در بین گزینه‌های ریاست کلی بانک مرکزی، حمید پورمحمدی، علی طیب نیا و علی دیواندری از گزینه‌های اصلی تصدی این سمت هستند. به گزارش اخبار بانک به نقل از فارس، با توجه به اتمام دوره ۵ ساله ریاست ولی الله سیف بر بانک مرکزی در اواخر مرداد ماه، در ماه‌های اخیر گزینه‌های مختلفی برای ریاست […]

در بین گزینه‌های ریاست کلی بانک مرکزی، حمید پورمحمدی، علی طیب نیا و علی دیواندری از گزینه‌های اصلی تصدی این سمت هستند. به گزارش اخبار بانک به نقل از فارس، با توجه به اتمام دوره ۵ ساله ریاست ولی الله سیف بر بانک مرکزی در اواخر مرداد ماه، در ماه‌های اخیر گزینه‌های مختلفی برای ریاست کلی بانک مرکزی برای دوره جدید مطرح شد.

عبدالناصر همتی مدیرعامل سابق بانک ملی و رئیس کل بیمه مرکزی، علی طیب نیا وزیر سابق اقتصاد، حمید پورمحمدی گل‌سفیدی معاون سازمان برنامه و بودجه و قائم مقام سابق بانک مرکزی، علی دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی و مدیرعامل اسبق بانک ملت و شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و معاون سابق اقتصادی وزیر اقتصاد از گزینه‌های مطرح بودند. اما در این مدت همتی سفیر ایران در چین شد و علی طیب نیا و شاپور محمدی هم این موضوع را تکذیب کرده‌اند.

اما پیگیری‌های خبرنگار ما از منابع مختلف خبری نشان می‌دهد هنوز گزینه نهایی ۱۰۰ درصد قطعی نشده و حمید پورمحمدی، علی طیب نیا و علی دیواندری از گزینه‌های اصلی این سمت هستند. علی طیب نیا، دارای دکتری اقتصاد از دانشگاه تهران و از اساتید اقتصاد همین دانشگاه است. در کارنامه مدیریتی وی معاونت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و وزارت اقتصاد در دولت یازدهم وجود دارد.

مهمترین سمت‌های مدیریتی سید حمید پورمحمدی گل‌سفیدی معاون امور اقتصادی و هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه، قائم مقام بانک مرکزی در دولت دهم و معاون بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزیر اقتصاد در دولت نهم است. تحصیلات وی دکتری علوم اقتصادی از بلژیک است. دیواندری نیز در مقطع دکتری و در رشته مدیریت استراتژیک از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شده است.

 

سپرده گذاری ۱۴ هزار میلیارد ریالی صندوق توسعه ملی در بانک ها

صندوق توسعه ملی در چهار ماه نخست امسال ۱۴ هزار میلیارد ریال در بانک های متقاضی سپرده گذاری کرد تا به صورت تسهیلات به فعالان اقتصادی پرداخت شود. ماده ۵۲ قانون الحاق صندوق توسعه ملی را موظف کرده است ۱۰ درصد منابع ورودی را برای پرداخت تسهیلات به بخش های خصوصی، تعاونی و بنگاه های اقتصادی در حوزه های صنعت و معدن، آب و کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی ، در بانک ها سپرده گذاری کند.

بانک های توسعه تعاون، پست بانک، کشاورزی، رفاه کارگران، گردشگری، صادرات و تجارت بانک هایی هستند که صندوق توسعه ملی در آنها سپرده گذاری کرده که در این میان بانک کشاورزی با ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بیشترین و پست بانک با ۵۰۰ میلیارد ریال کمترین سهم را دارد.

براساس این گزارش در چهار ماه نخست امسال در بانک های توسعه تعاون و تجارت هر کدام ۲ هزار میلیارد ریال، صادرات یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال، گردشگری یک هزار ریال، رفاه کارگران ۸۰۰ میلیارد ریال و پست بانک ۵۰۰ میلیارد ریال منابع صندوق بین بانک ها توزیع شده است.

 

فرمان بانک مرکزی برای افزایش نرخ دلار دولتی

بر اساس اعلام بانک مرکزی نرخ هر دلار آمریکا با ۷۰ ریال افزایش نسبت به روز گذشته ۴۳ هزار و ۸۰۰ ریال قیمت خورد. همچنین نرخ هر پوند انگلیس با ۱۱۶ ریال کاهش نسبت به روز دوشنبه ۵۷ هزار و ۳۵۸ ریال و هر یورو نیز با ۱۳۷ ریال اُفت در مدت زمان مشابه ۵۱ هزار و ۱۸۹ ریال ارزش‌گذاری شد.

بر این اساس، هر فرانک سوئیس ۴۴ هزار و ۱۰۳ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۹۴۰ ریال، کرون نروژ ۵ هزار و ۳۴۲ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۸۷۱ ریال، روپیه هند ۶۳۶ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۹۲۷ ریال. دینار کویت ۱۴۴ هزار و ۳۸۲ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۳۳ هزار و ۹۹۸ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۹ هزار و ۳۴۷ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۵۸۳ ریال، ریال عمان ۱۱۳ هزار و ۹۱۳ ریال و دلار کانادا ۳۳ هزار و ۲۴۶ ریال قیمت خورد.

همچنین نرخ راند آفریقای جنوبی ۳ هزار و ۲۵۳ ریال، لیر ترکیه ۹هزار و ۲۴۳ ریال، روبل روسیه ۶۹۶ ریال، ریال قطر ۱۲ هزار و ۳۳ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۶۷۶ ریال، لیر سوریه ۸۶ ریال. دلار استرالیا ۳۲ هزار و ۳۳۱ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۶۸۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۶ هزار و ۴۹۰ ریال، دلار سنگاپور ۳۲ هزار و ۷۰ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۷۴۴ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۹ هزار و ۵۱۴ ریال تعیین شد.

نرخ یکصد درام ارمنستان ۹ هزار و ۱۰۶ ریال، دینار لیبی ۳۱ هزار و ۹۳۸ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۴۳۱ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۰هزار و ۹۴۱ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۷۶۸ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۸ هزار و ۶۳۸ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۲ هزار و ۶۶۳ ریال، افغانی افغانستان ۶۰۷ ریال.

روبل جدید بلاروس ۲۲ هزار و ۶۲ ریال، منات آذربایجان ۲۵ هزار و ۷۴۵ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۶۵۰ ریال و بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۳۸۶ ریال ارزش‌گذاری شد.