وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد: /  سالانه ۲۰۰هزار کم‌درآمد صاحبخانه می‌شوند
وزیر راه و شهرسازی مطرح کرد: /  سالانه ۲۰۰هزار کم‌درآمد صاحبخانه می‌شوند

      وزیر راه و شهرسازی از تشکیل کمیته اجرایی نهادهای حمایتی با محوریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، برای احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور خبر داد. محمد اسلامی در حاشیه برگزاری نشست تامین مسکن گروه‌های کم‌درآمد که با حضور نهادهای حمایتی در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، با […]

 

 

 

وزیر راه و شهرسازی از تشکیل کمیته اجرایی نهادهای حمایتی با محوریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، برای احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور خبر داد. محمد اسلامی در حاشیه برگزاری نشست تامین مسکن گروه‌های کم‌درآمد که با حضور نهادهای حمایتی در ساختمان دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از تکالیف حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران در قانون اساسی، تامین مسکن گروه‌های کم‌درآمد است، گفت: تامین مسکن گروه‌های کم‌درآمد مورد تاکید مقام معظم رهبری و اراده دولت است که در این خصوص گام‌های موثری برداشته شده است. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام‌خمینی (ره)، خیرین مسکن‌ساز، بنیاد مستضعفان و سازمان اوقاف و امور خیریه و بسیج مستضعفان با محوریت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی وظیفه تامین مسکن گروه‌های کم‌درآمد را برعهده دارند که در این خصوص امروز نشستی در ساختمان دادمان تشکیل و همگرایی در این خصوص بین نهادها ایجاد شد. عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: ستاد هماهنگی و راهبری احداث واحدهای مسکونی برای گروه های کم درآمد تشکیل شده و مقرر است تا کمیته اجرایی آن نیز شکل بگیرد، به نحوی که احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور در برنامه نهادهای حمایتی قرار بگیرد. اسلامی خاطرنشان کرد: در احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی اقشار کم‌درآمد تسهیلات ارزان قیمت بانک‌مرکزی بر اساس مصوبه بانک مرکزی، کمک‌های حساب ۱۰۰ حضرت امام (ره)، کمک بلاعوض بنیاد مسکن و  کمک سازمان‌ها و نهادهای حمایتی همچون آستان قدس رضوی، سازمان اوقاف و امور خیریه، و بسیج مستضعفان، کمیته امداد و بهزیستی نقش موثر دارد.   وی با اشاره به اینکه عملیاتی کردن احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی برای گروه های کم درآمد در استان‌ها به شکل قرارگاهی و با استفاده از ظرفیت استان‌ها و استانداری‌ها انجام می شود، توضیح داد: با توجه به اینکه دهک‌های یک تا سه امکان پرداخت قسط تسهیلاتی را که دریافت می‌کنند، ندارند، نهادهای حمایتی نقش مهمی را این راستا ایفا خواهند کرد. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با ارایه کمک های بلاعوض نهادهای حمایتی و همچنین ارایه رایگان خدمات مهندسی، نهضتی را پایه گذاری می کنیم تا از این طریق احداث سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکن محرومان عملیاتی و اجرایی شود. اسلامی گفت: با بانک اطلاعاتی که نهادهای حمایتی دارند، شناسایی و احصاء افراد واجد شرایط و برنامه اقدام مشخص می‌شود. وی از اعلام آمادگی بسیج برای ساخت واحدهای مسکونی برای گروه های کم‌درآمد خبر داد و افزود: بنیاد مسکن با توجه به مسئولیت قانونی که در اینکار دارد، محوریت و تمرکز کار را برعهده دارد. همچنین، بنیاد مستصفعان در تامین مصالح نقش ایفا می‌کند. اسلامی تصریح کرد: قانون به ما حکم می‌کند که با اعتقاد پای احداث واحدهای مسکونی برای گروه‌های کم درآمد بایستیم و از اقصی نقاط کشور محرومیت زدایی کنیم.

 

عضو اتاق بازرگاني تهران خبر داد:

۹۵ درصد از ساخت و ساز‌ها با استفاده از سنگ‌های ساختمانی تولید داخل

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به توقف واردات سنگ خارجی گفت: ۹۵ درصد از ساخت و سازها با استفاده از سنگ تولید داخل انجام می شود. مهدی کسایی‌فر عضو اتاق بازرگانی تهران و تولید کننده سنگ‌های ساختمانی در حاشیه نمایشگاه صنعت ساخت با بیان اینکه اعمال تعرفه‌های ناگهانی باعث شده که بسیاری از تولید کنندگان و صادر کنندگان سنگ‌های ساختمانی اقدام به صادرات خام فروشی کنند، گفت: اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی باعث شده که بسیاری از تولید کنندگان سنگ‌های ساختمانی محصولات فرآوری شده کمتری را صادر کنند که این خود آسیب بسیار زیادی به حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی وارد می‌کند. او افزود: بسیاری از کارخانجات ما در حوزه سنگ با سطح کیفیت کارخانجات دنیا برابری می‌کند، اما به دلیل اعمال تعرفه‌های سنگین میزان صادرات محصولات فرآوری شده کاهش یافته، با این حال ما سعی می‌کنیم در صورت حمایت دولت، محصولات بیشتری را به صورت فرآوری شده صادر کنیم. عضو اتاق بازرگانی تهران به موانع اداری اشاره کرد و گفت: حمایت‌های چندانی از سمت وزارت صنعت و معدن نمی‌شود، اما حداقل انتظار داریم که موانع اداری از سر راه این حوزه‌ها برداشته شود و ما شاهد اقدامات تسهیل کننده در این بخش باشیم. کسایی‌فر گفت: فعالیت بسیاری از معادن سنگ ما به دلیل آنکه صدور گواهینامه آن زمان‌بر شد، حدود یک سال متوقف شد که این موضوع آسیب بسیار زیادی به بخش‌های معدنی و سنگی وارد می‌کند. او به ارزآوری بسیار بالای صادرات صنایع سنگ‌های ساختمانی اشاره کرد و گفت: ۳۰۰ هزار دلار ارزآوری در حوزه صادرات سنگ داشتیم که در صورت حمایت دولت میزان ارزآوری در این بخش افزایش بیشتری خواهد داشت. عضو اتاق بازرگانی تهران به ضرورت افزایش اعتماد کشور‌های همسایه نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه کم فروشی، کیفیت پایین و مطابق نبودن محصولات سفارشی با محصولات تولید شده باعث شده که اعتماد بسیاری از کشور‌های همسایه کاهش یابد که این خود تبدیل به معضل جدیدی در حوزه صادرات سنگ‌های ساختمانی شده است. کسایی‌فر گفت: باید سعی کنیم با جلب اعتماد و افزایش کیفیت دوباره بازار‌های جهانی را در حوزه صادرات سنگ‌های ساختمانی به دست آوریم. وی در پاسخ به سوالي مبني بر وضعیت استفاده از سنگ‌های ساختمانی تولید داخل در بازار‌های ساخت و ساز کشور هم گفت: حدود ۹۵ درصد از ساخت و ساز‌های داخلی با استفاده از سنگ‌های ساختمانی تولید داخل انجام می‌شود و حدود ۲ سال است که هیچ سنگ خارجی وارد کشور نشده است.