سرشان مال خودشان نیست، وقتی مهمان می بینند، از بس مهربانند و غریب نواز؛ تا آنجا که مهمان عاشق سفر دوباره به این شهر می‌شود و مهاجران ماندگار. از توریست فرانسوی گرفته تا کرد عراقی دانشجو در سنندج معتقدند که کردهای ایرانی با محبت‌، صادق و قابل اعتمادند؛ مهمان در کنار آنان احساس آرامش و امنیت […]

سرشان مال خودشان نیست، وقتی مهمان می بینند، از بس مهربانند و غریب نواز؛ تا آنجا که مهمان عاشق سفر دوباره به این شهر می‌شود و مهاجران ماندگار. از توریست فرانسوی گرفته تا کرد عراقی دانشجو در سنندج معتقدند که کردهای ایرانی با محبت‌، صادق و قابل اعتمادند؛ مهمان در کنار آنان احساس آرامش و امنیت می‌کند، پس با این تفاسیر بی راه نیست اگر بگوییم کردها به غیرت‌شان مشهورند؛ آنها که برای ناموس‌شان جان می‌بخشند و همچون معلم مریوانی برای هموطن‌شان سر می‌تراشند.

جالب است بدانید نگاه چپ به زنی در سنندج نمی‌شود و هیچ کس به خاطر پوشش متفاوتش بازخواست نمی‌شود، نه تنها به زنان بلکه به هر مذهب و اعتقادی احترام گذاشته می‌شود و نگاه انسانی دارند و به عبارتی از خودی و همشهری گرفته تا مهمان و مهاجر در کردستان احساس امنیت می‌کنند تا آنجا که در ظاهرشان هم آشکار است؛ شال‌های کردی(لباس‌های مخصوص کرد) سه گره دارد که از نماد فروهر گرفته شده و به معنای پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک است.

درست است که ریشه کردها آریایی است و خوش تیپند و قدبلند و زنان کرد معروفند به چشم مشکی و روشنی پوست‌شان؛ اما آنچه کُردها را متفاوت از مردمان سایر استان‌ها کرده ذوق و سلیقه زنان کُرد در انتخاب لباس‌های شاد و رنگارنگ است.