مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری: / مجموع مجلس دهم مربوط به اصولگرایان بود
مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری: / مجموع مجلس دهم مربوط به اصولگرایان بود

    به گزارش «جمله» ، مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس و دبیرکل حزب مردم‌سالاری در نشست خبری روزگذشته خود با اشاره به پلاکاردی که روی آن نوشته بود «لیاخف کجایی؟» گفت: «افراطیون رای مردم را فقط نمایشی، زینتی و برای کوبیدن به دهان استکبار جهانی لازم می‌دانند وگرنه برای مردم حق تعین […]

 

 

به گزارش «جمله» ، مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس و دبیرکل حزب مردم‌سالاری در نشست خبری روزگذشته خود با اشاره به پلاکاردی که روی آن نوشته بود «لیاخف کجایی؟» گفت: «افراطیون رای مردم را فقط نمایشی، زینتی و برای کوبیدن به دهان استکبار جهانی لازم می‌دانند وگرنه برای مردم حق تعین سرنوشت و این حق ذاتی آنها ارزشی قائل نیستند».

بازگرداندن مجلس به جایگاه واقعی اش
دبیرکل شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با بیان اینکه برای مجلس یازدهم پنج اولویت قائل هستیم، گفت: «اولین اولویت این است که مجلس را به جایگاه واقعی خود باز گردانیم و مجلس در راس امور قرار گیرد؛ هر چه از اول انقلاب فاصله گرفتیم عواملی باعث شدند که از مجلسی که باید در تراز قانون اساسی و به گفته امام در راس امور باشد، فاصله گرفتیم». وی افزود: «به ویژه در مجلس دهم چند مساله باعث شد که مجلس بیشتر تضعیف شود که یکی از آنها تشکیل شورایی است که گفته می‌شود مصوبات مجلس باید با آن شورا تنظیم شود و عملا شورای نگهبان دیگری ایجاد شده است، در حالی که خود شورای نگهبان می‌تواند مصوبات را بررسی کند و بعد هم در صورت قابل قبول نبودن به مجمع تشخیص برود و نیازی به شورای دیگری نیست».
نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه اصل هماهنگی مورد تاکید ما است، گفت: «مفهوم هماهنگی این نیست که مجلس کنار گذاشته شود و شورای هماهنگی در قانون‌گذاری هم دخالت کند که نمونه آن هم گرانی بنزین بود که از نظر ما غیرکارشناسی بود و وقت آن مناسب نبود».
وی با بیان اینکه نهادهای دیگری از جمله شورای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی هستند که باید حدود و ثغور آنها مشخص شود، گفت: «در‌حالی که شورای نگهبان مصوبات مجلس را با تطبیق با شورای انقلاب فرهنگی تصویب می‌کند؛ اما اولویت باید با مجلس باشد».
* رتبه چهارم دنیا درشاخص فلاکت!
دبیرکل حزب مردم سالاری اولویت بعدی مجلس یازدهم را مسائل اقتصادی و معیشتی مردم عنوان کرد و گفت: «متاسفانه از نظر شاخص‌های اقتصادی در سطح جهان رتبه‌های خوبی نداریم و در آخرین آمار در شاخص فلاکت رتبه چهارم دنیا را داریم در حالی که از نظر منابع و ثروت پنجمین کشور جهان هستیم».
وی ادامه داد: «در موضوع فساد مطابق آخرین آمار مقابله با فساد در رتبه ۱۳۰ قرار داریم. همچنین در مهار تورم گرانی و میزان نقدینگی، رشد، نرخ ارز و سکه یا در زمینه رشد تولید ناخالصی ملی و رشد اقتصادی باید کاری انجام دهیم که بر اساس چشم انداز ۱۴۰۴ که فاصله ۶ ساله با آن داریم کشور اول منطقه و دهم دنیا باشیم».
کواکبیان خاطرنشان کرد: «اگر موضوع معیشت مردم و اقتصاد ملی را در نظر نگیریم، به این چشم‌انداز نمی‌رسیم».
وی بیان کرد: «اولویت سوم رفع تحریم‌ها و تنش‌زدایی از روابط بین‌المللی است که مجلس دهم در آن موفقیت چندانی حاصل نکرد».
عضو فراکسیون امید مجلس تاکید کرد:« تثبیت عملی حقوق شهروندان جزء نکات مهمی است و اصول ملت در فصل سوم قانون اساسی نادیده گرفته می‌شود که باید بر آن اصول تاکید کنیم».
به گفته کواکبیان در مباحث اجتماعی و فرهنگی معضلات، مشکلات و گرفتاری‌های زیادی در کشور داریم که باید طرح‌هایی را به طور جدی در این زمینه ارائه بدهیم.
عضو هیات رئیسه فراکسیون امید مجلس دهم با بیان اینکه نظر ما این است که به جای تصویب ۲۰۰ قانون ۱۰ قانون در مجلس تصویب شود اما ثمرات آن در زندگی مردم دیده شود.

دوستان اصولگرا را توهم برنده بودن برداشته!
کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر انتقاد وی از تایید صلاحیت نشدن افراد گفت: «ما هنوز به هیات نظارت نرسیده‌ایم اما ترکیب هیات‌های اجرایی بیشتر از نظر فرمانداران و دولت تعیین می‌شوند گله از این بود که حدود ۱۰۰ نفر از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان پیش از هیات نظارت و در هیات اجرایی رد صلاحیت شدند، به طور مثال آقای داریوش قنبری که معاون پارلمانی شهردار تهران و عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری است رد شده و با استعلام من از مراجع چهارگانه گفته شد که هیچ مشکلی ندارد که این جای سوال است؛ یا یکی از روحانیون که گفته شده است علیه نظام سخنرانی کرده در حالی که چنین چیزی به او نمی‌خورد». کواکبیان تصریح کرد: «جنگ روانی و تبلیغاتی در آستاته انتخابات صورت می‌گیرد و دوستان اصولگرا را توهم برنده بودن برداشته به طوریکه حتی هیات رئیسه را هم تعیین کرده و می‌گویند شما چرا می‌خواهید بیایید. اما باید از خود افراد بپرسید که چرا نیامدند به طور مثال آقای فتحی نماینده تهران گفتند که روحیه‌شان بیشتر به کارهای دانشگاهی می‌خورد و یا آقای لاریجانی نیامدند بنابراین نمی‌شود گفت چنین دلیلی داشته است». رئیس دوره‌ای جبهه هماهنگی اصلاحات گفت: «سوار موج شدن و برنده شدن در انتخابات کاری ندارد، هنر این است که در شرایط سخت افراد خودشان را مطرح کنند و من فکر نمی‌کنم که هیچ کدام از اصلاح‌طلبان از ترس شکست نیامده باشند».
دبیرکل حزب مردم‌سالاری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر نقد بر فراکسیون امید به ریاست عارف، گفت: «تلقی درباره مجلس دهم وجود دارد که اکثریت مجلس با اصلاح‌طلبان بوده است که صددرصد اشتباه است، ما اکثریت فراکسیونی داشتیم اما در مجموع مجلس دهم مربوط به اصولگرایان بود».
وی افزود: «در مسائل مختلف، فراکسیون اصولگرایان و مستقلین ائتلاف می‌کردند و ما هم همان تعداد ۱۱۰ تا۱۲۰ نفر را داشتیم، اما در عین حال در مورد انتقاداتی که هست، باید بگویم که شاید می‌توانستیم راجع به برخی مسائل پیگیری‌های جدی‌تری داشته باشیم».

ایجاد یاس با منافع ملی جور در نمی‌آید
این سیاستمدار اصلاح‌طلب درباره اینکه اصلاح‌طلبان با اشاره به رد صلاحیت‌ها در انتخابات شرکت نمی‌کنند در‌حالی که ۱۲۰ نفر در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: «بیست نفر از ۱۲۰ نفر در هیات‌های اجرایی رد صلاحیت شده‌اند و ۱۰۰ نفر باقی مانده امیدواریم ختم به خیر شود، باید دید چه تعدادی از آنها باقی می‌ماند؛ اینکه بتوانیم ۳۰ نفر در تهران داشته باشیم و به صحت و سلامت از فیلترها عبور کنیم، جای خوشبختی دارد».
وی ادامه داد: اینکه در حال حاضر ایجاد یاس و ناامیدی کنیم باید بدانیم که ایجاد یاس با منافع ملی جور در نمی‌آید، در نظام اشکالات فراوانی است اما ما نمی‌توانیم قهر کنیم؛ چراکه با قهر اشکالات رفع نشده و وضع بهتر نمی‌شوند.
کواکبیان با اشاره به لیست حزب مردم سالاری در مجلس نهم گفت: «جنگ روانی و تبلیغاتی انجام شده که ما پیشاپیش بازنده هستیم و برنده نیستیم در حالی که اینگونه نیست و مردم قابل پیش‌بینی نیستند». وی افزود: «حتی تصویب FATF به دلیل اینکه افزایش امید در‌ مردم خواهد داشت می‌تواند مشارکت را بالا ببرد».
او با اشاره به اینکه«من طرفدار استیضاح وزیر کشور بودم.» ادامه داد: «این اواخر رابطه دولت با مردم کم شده است و دولت باید در رسانه ها حاضر شود و توضیح دهد بنابراین به جای اصرار بر استعفای دولت بر پاسخگویی دولت پافشاری کنیم». این نماینده مجلس شورای با بیان اینکه «نتایج نهایی تایید صلاحت نیمه دوم بهمن ماه اعلام می شود» تصریح کرد:«حدود ١٢نفر از نمایندگان مجلس کنونی احراز صلاحیت نشدند و حدود ٤٠نفر از نمایندگان کنونی ثبت نام نکردند».