شهلا منصوریه- دبیر گروه اجتماعی/ صبح دیروز، آئین اهدای ماشین آلات خدمات شهری شهرداری تهران به استان های سیل زده برگزار شد. استان های گلستان، خوزستان و لرستان تجربه تلخی در آغاز سال نو داشتند. تجربه تلخی که در نیم قرن اخیر بی سابقه بود. سيلی که به تعبیر بسیاری انگار قرار […]
شهلا منصوریه-
دبیر گروه اجتماعی/
صبح دیروز، آئین اهدای ماشین آلات خدمات شهری شهرداری تهران به استان های سیل زده برگزار شد. استان های گلستان، خوزستان و لرستان تجربه تلخی در آغاز سال نو داشتند. تجربه تلخی که در نیم قرن اخیر بی سابقه بود. سيلی که به تعبیر بسیاری انگار قرار بود به عنوان سين هشتم در سفره هفت سين ايراني ها روي ديگر سکه باراني را نشان دهد که نويد بخش خروج ايران از دوران خشکسالي بود. اين بارش هاي سيل آسا از ۳ فروردين ۱۳۹۸ ابتدا چند شهر از استان هاي شمالي ايران را درگير خود کرد و سپس ۲ روز بعد شهر شيراز در استان فارس نيز دربر گرفت. لرستان و کرمانشاه و ايلام و خوزستان استان هاي بعدي ايران بودند که درگیر شدند. شدت بارشهاي سراسري در ايران به حدي بود که ۲۰ استان از ۳۱ استان ايران در معرض سيلاب قرار گرفتند يا در معرض احتمال سيل ناپايدار بودند.
به گزارش جمله؛ بر همین اساس شهردار تهران در مراسمی ماشین آلات خدمات شهری را به استان های سیل زده اهدا کرد. شهردار تهران در این مراسم اظهار داشت: حوادث اخیر افزایش سرمایه اجتماعی را در پی داشت.
پیروز حناچی با یادآوری این بیت از سعدی مبنی بر اینکه «بنی آدم اعضای یک پیکرند که در آفرینش ز یک گوهرند/چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نماند قرار» به سیل فروردین ماه امسال اشاره کرد و گفت: تجربه ای را که در آغاز سال نو داشتیم تجربه بی بدیلی در ۵۰ سال اخیر بود و در عین آن که نعمت الهی محسوب می شد، مشکلاتی را هم به بار آورد. البته، ایجاد این مشکلات شاید ناشی از اقدامات خودمان بود که به اندازه کافی هوشمندانه عمل نکردیم. به طور مثال، در پل دختر و شیراز بخش های قدیمی شهر آبگیر نبودند، اما سازه های جدید را آب با خود برد.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از این مشکلات تقصیر خودمان بود که هوشمند نبودیم و بخشی از حوادث نیز اجتناب ناپذیر بود، ادامه داد: وقتی ورودی آب افزایش می یابد چاره ای جز باز کردن دریچه ها نیست که تبعات آن را مردم در پایین دست سدها تحمل می کنند. کشاورزان خوزستان در دشت آزادگان نیز آسیب های جدی دیده اند که ما تلاش کردیم با آن ها همدردی کنیم. همچنین، اولین تیم امدادی شهرداری تهران به عنوان نخستین تیم ها در آق قلا حاضر شد و تیم های بعدی بلافاصله در خرم آباد و پل دختر و پس از آن به خوزستان اعزام شدند.
شهردار تهران گفت: این در حالی بود که ما در تهران در معرض سیل بودیم، به طوری که در ۱۲ فروردین ماه تا آستانه وقوع سیل پیش رفتیم. به هر حال سیل امسال و کمک های ارگان های مختلف نمایشی از همدلی و افزایش سرمایه های اجتماعی بود.
به گفته وی، تلاش کردیم در حوادث هم دردی کنیم و اولین اکیپ که در گلستان حضور پیدا کرد، همکاران ما در خدمات شهری بودند و سپس در پل دختر و خوزستان حضور یافتیم.
شهردار تهران ادامه داد: ما خودمان در تهران تا ۱۲ فروردین در آستانه سیل بودیم اما آنچه مهم است این نمایش همدلی افزایش سرمایه اجتماعی بود.
وی با اشاره به حوادث احتمالی در تهران، خاطر نشان کرد: در بزرگ ترین تهدید تهران که زلزله است، هیچ راهی جز معین بودن استانهای کشور وجود ندارد و امیدواریم این خطر را با همدلی پشت سر بگذاریم.
حناچی با اشاره به استقبال خاص مردم خوزستان در جریان بازدید خود از مناطق سیل زده گفت: از منطقه دشت آزادگان خوزستان در محدوده سوسنگرد، حمیدیه، بستان، سعیدیه و روستاهای اطراف شناخت داشتم. زمان بازدید از این مناطق نیز اهالی منطقه دهلویه استقبال خاص خود را از گروه ما انجام دادند که حاکی از رضایت آن ها از عملکرد ما بود.
وی ادامه داد: با شناختی که از خوزستان، سوسنگرد، حمیدیه ، بستان و روستاهای اطراف در زمان جنگ داشتم، دیدم در دهلاویه در استقبال از همکاران ما، مردم خوشحالی و پایکوبی میکنند .
حناچی با اشاره به تجربه فعالیت در وزارت مسکن و شهرسازی، اظهار داشت: یک تجربه هم داشتیم که در تصویب طرح جامع شهر آق قلا فشارهای زیادی وجود داشت که آن منطقه مسکونی شود، اما فشار محلی برغم اینکه زیاد بود به نتیجه نرسید و موجب شد در سیل اخیر مردم خسارت کمتری بینند .
وی در ادامه افزود: اگر از تجربه و بدنه تخصصی استفاده کنیم کمتر آسیب می بینم . شهردار تهران ابراز امیدواری کرد که کشور از حوادث اخیر درس گرفته باشد و گفت: آنکه نیاموزد ز دست روزگار ، هیچ ناموزد ز هیچ آموزگار .
بلایای طبیعی در هر کجای کشور رخ می دهد
همچنین در ادامه مراسم معاون عمرانی وزیر کشور اظهار داشت: بحران ها و بلایای طبیعی در هر کجای کشور که رخ داد مجموعه استانداری، شهرداری های استان تهران با اینکه خودشان مشکلاتی دارند اما همواره در کنار وزارت کشور به یاری هموطنان شتافتند.
مهدی جمالی نژاد با اشاره به سیل فروردین امسال تاکید کرد: این بلای طبیعی ۲۴ استان کشور را درگیر کرد و حتی استان های معین نیز خود درگیر بحران بودند و اوج همدلی زمانی رخ داد که آنها برای کمک به سایر استان ها پیش قدم شدند.
جمالی نژاد خاطرنشان کرد: این همدلی و کمک به همنوع حتی از امکانات و خدمات لجستیک خیلی بهتر و ارزشمند تر است.