۱۶۰۰ سانسورگر مشغول سانسور اطلاعات درباره کرونا در چین
۱۶۰۰ سانسورگر مشغول سانسور اطلاعات درباره کرونا در چین

  اداره تبلیغات در استان هوبی بیش از ۱۶۰۰ سانسورگر را برای جستجو در اینترنت و سانسور اطلاعات «حساس» مربوط به شیوع کروناویروس، بکار گمارده است. این گزارش پس از سخنرانی ویدئویی دهم فوریه شی جین پینگ، رهبر چین برای «پاسخگویان خط مقدم» شیوع کروناویروس در ووهان، پایتخت هوبی، جایی که ویروس برای اولین بار […]

 

اداره تبلیغات در استان هوبی بیش از ۱۶۰۰ سانسورگر را برای جستجو در اینترنت و سانسور اطلاعات «حساس» مربوط به شیوع کروناویروس، بکار گمارده است. این گزارش پس از سخنرانی ویدئویی دهم فوریه شی جین پینگ، رهبر چین برای «پاسخگویان خط مقدم» شیوع کروناویروس در ووهان، پایتخت هوبی، جایی که ویروس برای اولین بار آغاز شد، تهیه شده است.
این افشاگری‌‏ها در حالی صورت می‌‏گیرد که حکومت چین گردش اطلاعات درباره رشد شیوع ویروس را کنترل می‌‏کند، چراکه شهروندان به طور فزاینده‌‏ای به اینترنت روی آورده‌‏اند تا ناامیدی خود را از واکنش مقامات اعلام کنند، یا آنچه را که در این زمینه اتفاق می‌‏افتد را مستند کنند.
اداره تبلیغات کمونیستی چین بیش از ۱۶۰۰ سانسورگرمعروف به ارتش پنجاه ساله در چین را استخدام کرده تا اظهارات بیان شده در اینترنت را بطور مداوم و بیست و چهارساعته تعدیل کنند.
به گفته این سند، ماموران سانسور، از طریق غربالگری تکنولوژیک و دستی، بیش از ۶۰۰ هزار پست آنلاین با «اطلاعات حساس یا مضر» را به صورت آنلاین شناسایی کرده بودند.
از ۱۴ فوریه ، سانسورگرهای آنلاین ۵۴ هزار به اصطلاح «شایعه» از این دست را حذف کرده و در پیج های اینفلوئنسرها نزدیک به چهارصد مقاله تفسیری برای شکل دادن به اتفاقات و مخالفت با افکار عمومی منفی نوشته‌‏اند.
طبق اظهارات این سند، اقدامات تبلیغاتی حکومت چین باید به سمت پیشبرد اهداف و نتایج دلخواه دولت در رابطه با کنترل شیوع بیماری باشد.
پستهای سوگواری برای دکتر افشاگر، «لی ونگ لیانگ»، که در ماه دسامبر درباره ویروس کرونا هشدار داده بود و بر اثر این بیماری درگذشت، ساعاتی پس از انتشار خبر درگذشت وی، به سرعت از اینترنت ناپدید شد. «من آزادی بیان می خواهم» نیز عبارتی بود که پس از مرگ وی در رسانه های اجتماعی چین گسترش پیدا کرد و آن هم به سرعت پاک شد.
فانگ بین و چن چیوشی، دو روزنامه نگار شهروند ووهان نیز به تازگی پس از ارسال ویدئوهای حقیقی بصورت آنلاین که شدت شیوع بیماری را نشان می‌‏داد، ناپدید شدند.
براساس این گزارش فاش شده، دست کم شصت خبرنگار از ۳۳ آژانس خبری خارج از کشور، پس از آغاز شیوع کروناویروس، در اوایل سال جاری به ووهان آمدند. با این حال، دست کم ۴۷ نفر از آنان از طریق بخش «ارتباط و متقاعدسازی» این اداره موافقت کردند که این شهر را ترک کنند.
در همین حال، اداره تبلیغات از ۴ فوریه ، بیش از سیصد خبرنگار از رسانه های دولتی را برای گزارش دهی مثبت به هوبی فرستاده است.
در جلسه سوم فوریه کمیته دائمی دفتر سیاسی حزب کمونیست چین، مقام ارشد جلسه از مقامات خواست تا «کنترل اینترنت و رسانه‌‏ها را تقویت کنند.»
رسانه های دولتی چین به مردم هشدار داده اند که «اطلاعات جعلی» درباره ویروس کرونا منتشر نکنند و قوانین جزایی چین را نقض نکنند.
در این قانون آمده است : «هرکسی که در رخداد اپیدمی، فاجعه‌‏ها یا فعالیتهای پلیس اطلاعات جعلی ایجاد کرده و آن را پخش کند می‌‏تواند به سه تا هفت سال زندان محکوم شود».
بر اساس اخبار منتشر شده، ۲۵۴ مورد دستگیری بین ۲۲ ژانویه و ۲۸ ژانویه را مستند کردند که در آن شهروندان چینی به جرم «شایعه پراکنی» در ارتباط با به ویروس کرونا مجازات شدند. در فهرستی از ۱۶۷ پرونده افراد مجازات شده برای انتشار شایعه که وب سایت «چاینا دیجیتال تایمز» آن را منتشر کرده است، اکثر «جرائم» شامل پستهایی درباره موارد تأیید شده یا مشکوک در شهر یا محله‌‏شان و برخی شامل تعداد مرگ و میر بوده است.