گزارش «جمله» از ضرورت بازآفرینی شهری در شهرهای جنوبی کشور؛اجرای ۱۲ طرح بازآفرینی با ۱۵ میلیارد تومان اعتبار  در استان بوشهر
گزارش «جمله» از ضرورت بازآفرینی شهری در شهرهای جنوبی کشور؛اجرای ۱۲ طرح بازآفرینی با ۱۵ میلیارد تومان اعتبار  در استان بوشهر

ماهور مهراد اجرای طرح های بازآفرینی شهری در استان های جنوبی کشور به دو دلیل نیاز به تسریع دارد. یکی به دلیل اینکه در بسیاری از این شهرها هنوز آثار جنگ دیده می شود و دیگری به دلیل مجاورت بعضی از این شهرها با دریا، لازم است که طرح بازآفرینی شهری با دقت و سرعت […]

ماهور مهراد
اجرای طرح های بازآفرینی شهری در استان های جنوبی کشور به دو دلیل نیاز به تسریع دارد. یکی به دلیل اینکه در بسیاری از این شهرها هنوز آثار جنگ دیده می شود و دیگری به دلیل مجاورت بعضی از این شهرها با دریا، لازم است که طرح بازآفرینی شهری با دقت و سرعت بیشتری انجام شود. درواقع مطالعه طرح بازآفرينی شهری و تعامل شهر و بندر در شمال و جنوب كشوراز ابتدای امسال آغاز شده است.
این تعامل در سفر اخیر مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به بوشهر نیز هویداست. مهدی عبوری در اینباره گفته است که ۱۲ طرح بازآفرینی با ۱۵ میلیارد تومان اعتبار در استان بوشهر در دست اجرا است. بنابراین انتظار می‌رود پس از پایان یافتن این پروژه‌ها، طرح‌های جدیدی با هماهنگی استان آغاز شود.
حاشیه‌نشینی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب و همچنین دولت است و امروز از مهم‌ترین مأموریت شرکت بازآفرینی شهری ایران به شمار می‌رود و تلاش می‌شود طرح‌های شرکت بازآفرینی شهری با شتاب بیشتری دنبال شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در اینباره گفت: احداث ۱۳۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده از تعهدات این شرکت در سال جاری است و در این مرحله حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی به بانک‌ها معرفی‌شده است.
عبوری افزود: بر اساس برنامه تعیین‌شده از سوی دفتر اقتصاد مسکن در وزارت راه و شهرسازی در خصوص اشتغال ایجادشده در تولید مسکن متوسط ۱۰۰ متر ناخالص در هر واحد مسکونی ۱.۷ نفر اشتغال به وجود می‌آورد.
وی با اشاره به اینکه پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده برای افراد ۱۰۰ درصد رایگان است بیان کرد: در راستای بازسازی بافت‌های ناکارآمد بسته‌های تشویقی از جمله پرداخت ۵۰ درصد هزینه صدور پروانه از سوی دولت و در بعضی از شهرها خلاقیتی از سوی شورای اسلامی شهر و شهرداری‌ها انجام‌شده که ۵۰ درصد مابقی را نیز تخفیف می‌دهند.
عبوری اضافه کرد: در زمان حاضر ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۹ درصد دوران مشارکت و ۵۰ میلیون تومان با ۱۸ درصد از سوی ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها تسهیلات پرداخت می‌شود.
گفتنی است که در کشور ۱۴۰ هزار هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بر اساس آخرین سرشماری سال ۹۷ پنج میلیون و ۷۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌نشین کشور شناسایی شدند.
در ادامه عبوری از ساماندهی ۲ هزار و ۷۰۰ محله ناکارآمد خبر داد و اظهار داشت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه موظف هستیم در مدت ۱۰ سال ۲ هزار و ۷۰۰ محله ناکارآمد را با حمایت دستگاه‌های اجرایی در قالب ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران ساماندهی کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان کرد: ساماندهی حاشیه‌نشینی، اولویت نخست این شرکت است و تلاش می‌شود با کمک کارشناسان و مدیران، برنامه‌های مدون این شرکت به سرانجام برسد.
این در حالی است که عبوری ر نشست با فرماندار تنگستان نیز اظهار داشت: در ابلاغی که وزیر به مسکن و شهرسازی صادر می‌کنند دو بحث بیشتر خود رانشان می‌دهد یکی به‌عنوان رئیس شورای هماهنگی دستگاه‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی که اگر مشکلاتی وجود دارد که حل‌نشده رفع نمایند و دیگر تعامل و همکاری و همراهی با شهرداری‌ها است. وی تصریح کرد: به نظر یک دیوار بی‌اعتمادی میان شورای اسلامی و شهرداری شهر با اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر شکل‌گرفته است امیدواریم این دیوار بی‌اعتمادی از همین ساعت برداشته شود زیرا هدف همه ما خدمت به مردم است و این اتفاق سریع‌تر رقم بخورد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بیان کرد: از شوراهای اسلامی و شهردارهای شهرهای اهرم و دلوار و اداره کل راه و شهرسازی استان بوشهر می‌خواهم با درایتی که به خرج می‌دهند روبه‌جلو حرکت کنند. معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه بافت‌های فرسوده‌ای که بیشتر در شهر اهرم وجود دارد و در حال نوسازی می‌باشند افزود: با توجه تخصیص ۴۸۰ تن قیر رایگان در سال گذشته و جاری و در صورت نیاز و اعلام از طرف شهرداری سهمیه جدید اختصاص داده خواهد شد.
وی افزود: در بحث زمین چمن مصنوعی که در حال ساخت است مشکلی نیست و درخواست دوم خارج از این موضوع برای شهر اهرم در اعتبار سال جاری منظور می‌کنیم.
عبوری اظهار داشت: در شهرستان تنگستان نیاز است هم‌افزایی بیشتر بین اداره کل راه و شهرسازی استان و شهرداری‌های تابعه به وجود آید. در مورد پارک کنار قلعه کلات تاریخی شهر اهرم هم درصورتی‌که قلعه در اختیار شهرداری قرار بگیرد زمین کنارش برای پارک پیش‌بینی‌شده در همین سال ۹۸ اعتبار لازم به آن تخصیص می‌دهیم.
گفتنی است که عبوری پیش از این و در کرسی معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر راه و شهرسازی نیز بر ایجاد هم افزایی بین دستگاه های ذی ربط در وزارت راه تاکید داشته و حالا هم طبق تاکید وزیر راه و شهرسازی استفاده از ظرفیت ستاد ملی و بانک‌ها در برنامه های بازآفرینی شهری را در برنامه های خود دارد.