به گزارش«جمله» به نقل از اقتصادنیوز؛ افزایش های پیاپی دلار و سکه در هفته جاری و عبور از سطح های حمایتی موجب شده است که برخی از معامله گران چنین تصوری را مطرح کنند که در بازارها فضای جدیدی شکل گرفته است. قیمت دلار چهارشنبه گذشته در نزدیکی مرز ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومانی […]
به گزارش«جمله» به نقل از اقتصادنیوز؛ افزایش های پیاپی دلار و سکه در هفته جاری و عبور از سطح های حمایتی موجب شده است که برخی از معامله گران چنین تصوری را مطرح کنند که در بازارها فضای جدیدی شکل گرفته است. قیمت دلار چهارشنبه گذشته در نزدیکی مرز ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومانی قرار داشت و توانست طی ۴ روز کاری حدود ۳۵۰ تومان افزایش قیمت را تجربه کند و به نزدیکی مرز ۱۴ هزار تومانی برسد. در واقع جدا از افزایش های پیاپی، بالا رفتن سرعت رشد نیز در انتظارات دسته ای از معامله گران اثر داشته است. سکه نیز در همین فاصله زمانی حدود ۱۴۰ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رسانده است و تلاش می کند که خود را بالای مرز ۵ میلیونی تثبیت کند.
به گفته برخی فعالان، در صورتی که روز شنبه دلار بتواند خود را به بالای مرز ۱۴ هزار تومانی برساند و سکه نیز وارد کانال ۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شود، می توان انتظار داشت که حتی تقاضای بیشتری وارد هر دو بازار شود. در مقابل گروهی از بازیگران باتجربه بازار، اعتقاد دارند وقتی قیمت در آستانه یک مرز مهم قرار می گیرد، باید حداقل در ابتدای مرز شکنی با احتیاط بیشتری رفتار کرد. به باور آن ها، ممکن است به محض اینکه مرز ۱۴ هزار تومانی شکسته شد، فروش های ارزی برخلاف انتظار شماری از معامله گران افزایش پیدا کند و همین مساله منجر به اصلاح قیمت ها شود. به گفته انها، دو دفعه طی چند ماه اخیر چنین اتفاقی رخ داده است و قیمت دلار پس از آنکه از مرز ۱۴ هزار تومانی عبور کرد،کاهشی شد.
با این حال، افزایشی های بازار باور دارند، فضای بازار ارز نسبت به گذشته تغییرات محسوسی کرده است. از نظر آن ها، بار دیگر خبرهای سیاسی مورد توجه معامله گران قرار میگیرد و زمانی که خبرها در بازار اثرگذار می شوند، میزان نوسانات نیز افزایش پیدا می کند. آن ها باور دارند، در وضعیت فعلی جوسازی هایی که در فضای مجازی در مورد تصمیم fatf می شود، بر قیمت اثر می گذارد. در این میان، شایعه های سیاسی که پیرامون استعفای رییس جمهوری وجود داشت هم تا حدی از نظر آن ها توانست سهم جوسازی روانی پیرامون افزایش قیمت ها را بالاتر ببرد. به این مساله، تضعیف شاخص سهام تهران را نیز باید اضافه کرد. معاملت سهام و وضعیت بورس تهران بیشتر از گذشته مورد توجه معامله گران بازار ارز و سکه قرار دارد.
در کنار این عوامل،متغیرهای دیگری نیز در رشد قیمت دلار اثرگذار بودند. یکی از متغیرهای سنتی اثرگذار، افزایش نرخ حواله درهم بود. نرخ حواله درهم روز دوشنبه به سوی مرز ۳ هزار و ۸۰۰ تومانی رفت و از این طریق انتظارات معامله گران بازار داخلی را تحت تاثیر قرار داد. بازارساز نیز روز دوشنبه برای مقابله با نوسان گیری دلالان، تاکتیک جدیدی را در پیش گرفت و قیمت دلار با تابلوی صرافی های منتخب بازارساز ۱۰۰ تومان بالاتر رفت و روی عدد ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان قرار گرفت. نرخ خرید این صرافی ها روی عدد ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان قرار داشت که ۳۰۰ تومان پایین تر از نرخ فروش بود. این اختلافی سیگنالی به معامله گران بازار بود که بازارساز هم چنان تمایل زیادی برای خرید ارز ندارد. زمانی که بازارساز تمایل زیادی برای خرید دلار ندارد،بیانگر ان است که احتمال کاهش قیمت را بیشتر می داند. به گفته فعالان، تنها در صورتی که تقاضای احتیاطی به بازار وارد شود، می توان انتظار داشت که قیمت دلار از مرز ۱۴ هزار تومانی عبور کند و بالای آن باقی بماند.