علی صوفی: ۱۶ استاندار را کنار گذاشتند تا هیات‌های اجرایی راحت‌تر رد صلاحیت کنند
علی صوفی: ۱۶ استاندار را کنار گذاشتند تا هیات‌های اجرایی راحت‌تر رد صلاحیت کنند

    مصطفی کواکبیان نماینده مجلس و رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اعلام کرد بیش از ۱۰۰ نامزد جریان اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس رد صلاحیت شدند. این خبر در حالی اعلام شد که از همان ابتدای آغاز به کار هیات‌های اجرایی برای بررسی صلاحیت‌ ثبت‌نام کنندگان، صدای اعتراض بسیاری از اصلاح‌طلبان از ردصلاحیت‌های گسترده در […]

 

 

مصطفی کواکبیان نماینده مجلس و رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اعلام کرد بیش از ۱۰۰ نامزد جریان اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس رد صلاحیت شدند. این خبر در حالی اعلام شد که از همان ابتدای آغاز به کار هیات‌های اجرایی برای بررسی صلاحیت‌ ثبت‌نام کنندگان، صدای اعتراض بسیاری از اصلاح‌طلبان از ردصلاحیت‌های گسترده در هیات‌های اجرایی درآمده بود. برخی اصلاح طلبان گفته بودند رد صلاحیت‌ها بدون سند و مدرک بوده است.
هیات‌های اجرایی که زیر نظر وزارت کشور دولت روحانی فعالیت دارند، در اقدامی قابل تامل دست به ردصلاحیت حامیان اصلی خود زده‌اند و روحانی و وزیر کشور نیز تاکنون در این خصوص واکنشی نداشته‌اند.
فعالان سیاسی بر این عقیده هستند که روحانی باید مشخصا اعلام کند به چه عنوان هیات‌اجرایی دولت او حامیان اصلی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری را رد صلاحیت کرده و تا این اندازه با شورای نگهبان همسویی داشته است. علی صوفی وزیر دولت اصلاحات اما معتقد است که نشانه و علامت‌های این رفتار از گذشته مشخص بود و همان زمانی که شانزده استاندار اصلاح‌طلب را از استانداری کنار گذاشتند، مشخص بود که اکنون نیز نیروهای اصلاح‌طلب را به صورت فله‌ای رد صلاحیت ‌ می‌کنند.
علی صوفی می‌گوید: «با تصویب قانون منع بکارگیری بازنشستگان که حامیان اصلی آن از فراکسیون امید بودند با هدف اینکه بتوانند برای جوانان فرصت شغلی ایجاد کنند، باعث شدند ۱۶ استاندار اصلاح‌طلب مجرب از کار کنار گذاشته شوند؛ همان زمان مشخص بود در انتخابات مجلس یازدهم هیات‌های اجرایی روی کار خواهند آمد که با استفاده از بی‌تجربگی و ناپختگی برخی از استانداران و فرمانداران، به قلع و قمع کاندیدا‌های اصلاح‌طلب بپردازند. سابقا در گذشته در برخی از مجالس شاهد اقدامات دور از ذهن هیات‌های اجرایی مبنی بر رد صلاحیت نیرو‌های مجرب آنهم بدون هیچ دلیلی و بر اساس لیست سیاهی که به آن‌ها داده شده بود بوده‌ایم».
صوفی با بیان اینکه در دوره فعلی ردصلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی به شدت گذشته نبود، تصریح کرد: «نارضایتی که اکنون از هیات‌های اجرایی وجود دارد متوجه دولت آقای روحانی هم هست و همه این را از چشم دولت هم میبینند؛ زیرا جایگزین استانداران اصلاح‌طلب، افرادی روی کار آمده‌اند که سابقه و پیشنیه قوی‌ای ندارند؛ با همه این‌ها از همان ابتدا مشخص بود که هیات‌های اجرایی قرار است به گونه‌ای عمل کنند که در حیطه‌ وظایفشان نیست. در هیات‌های اجرایی صرفا باید استعلام مراجع چهارگانه را پیش رویشان قرار دهند و بر اساس آن‌ها افراد را رد یا تایید کنند که متاسفانه اینگونه نبوده است».
وزیر تعاون دولت خاتمی ادامه داد: «اکنون چهره‌های بسیاری را می‌شناسم که بدون دلیل در هیات‌های اجرایی رد صلاحیت شده‌اند و اعتراض خود را به هیات نظارت مرکزی ارسال کردند. نگرانی فعلی من اصلا این نیست افرادی که رد صلاحیت‌ شده‌اند در تجدیدنظر برمی‌گردند یا نه، نگرانی‌ام این است چهره‌هایی که تایید شده‌اند در هیات نظارت رد صلاحیت شوند».
این فعال سیاسی با بیان اینکه برخی از چهره‌ها مذاکراتی را در برخی از سطوح با شورای نگهبان شروع کرده‌اند، خاطرنشان کرد: «مذاکرات شروع شده اما فعلا نتیجه‌ای حاصل نشده است. به هرحال امیدواریم مذاکراتی که از گذشته آغاز شده ادامه دار باشد و شورای نگهبان و هیات‌های اجرایی به جای نظارت‌های استصوابی به وظایف اصلی خود عمل کنند»./رویداد ۲۴