گزارش «جمله» از داستان قرص و کیک‌  در استان های شرقی پشت پرده چیست؟
گزارش «جمله» از داستان قرص و کیک‌  در استان های شرقی پشت پرده چیست؟

جمله: در چند روز گذشته بازار انتشار تصاویر و فیلمی که در فضای مجازی دست به دست می چرخید، بسیار داغ بود . در این ویدیوها که به صورت گسترده منتشر می شد، موجی از تشویش و نگرانی را در میان مردم به وجود آورده بود. فیلمی که در آن نشان می داد، قرص ها […]

جمله: در چند روز گذشته بازار انتشار تصاویر و فیلمی که در فضای مجازی دست به دست می چرخید، بسیار داغ بود . در این ویدیوها که به صورت گسترده منتشر می شد، موجی از تشویش و نگرانی را در میان مردم به وجود آورده بود. فیلمی که در آن نشان می داد، قرص ها و کپسول هایی مشکوک درون یک کیک جاسازی شده و این کیک ها در بوفه مدرسه توزیع شده است. این قرص که گفته می شد، نوعی قرص اعتیاد آور است به شدت مردم را نگران کرده بود. اما به گفته مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی وزارت بهداشت مواردی که گزارش شده شامل جاسازی قرص و کپسول ‌های مختلف آنتی بیوتیک بوده که در داخل کیک های چند برند معروف جاسازی شده است. محمد حسین عزیزی معتقد است این اقدام عمدی بوده، چون پاکت های کیک ها باز شده و بعد قرص یا کپسول ها در کیک ها جاسازی شده است.

فضای مجازی اعم از اینستاگرام، توئیتر و دیگر نرم افزارها و رسانه های داخلی و خارجی، در چند روز گذشته، هشتکی با نام “قرص‌های مشکوک در کیک” را به خود زیاد دیده است. آنچه که در فضای مجازی دست به دست شده دلالت بر این دارد که به تمام مدارس بخشنامه شده از این کیک‌ها که آلوده به قرص‌های خطرناک هستند استفاده نشود که این موضوع توسط وزارت آموزش‌وپرورش تکذیب شد.
برهمین اساس گروه های مختلف در فضای مجازی در پیام های متنی نیز مطالبی را با استناد به اینکه بخشنامه هایی به مدارس درخصوص منع فروش این کیک ها در بوفه مدارس ابلاغ شده و موضوع بسیار جدی است، هشدارهایی را مبنی بر اجتناب از مصرف هرگونه کیک و بیسکویت عنوان می ‌کنند.

تضعیف شرکت های هدف
افراد محلی در این میان عکس ها و فیلم هایی از کیک های حاوی قرص و کپسول همچنان منتشر می کنند. یکی از این افراد که دهیار روستای دودر جدید از توابع چابهار است، مدعی شده که با این که کلیپ هایی از این موضوع در فضای مجازی پخش می‌شد اما تا قبل از رویت موردی در روستای خودمان، این موضوع را باور نمی کردیم بیشتر فکر می‌کردیم شوخی است تا اینکه داخل یک شکلات بار با برند معروفی، یک قرص را کشف کردیم که در میان شکلات جاگذاری شده بود.
آقای لادی که از این موضوع ابراز نگرانی زیادی می‌کرد به تسنیم گفته بود که بنده به غیر از این مورد، موارد دیگری در روستای خود مشاهده نکردم و از مسئولان نیز درخواست پیگیری هر چه سریعتر موضوع را دارم تا جان هم وطنانم آن به خطر نیفتد.
این موضوع بر روی شرکت هایی که محصولات کیک و شکلات ارائه می کنند، تاثیر منفی زیادی گذاشته است. به گفته روابط عمومی یکی از این شرکت ها؛ به نظر می‌آید این اتفاق از سوی یک سری انسان با هدف خاص و برای خراب کردن برند موفقی مثل ما طراحی شده است.
وی ادامه داد: برای اولین بار یک چنین گزارشی از سوی بندرعباس به ما اعلام شده بود که آن موضوع قبل از اتمام پیگیری، توسط شاکی خصوصی اعلام رضایت شد و حالا از سیستان و بلوچستان چنین اتفاق‌هایی گزارش می شود.
موضوعی که سید محمد هاشمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان این گونه آن را تایید کرده است: بررسی ‌های اولیه نشان می ‌دهد این تصاویر که از یک هفته پیش در فضای مجازی پخش شده مربوط به پیدا شدن قرص در میان کیک خوراکی متعلق به دانش‌آموزان در مدارس جنوب استان است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز درباره ماجرای وجود قرص در کیک خوراکی گفته است: بررسی ها حاکی از این است که قاچاقچیان با بهره مندی از جاسازی های مختلف، مواد مخدر را قاچاق می کنند. سردار محمد مسعود زاهدیان، درباره کیک های کشف شده، گفت: بر اساس گزارش واصله از پلیس مبارزه با مواد مخدر هرمزگان از یک دستگاه خودرو نیسان چند عدد کیک که حاوی تعداد معدودی قرص بود، کشف شد که برای تعیین ماهیت به آزمایشگاه پلیس مبارزه با موادمخدر ارسال شده است و تحقیقات در این رابطه از سوی پلیس ادامه دارد.

جاسازی در محصولات بیش‌ از۱۰ شرکت
در همین زمینه رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت نیز با تاکید بر اینکه گزارشات واصله به وزارت بهداشت مبنی بر وجود قرص و کپسول در کیک‌های خوراکی،‌ به هیچ عنوان به خط تولید این محصولات مربوط نیست،‌ گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته از گزارشات مردمی در دو استان سیستان بلوچستان و هرمزگان،‌ مشخص شد این قرص‌ها پس از تولید و در مرحله‌ عرضه داخل کیک‌ها گذاشته شده‌است.
به گفته دکتر کیانوش جهانپور هرگونه جاسازی قرص در این کیک‌ها پس از روند تولید اتفاق افتاده است. وی‌ اظهار کرد: طبق گزارشاتی که به دست ما رسیده است و بررسی‌هایی که از شرکت‌های صنایع غذایی در این استان‌ها داشته‌ایم،‌ این قرص‌ها به هیچ عنوان هنگام پروسه تولید درون کیک‌ها گذاشته نشده است.
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت بر این عقیده استوار است که این کار مشکوک و با انگیزه و هدفی نامعلوم توسط فرد یا افرادی در سطح عرضه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان صورت گرفته است. تمام مباحثی که در حوزه اختیارات و بازرسی‌های سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است در حال انجام بوده اما،‌ بررسی سایر عوامل نظیر قصد و نیت انجام این کار در حوزه صلاحیت و اختیارات وزارت بهداشت نیست و مراجع انتظامی و امنیتی باید موضوع را بررسی کنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه موارد مطرح شده‌ی جاسازی قرص در کیک‌ها مربوط به بیش‌ از ۱۰ شرکت تولید کیک است، اظهار کرد: قاعدتا اینکه یک جسم خارجی در خط تولید بیش از ۱۰ شرکت تولید کیک خوراکی طی دو هفته و به صورت همزمان جاسازی شود، آن‌هم به شکلی که این اتفاق متوجه یک یا دو استان باشد، قطعا مشکوک است و باید از مراجع انتظامی پیگیری شود. نکته قابل توجه اما آن است که تولید کیک نیز در همان استان‌ها صورت نگرفته و از خارج از این استان‌ها به آن جا وارد می‌شود.
اما اینکه واقعا داستان این قرص ها چیست و چرا عنوان می شود، موضوعی است که باید مسئولان ذیربط به ویژه مسئولان امنیتی با توجه به تشویش و نگرانی ایجاد شده در میان مردم، به آن ورود کرده و به صورت جدی در جهت مشخص شدن صحت و سقم مساله، آن را مورد بررسی قرار دهند.