شناسان و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی ورامین، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری وزارت میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران کاوش شد. وی خاطر نشان کرد: در این مرحله یک عدد مهر و گل نوشته و سایت اداری مربوط به دوره هزاره چهارم قبل از میلاد توسط گروه کشف شد.
سرپرست باستان شناسی با اشاره به اینکه نخستین فصل کاوش در سال ۹۱ بر روی این تپه انجام شده است گفت: در مرحله نخست گمانه زنی هایی ۳*۳ و ۵*۵ متری در جهت های شمالی و جنوبی و تا رسیدن به خاک بکر صورت گرفت که لایه نگاری دوره های مختلف بدست آمد. به گفته یوسفی سومین دوره کاوش نیز با تامین اعتبارات تا چند سال دیگر انجام خواهد شد.
براین اساس محوطه میمنت آباد در شهرستان بهارستان رباط کریم و فاصله حدود ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهر تهران و در فاصله حدود ۵۰۰ متری جنوب روستای میمنت آباد واقع شده است. این اثر در فاصله ۱.۵ کیلومتری شمال غربی این محوطه سیاه‌کوه واقع شده که دارای معدن منگنز در حال استخراج و یک معدن قدیمی مس متروکه است که شاید وجود معدن مس دلیل رونق این منطقه در هزاره چهارم ق. م باشد.