مستقیم؛ نابودی دولت !
مستقیم؛ نابودی دولت !

  محمدحسین جعفری سمیع- دبیر گروه سیاسی/ مدت زمان زیادی به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم باقی نمانده است. مجلسی که از هم اکنون می توان پیش بینی کرد چه کسانی و با چه اهدافی قرار است در آن مستقر شوند. بدون شک نحوه بررسی صلاحیت ها توسط شورای نگهبان در این دوره از انتخابات و […]

 

محمدحسین جعفری سمیع-
دبیر گروه سیاسی/

مدت زمان زیادی به برگزاری انتخابات مجلس یازدهم باقی نمانده است. مجلسی که از هم اکنون می توان پیش بینی کرد چه کسانی و با چه اهدافی قرار است در آن مستقر شوند. بدون شک نحوه بررسی صلاحیت ها توسط شورای نگهبان در این دوره از انتخابات و رد صلاحیت گسترده نامزدهای معتدل و یا اصلاح طلب توسط این شورا، زمینه را برای حضور عناصر تندرو فراهم آورده که همواره اظهارات و اقداماتشان در ادوار مختلف هزینه های زیادی را به کشور و ملت تحمیل کرده است.

به گزارش «جمله» روز گذشته عباسعلی کدخدایی سخنگو و عضو شورای نگهبان روز شنبه در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در ذکر دلیل برخی رد صلاحیت‌ها به حمایت ضمنی برخی نمایندگان فعلی مجلس از قاچاقچیان و مفسدان اشاره کردید؛ با توجه به این امر این سوال پیش آمده که چرا برخی پرونده‌ها مثل پرونده املاک نجومی و پرونده قائم مقام شهرداری پیشین تهران شامل این مصداق ردصلاحیت نشده است و این افراد مشخصا از تایید صلاحیت خود پیش از بررسی شورای نگهبان اطمینان داشتند، مدعی شد: «هیچگونه تفاوتی بین اشخاص نیست؛ اگر تخلفی براساس مستندات و چارچوب پرونده باشد هیچ فرقی برای شورای نگهبان ندارد و می‌خواهم اگر در خصوص افراد خاص پرونده یا مدارکی دارید برای این مرحله در اختیار شورای نگهبان قرار دهید. ما براساس حرف‌هایی که در فضای مجازی مطرح می‌شود قضاوت نمی‌کنیم. ما با هیچ شخصی چه الان سمت داشته باشد چه در گذشته سمت داشته تعارف نداریم و براساس اسناد و مدارک تصمیم می‌گیریم».

شورای نگهبان عینک سیاسی ندارد!
سخنگوی شورای نگهبان بار دیگر بر عدم گرایش این شورا تاکید کرد و گفت: «شورای نگهبان عینک سیاسی ندارد». این ادعا در حالی از سوی عضو شورای نگهبان مطرح می شود که یادداشت ها و مقالات جناب کدخدایی همگی در روزنامه کیهان به عنوان یکی از رادیکال ترین رسانه های اصولگرایی منتشر می شود که گرایش ایشان به یک جریان خاص سیاسی را نشان می دهد.
کدخدایی درباره اظهارات محمود صادقی نماینده تهران مدعی شد: «آقای محمود صادقی به دلیل اتهامات خلاف واقعی که به شورای نگهبان نسبت داد حضوراً عذرخواهی کرد اما باز به اظهاراتش ادامه داده که آن را پیگیری می‌کنیم».
محمود صادقی در واکنش به این ادعای کدخدایی در گفت و گو با خبرگزاری برنا گفت: «من در پاسخ او توییت می زنم. اظهارات او کذب محض است».
وی افزود: «خود ایشان گفتند که هیئت نظارت، شکایت شورای نگهبان را وارد ندانسته و علتش هم این بود که شهودی که من ارائه کردم، بررسی کردند و همچنین مستنداتی را به حفاظت اطلاعات شورای نگهبان ارائه کردم. برهمین اساس، شورای نگهبان شکایتش را دنبال نکرد. با توجه به مستنداتی که به حفاظت اطلاعات شورا دادم و هیئت نظارت هم بر همین مبنا اظهارات من را خارج از چارچوب رفتار نمایندگی تشخیص نداد و شکایت شورای نگهبان را رد کرد».
صادقی افزود: «اینکه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت را رد کرده این قسمت درست است اما اینکه من عذرخواهی کردم، کذب محض است. من تعجب می‌کنم کسی که حقوقدان شورای نگهبان است و سخنگوی این شورا است، این چنین دروغ آشکاری را بر زبان بیاورد».

امروز جنگ قدرت است!
حجت الاسلام هادی غفاری نماینده پیشین مجلس در خصوص عملکرد شورای نگهبان در رد صلاحیت نامزدهای معتدل و اصلاح طلب، در گفت و گو با رویداد ۲۴ گفت: «متاسفانه قانون ما بر اساس سلیقه پیش می‌رود. شورای نگهبان معتقد است کسانی که در مجلس حرف می‌زنند، کسانی که مقاله می‌نویسند یا به نوعی نقد دارند، پس ما را قبول ندارند و ما هم که برابر با اسلام هستیم، پس باید آن‌ها را رد صلاحیت کنیم. زمانی که خودشان را با اسلام یکی می‌دانند به معنای این است که طرف مقابل اسلام را قبول ندارد و از همین رو به دلیل عدم التزام به اسلام آن‌ها رد می‌کنند».
عضو حزب نیرو‌های خط امام با اشاره به اینکه قدرت ذاتاً انسان را مست می‌کند، تصریح کرد: «قدرت افراد را مست می‌کند مگر اینکه انسان به شدت پاک دامن و متقی باشد. مگر امیرالمومنین، مالک اشتر و … مست شدند؟ متاسفانه اکنون جنگ اعتقادات نیست، جنگ قدرت‌است».
غفاری در خصوص چینش مجلس یازدهم گفت: «مجلس آینده مجلسی تندرو خواهد بود، یک مجلس اصولگرای تندرو و افراطی است. اصولگرایان اکنون در میان خودشان هم دچار اختلاف و درگیری هستند و با چند لیست وارد انتخابات می‌شوند، اما امکان دارد روز‌های آخر یک لیست ارائه کنند».
رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم به قدری ابهام آمیز بود که هفته گذشته حتی ضرغامی، باهنر و احمد توکلی نیز به رد صلاحیت‌ها اعتراض کردند. احمد توکلی صریح‌تر از دیگران نوشته تفکر اصلاح طلبان در میان مردم طرفداران زیادی دارد و نمی‌توان و نباید آن‌ها را نادیده گرفت.
توکلی در این نامه نوشته «شرط عقل و حکومت‌داری علوی به حساب آوردن آنان است. از بی‌اعتنائی و سخت‌گیری فقط دلخوری و حتی نفرت زاییده می‌شود. آن وقت اهداف سیاسی حکومت که وحدت ملی از اهم آنهاست از دسترس دور می‌شود.» البته توکلی هم از نقش نظارتی شورای نگهبان حمایت کرده است.

هدف از یکدست سازی مجلس یازدهم چیست؟
اکنون سوالی که مطرح می شود این است که چرا نهادهای قدرتمند تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا مجلسی یکدست تشکیل شود؟
گزینش مهره های رادیکال برای انتخابات مجلس یازدهم حتی نظر رسانه ها و تحلیلگران خارجی را به خود جلب کرده و آنان نیز متوجه برخی تحرکات سیاسی با اهداف خاص شده اند.
نشریه «ورلد پالتیکس ریویو» در مقاله‌ای با انتقاد از رویکرد ترامپ در قبال ایران و هشدار نسبت به پیامد‌های آن می‌نویسد:«انتخابات پارلمانی در روز ۲۱ فوریه نخستین بانگ خداحافظی برای روحانی خواهد بود. ۹۰ درصد از نامزد‌های داوطلب اصلاح طلب برای شرکت در رقابت انتخاباتی توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شده اند».
به اعتقاد نویسنده این مقاله، « در ایران حسن روحانی چهره‌ای میانه رو محسوب می‌شود. ظریف وزیر خارجه او دیپلماتی تحصیلکرده در آمریکاست. زمانی که نوبت به دفاع از آزاد شدن فضا می‌رسد رقبای روحانی اعتباری در این زمینه ندارند. علیرغم آن که روحانی به طور علنی خواستار مشارکت مردم در انتخابات شده، اما شواهد نشان دهنده کاهش چشمگیر اقبال مردم به صندوق‌های رای هستند».
ناظران معتقدند ، بدون شک این پیروزی بزرگ اصولگرایان پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۱ باعث تقویت قدرت این جناح می‌شود و انگیزه تازه‌ای را به آن‌ها حتی برای آغاز روند استیضاح روحانی قبل از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش می‌دهد.
موضوع استیضاح روحانی توسط عناصر تندرو، موضوع تازه ای نیست. در همین مجلس دهم نیز عناصر جبهه پایداری به صراحت اعلام کرده بودند که هدفی جز این ندارند. بیستم آبان ماه گذشته پس از حاشیه سازی های مجتبی ذوالنوری در صحن مجلس، وی در پاسخ به سوال خبرنگار اعتمادآنلاین مبنی بر اینکه وظیفه شما چیست؟ تاکید کرد: «وظیفه من به زیر کشیدن آقای رئیس‌جمهور است».
حالا قرار است مجلسی تشکیل شود که حداقل دویست نفر آن همچون ذوالنوری و دوستانش فکر کنند و تصمیم می گیرند. بدون شک اولین اقدام چنین مجلسی، استیضاح دولت روحانی و پایان بخشیدن زود هنگام به دولت تدبیر و امید خواهد بود.
با رد صلاحیت‌های گسترده نامزد‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان در مجلس، عده‌ای انتخابات مجلس یازدهم را انتخابات بدون رقیب می‌دانند که به منزله شکست جمهوریت نظام است.
گفتنی است عده‌ای از جمله رئیس‌جمهوری این رقابت را رقابت درون‌جناحی اصولگرایان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بازی در میدان بدون رقیب پیروزی نیست، چراکه از هم‌اکنون تکلیف سه‌چهارم کرسی‌های مجلس مشخص است و چنین رقابتی نمی‌تواند منجر به ترمیم شکاف ایجادشده بین حاکمیت و مردم شود.