مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان از تسهیل حمل کالا و ترانزیت بین این استان و ایالت بلوچستان کشور پاکستان بر اساس توافقات به عمل آمده در هفتمین کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان خبر داد. ایوب کرد اظهار داشت: هفتمین کمیته تجارت مرزی استان سیستان و بلوچستان […]
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای سیستان و بلوچستان از تسهیل حمل کالا و ترانزیت بین این استان و ایالت بلوچستان کشور پاکستان بر اساس توافقات به عمل آمده در هفتمین کمیته مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان خبر داد. ایوب کرد اظهار داشت: هفتمین کمیته تجارت مرزی استان سیستان و بلوچستان ایران و ایالت بلوچستان پاکستان با حضور نمایندگانی از وزارت امورخارجه، وزارت کشور، اتاق بازرگانی، مسئولان، کارشناسان و فعالان حوزه های مختلف اقتصادی از صنعت حمل و نقل جاده ای در آذرماه جاری به مدت ۲ روز در زاهدان برگزار شد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان با دارا بودن ظرفیت های فراوان اقتصادی زمینه خوبی را در حوزه حمل و نقل و ترانزیت برای كشورهای منطقه به ویژه پاكستان فراهم كرده است، ادامه داد: در این نشست مسائلی همچون صدور ویزای ۶ ماهه و یکساله کثیر الورود برای رانندگان ایرانی، تسریع در عملیات بازسازی جاده کویته- تفتان درخواست شد.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین فراهم آوردن امکان تردد کامیون های حامل اقلام تجاری ایرانی به تمامی شهرهای مقصد در پاکستان و ترخیص کالا در همان نقطه همانند رویه جاری برای ناوگان پاکستانی در ایران، مورد تاکید قرار گرفت که طرف پاکستانی اعلام داشت موضوع را از طریق مراجع ذیربط پیگیری می کند.
کرد افزود: همچنین با توجه به اجرای موفق عبور کالا تحت پوشش کنوانسیون TIR ، بنا شد به منظور تسهیل بیشتر حمل و نقل و ترانزیت زمینی کالا بین دو کشور، اجرای کنوانسیون CMR نیز توسط مقامات پاکستانی مورد پیگیری قرار گیرد.
وی در پایان با اشاره به اهمیت خدمت رسانی مطلوب به زائرین پاکستانی ابا عبدالله الحسین (ع) و همچنین سایر گردشگران افزود: با توجه به رشد روزافزون تردد زائرین و گردشگران از طریق مرزهای زمینی، با تاکید بر راه اندازی مجدد قطار مسافربری-گردشگری بین دو کشور، بنا شد بخشی از تردد مسافرین، از حمل و نقل جاده ای به ریلی منتقل شود.
تخلیه بیش از ۷ میلیون تن غلات در بندرامیرآباد
معاون بندری و امور اقتصادی بندرامیرآباد گفت: تخلیه غلات از سال ۹۶ تاکنون در بندرامیرآباد به عنوان پایلوت غلات بنادر شمال کشور بیش از ۷ میلیون تن بوده است.
محمدصادق رنگ آور با بیان این مطلب اظهار داشت: از سال ۹۶ تاکنون در مجموع بیش از ۷ میلیون تن غلات در بندرامیرآباد تخلیه شده، که از این میزان ۲ میلیون و ۴۳۶ هزار ۲۷۷ تن در سال ۹۶، ۲ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۹۸۱ تن در سال ۹۷ و حدود ۲ میلیون تن در سال ۹۸ بوده است.
وی با اشاره به اینکه گروه غلات به طور میانگین سهم ۷۳ درصدی را در آمار تجمیعی تخلیه و بارگیری کالا در سه سال اخیر دارا می باشد اظهار داشت در این راستا غلات از سال ۹۶ تا کنون با سهم به ترتیب ۷۶، ۷۷ و ۶۵ درصدی از کل تخلیه و بارگیری کالا در جایگاه نخست قرار دارد. معاون بندری و امور اقتصادی بندرامیرآباد، جو، ذرت، ارزن، دانه های روغنی، سویا، کنجاله و گندم را از گروه غلاتی برشمرد که در این سال ها در بندر تخلیه شده ، که در این میان جو و ذرت با حدود ۶ میلیون ۵۰۰ هزار تن بیشترین سهم تخلیه را در این ۳ سال به خود اختصاص داده است.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، رنگ آور با یادآوری اینکه میزان تخلیه روغن خوراکی نیز از سال ۹۶ تا کنون بیش از ۶۲۰ هزار تن بوده است ابراز امیدواری کرد با برنامه ریزی های مدون و با در اختیار داشتن مدرن ترین تجهیزات ، شاهد افزایش کم نظیر میزان تخلیه و بارگیری کالا در سال ۹۸ باشیم.
با وجود تحریمها در آبان امسال و نسبت به مدت مشابه سال قبل اتفاق افتاد؛
رشد ۲۸ درصدی تخلیه و بارگیری فرآوردههای نفتی در بنادر کشور
آمار تخلیه و بارگیری فرآوردههای نفتی در آبانماه ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال در بنادر کشور قبل رشدی ۲۸ درصدی را نشان می دهد.
در نگاهی به عملکرد بنادر کشور در آبان ۹۸ و مقایسه آن با مدت مشابه سال قبل افت در حوزه تخلیه و بارگیری به تفکیک کالا محسوس است. حتی در عملکرد تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی، کالاهای فلزی، کالاهای ساختمانی و مواد معدنی، ماشین آلات، قطعات یدکی و ابزارآلات، کود و مواد شیمیایی، منسوجات چرم و پوشاک،خرده بار، کالای کانتینری و فرآوردههای نفتی آبان ماه ۹۸ نتوانست از مهر امسال سبقت گرفته و در رقابت با ماه گذشته قالبا عملکردی پایین را در این حوزه داشت.
با این همه در بحث تخلیه و بارگیری فرآوردههای نفتی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته موضوع کاملا متفاوت است. این کالا در بین دیگر محصولاتی که در آبان ماه در بنادر کشور تخلیه یا بارگیری شدهاند با ثبت عدد ۳.۷۰۴.۸۹۹ تن نقش بسزایی در رسیدن مجموع عددی در این حوزه به ۱۰.۵۴۳.۴۲۵ تن در بین دیگر گروههای کالایی در هشتمین ماه سال ۹۸ دارد.
بر همین اسال فرآوردههای نفتی رشد ۲۸.۴ درصدی در آبان امسال را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد و این در حالی است که در ماه گذشته این رشد تنها ۵.۴ درصد نسبت به زمان مشابه در سال ۹۷ بود.
این رشد تخلیه و بارگیری در بنادر کشور در بحث فرآوردههای نفتی در بین دیگر گروههای کالایی در حالی در آبان ماه ۹۸ رخ داده که آمریکا علاوه بر نفت، در سال اخیر فرآوردههای نفتی ایران را نیز به فهرست تحریمهای خود افزوده بود.