برنامه ریزی برای حراست از آثار فرهنگی و مفاخر ایرانی 
برنامه ریزی برای حراست از آثار فرهنگی و مفاخر ایرانی 

  اسحاق جهانگیری در جلسه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر لزوم حراست و حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان هویت کشور، گفت: افکار عمومی و نخبگان کشور حساسیت ویژه ای نسبت به میراث فرهنگی و تمدنی و مفاخر کشور دارند و ضروری است که برنامه ریزی دقیقی برای حفاظت […]

 

اسحاق جهانگیری در جلسه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر لزوم حراست و حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان هویت کشور، گفت: افکار عمومی و نخبگان کشور حساسیت ویژه ای نسبت به میراث فرهنگی و تمدنی و مفاخر کشور دارند و ضروری است که برنامه ریزی دقیقی برای حفاظت از این آثار و تمدن ایرانی انجام شود. معاون اول رییس جمهور با اشاره به تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای این اتفاق مهم قدردانی کرد و افزود: تشکیل این وزارتخانه فرصتی است تا با مدیریت منسجم تر و همه جانبه تر، شاهد تحول و بهبود در هر سه بخش مهم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشیم که تاثیر تعیین کننده ای بر اقتصاد و تمدن کشور دارد. جهانگیری به نقش اثرگذار گردشگری و صنایع دستی بر توسعه اقتصاد و اشتغالزایی کشور اشاره و تصریح کرد: تقویت این دو بخش می تواند نقش مهمی در تامین ارز مورد نیاز کشور و ایجاد فرصت های شغلی ایفا کند.

 

 

گلایه‌های هنرمندان درباره کارا نبودن صندوق اعتباری هنر

 

دبیر شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران در نامه‌ای به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گلایه‌های هنرمندان درباره عدم کارایی صندوق اعتباری هنرمندان همچنان پابرجاست و وضعیت بیمه تکمیلی هنرمندان با مشکلات متعدد مواجه است. سیدضیاء هاشمی در این نامه به سیدعباس صالحی تاکید کرد: حسن نیت و پیگیری حضرتعالی در خصوص حل وضعیت مالیات هنرمندان، به استحضار می‌رساند کماکان دیگر دغدغه هنرمندان یعنی بحث مهم بیمه تکمیلی درمان پابرجاست. این مساله در ماه‌های اخیر زحمت فراوان برای بیماران این قشر فراهم آورده، که پیش‌تر نیز به صورت مکتوب خدمت‌تان اعلام شد و اصلاح و بهبود شرایط این مهم نیازمند به دستور اکید و  پیگیری مجدانه شما است.

 

 

سدهای کرخه و دز در اندیمشک ثبت ملی شدند

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اندیمشک گفت:سدهای کرخه و دز در همایش ثبت ملی آثار صنعتی کشور، ثبت ملی شدند. روح اله شاهرخیان افزود: پرونده ثبت ملی راه آهن ناحیه زاگرس نیز در جریان است که نتیجه آن تا فردا اعلام خواهد شد. وی اظهار کرد:با ثبت ملی این سدها که از مزایای گردشگری ارزنده ای برخوردارند، شاهد رونق بسیار خوبی در این بخش خواهیم بود. شهرستان اندیمشک ورودی شمالی استان خوزستان است که از ظرفیت های اقتصادی و صنعتی مختلفی مانند کرخه،دز ،بالارود ،راه آهن و غیره برخوردار است. سد دز یک سد بتُنی برق‌آبی است که بر روی رودخانه دز در ۲۳ کیلومتری شمال شرق اندیمشک احداث شد. این سد ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی پایین دست را آبیاری می‌کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های بالادستش دارد. نیروگاه این سد دارای قدرت نصب ۵۲۰ مگاوات می‌باشد. سد کرخه یکی از بزرگ‌ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ‌ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان اندیمشک در استان خوزستان ساخته شده‌است.