سازمان حفاظت محیط زیست با صدور اطلاعیهای توصیه کرد که در صورت مشاهده گونههای جانوری وحشی در اطراف مناطق مسکونی این موضوع را به ماموران محیط زیست اطلاع دهید. در اطلاعیه سازمان حفاظت محیط زیست آمده است: «با توجه به اینکه طی هفته جاری به دلیل شرایط جوی شاهد برودت هوا و بارش برف […]
سازمان حفاظت محیط زیست با صدور اطلاعیهای توصیه کرد که در صورت مشاهده گونههای جانوری وحشی در اطراف مناطق مسکونی این موضوع را به ماموران محیط زیست اطلاع دهید.
در اطلاعیه سازمان حفاظت محیط زیست آمده است: «با توجه به اینکه طی هفته جاری به دلیل شرایط جوی شاهد برودت هوا و بارش برف و باران در اکثر نقاط کشور هستیم، محتمل است که گونههای جانوری وحشی به دلیل سرما و به دنبال منابع غذایی به مناطق مسکونی در اطراف روستاها و حتی بافت شهری نزدیک شوند. لذا از تمام هموطنان عزیز و علاقهمند به محیط زیست کشور خواهشمند است در صورت مشاهده این موضوع، ضمن اطلاع به ماموران محیط زیست و نزدیکترین اداره یا پاسگاه محیط زیست نهایت همکاری را برای جلوگیری از وارد آمدن هر گونه آسیب به این گونههای جانوری ارزشمند به عمل آورند. بدیهی است ادارات کل حفاظت محیط زیست نیز همانند سالهای گذشته تمهیدات لازم را برای کمکرسانی و امداد حیات وحش کشور به انجام خواهند رسانید.»
اجرای ۸۷ درصدی برنامه آبخیزداری در سال ۹۸
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: امسال هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اقدامات آبخیزداری در نظر گرفته شده که تاکنون ۸۷ درصد برنامه آبخیزداری در سال ۹۸ اجرایی شده است.
هوشنگ جزی درباره تخصیص اعتبارات آبخیزداری در سال جاری نیز گفت: برای امسال ۱۸۰۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اقدامات آبخیزداری در نظر گرفته شده که تاکنون ۴۳۰ میلیارد تومان معادل ۲۴ درصد در یک مرحله تخصیص یافته و به این ترتیب، ۸۷ درصد برنامه آبخیزداری در سال ۹۸ اجرایی شده است. وی اعتبار در نظرگرفته شده برای اجرای طرحهای آبخیزداری در سال گذشته را ۷۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی عنوان کرد و ادامه داد: ۲۵ درصد باقیمانده از اعتبارات سال گذشته، امسال پرداخت خواهد شد، اما با وجود عدم تخصیص کامل اعتبارات، طرح های مربوط به سال گذشته به صورت کامل اجرایی شده است.
جزی ادامه داد: مطالعات تفصیلی در ۱۴ میلیون هکتار آماده اجرا است و میتوانیم در صورت تخصیص کامل اعتبارات، برنامه ششم توسعه را بهصورت کامل در حوزه آبخیزداری اجرا کنیم.
وی با اشاره به پیش بینی اجرای طرح های آبخیزداری در برنامه ششم توسعه گفت: دولت مکلف شده است تا پایان برنامه ششم، طرحهای آبخیزداری در سطح ۱۰ میلیون هکتار را اجرایی کند و این تکلیف به معنای اجرای سالانه ۲ میلیون هکتار طرح آبخیزداری در سطح کشور است. مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها با بیان اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد برنامه طرحهای آبخیزداری در برنامه پنجم توسعه اجرایی شده است، افزود: خوشبختانه در برنامه توسعه ششم علیالخصوص سال گذشته و امسال نگاه ویژهای به این بخش شده است.
سازههای آبخیزداری خسارت سیل را کاهش داده است
سرپرست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به سفر خود به استان سیستان و بلوچستان و سیل اخیر در این استان گفت: منابع طبیعی سازههای خوبی را در مناطق بحرانی ایجاد کرده و اثرات آن نیز در کاهش خسارات سیل قابل توجه است.
خسرو شهبازی خاطر نشان کرد: اعتبارات صندوق توسعه ملی که در این شرایط سخت در اختیار سازمان جنگل ها قرار گرفته است، مسؤولیت ما را دوچندان ساخته و کارشناسان معین باید با حضور در استانها و بازدید از میزان پیشرفت فیزیکی پروژهها، چگونگی برگزاری مناقصات و نحوه پرداخت آن نظارت لازم را داشته باشند. وی ادامه داد: در اجرای طرحهای آبخیزداری فعالیتهای منابع طبیعی در عرصههای کشور صرفاً به اقدامات سازهای و سنگ و سیمان منتهی نمیشود بلکه اقداماتی همچون حفاظتی، جنگل کاری، بذرپاشی، بذرکاری و احیای مراتع در دستور کار سازمان جنگلها قرار دارد.
سرپرست سازمان جنگلها همچنین به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه تامین علوفه دام و تامین گوشت در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: سرپرست وزارت جهاد کشاورزی طی روزهای اخیر به همراه دولت در استان حضور یافته و به این اقدامات سرعت بیشتری خواهد داد. شهبازی در جمع اعضای ستاد هماهنگی اجرای طرحهای آبخیزداری با اشاره به موقعیت پایتخت در همجواری با شهر قم یادآور شد: یکی از کانونهای گرد و غبار که کلانشهر تهران را تحت تاثیر قرار میدهد رودخانه شور قم است که باید در پایین دست آن جنگلکاری انجام شود تا کانون تولید گرد و غبار تثبیت گردد.