حمیدرضا عرب/ شیخ دیاباته نزدیک به ۳ ماه است حقوقی از باشگاه استقلال دریافت نکرده و مسئولان این باشگاه بخصوص افرادی که این روزها با پرداختهای دلاری همه را شگفتزده کردهاند نسبت به این موضوع کاملاً بیتفاوتند! در حالی که بعد از بازیهای پلیآف استقلال مقابل الکویت و الریان خبراز پرداخت پاداشهای دلاری […]
حمیدرضا عرب/
شیخ دیاباته نزدیک به ۳ ماه است حقوقی از باشگاه استقلال دریافت نکرده و مسئولان این باشگاه بخصوص افرادی که این روزها با پرداختهای دلاری همه را شگفتزده کردهاند نسبت به این موضوع کاملاً بیتفاوتند! در حالی که بعد از بازیهای پلیآف استقلال مقابل الکویت و الریان خبراز پرداخت پاداشهای دلاری به بازیکنان و اعضای کادرفنی بود و حتی گفته شد که بعد از پیروزی مقابل الریان، مبالغی در حدود هزار تا هزار و ۵۰۰ دلار بین بازیکنان و اعضای کادرفنی تقسیم شده اما اقدامی در راستای پرداخت حقوق معوقه شیخ دیاباته که این روزها تبدیل به یکی از اثرگذارترین بازیکنان استقلال گردیده، نشده است.
این تناقضها در شیوه تصمیمگیریها سبب شده فرهاد مجیدی نیز در مصاحبه روز گذشته خود به احتمال جدایی دیاباته اشاره کند و پرده از یک اتفاق تکراری در استقلال بردارد. احتمالی که نشات گرفته از اولتیماتوم مدیربرنامههای این بازیکن به مدیران باشگاه استقلال است. دیاباته همانند تیام سروصدای زیادی در فوتبال آسیا به پا کرده و حتی اگر ملاک را عملکرد او در بازیهای پلیآف استقلال در لیگ قهرمانان آسیا قرار دهیم و حتی توجهی به درخشش او در بازیهای لیگ نداشته باشیم، این بازیکن میتواند بیدرنگ راهی تیمهای متمول کشورهای حاشیه خلیج فارس شود (همان راهی که تیام پیمود) اما تصمیمگیران باشگاه استقلال نسبت به این موضوع بیتوجهاند و مشخص نیست که چرا در این باشگاه برای پیروزی مقابل الکویت و الریان پاداشهای دلاری وجود دارد اما برای شیخ دیاباته بودجهای در نظر گرفته نشده تا این بازیکن زمزمه جدایی سر ندهد. سیگنالهایی که دیاباته برای جدایی از استقلال سرداده به گوش فرهاد مجیدی هم رسیده که او را این چنین نگران کرده اما احتمال رفتن شیخ در همان مسیری که استراماچونی طی کرد و یا پیشتر تیام پیمود بسیار نزدیکتر از آن چیزی است که شاید سرمربی استقلال تصور میکند. به گونهای که حتی نمیتوان رفتن دیاباته از استقلال را حتی در آستانه دربی نیز از ذهن دور کرد.
گفته میشود یکی از دلایلی که باعث جدایی علی فتحاللهزاده از استقلال شده نیز همین ماجرا است. البته عضو هیأت مدیره باشگاه استقلال در صحبتهای خود هرگز به این موضوع اشاره نکرده است.
به هرحال وضعیت کنونی دیاباته میطلبد که اسپانسرهای دور و بر تیم که این روزها در خفا برای مدیرعاملی نیز تلاش میکنند و بیمیل نیستند که بر صندلی ریاست این باشگاه تکیه بزنند، دست بجنبانند و به جای پرداختهای آنچنانی به بازیکنان آن هم به خاطر پیروزی در دو بازی پلیآف پرداخت حقوق بازیکنانی را در اولویت قرار دهند که اگر از استقلال جدا شوند بدون شک این تیم به لحاظ فنی ۳۰درصد افت خواهد داشت. دیاباته با آن اثرگذاری بدون شک اکنون یکی از دلایل اصلی موفقیت استقلال محسوب میشود و حفظ چنین بازیکنی باید در دستور کار تصمیمگیران پشت پرده استقلال باشد تا ماجرای استراماچونی که عمیقا برای هواداران این باشگاه ناباورانه بود، تکرار نشود.
مهدی تاج کجاست؟
مناقشه میزبانی نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا با همه کش مکشها و اما و اگرهایی که از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا تعیین شده بود، فعلا به سلامت برای ایران تمام شده و تیمهای ایرانی بعد از مهمانی در دور رفت، در دور برگشت میتوانند در ایران میزبانی کنند. البته اگر نظر AFC در نهایت تغیر نکند.
در گیرودار مذاکرات ایران و AFC که منجر به حضور نمایندگان باشگاهها در مالزی و مذاکره با دبیرکل AFC هم شد، تنها فردی که غیبتش بیش از هر کسی به چشم آمد، مهدی تاج بود؛ مدیری که به واسطه فوتبال ایران از کرسی بین المللی در فوتبال آسیا و جهان برخوردار است اما در زمانی که باید باشد خبری از او نیست!
تصدی کرسیهای بینالمللی برای همه کشورهای دنیا از اهمیت بالایی برخوردار است و معمولا افراد با حمایتهای دولتی و برخوردار از سمتهای مهم و تاثیرگذار در داخل کشورشان میتوانند برای سمتهای بینالمللی را به دست بیاورند تا به نوعی حافظ منافع کشور خودشان باشند.
با این حال، در مناقشه میزبانی تیمهای ایرانی با AFC، بیش از هر چیزی، غیبت مهدی تاج، رئیس سابق فدراسیون فوتبال و نایب رئیس AFC که در هیات اجرایی هم عضویت دارد، مشهود بود. هر چند تاج مدتی است که مجبور شده از سمتش در فدراسیون فوتبال کنارهگیری کند اما او به اندازه نمایندگان سایر کشورها در AFC از حق رای و اعمال نفوذ برخوردار است و میتوانست به عنوان مهره تاثیرگذار در تصمیمات AFC اثر بگذارد.
او در روز نخست که خبر محرومیت به فوتبال ایران ابلاغ شد، با حضور در جلسهایی مرتبط با AFC نامهنگاری و مخالفتش را با تصمیم فدراسیون آسیا اعلام کرد اما فعالیت او تا همین جا بود و از آن پس تاکنون دیگر از مهدی تاج خبری نیست. حداقل او دیگر در محلی که رسانهها هم حضور داشته باشند دیده نشده و به نظر مسئولان ورزش هم خبری از مهدی تاج ندارند.
مهدی تاج تنها ایرانی است که سمت بین المللی فوتبالی موثر دارد و به عنوان یک ایرانی وظیفه ذاتی اوست که برای دفاع از حیثیت و غرور ملی کشور در برابر دسیسههای خارجی به دفاع برخیزد، موضوعی که به نظر میرسد تاکنون توجه جدی به آن نشده یا حداقل بازتاب اقدامات احتمالی این ایرانی عضو AFC کمتر رسانهای شده است.
اکنون که فوتبال ایران با هجمه کشورهای عربی مواجه شده، دیگر جای تعارف نیست و باید همه افراد به خصوص کسانی که از گرده این فوتبال به کرسیهای بینالمللی و حقوق های دلاری رسیدهاند، پای کار بیایند و برای دفاع از کشور و فوتبال ایران کاری بکنند، چرا که علیرغم فراز و فرودهای فوتبال ایران در گرفتن حق میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا، هنوز هم این امکان وجود دارد که این موضوع در آینده و با تغییر رفتارهای کنفدراسیون آسیا برای فوتبال باشگاهی و حتی ملی کشور مشکلساز شود.