فوت‌شدگان ناشی از ابتلا به کرونا چگونه دفن می‌شوند؟
فوت‌شدگان ناشی از ابتلا به کرونا چگونه دفن می‌شوند؟

  نیلوفر منصوری- دبیر گروه اجتماعی/ مراحل کفن و دفن قربانیان کرونا متفاوت است. حتی آمبولانس های آنان فرق می کند. به گفته رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران سازمان بهشت زهرا اقدامات گسترده ای را برای تشییع و تدفین فوتی های مبتلا به کرونا تدارک دیده است. محل دفن جداگانه ای […]

 

نیلوفر منصوری-
دبیر گروه اجتماعی/

مراحل کفن و دفن قربانیان کرونا متفاوت است. حتی آمبولانس های آنان فرق می کند. به گفته رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران سازمان بهشت زهرا اقدامات گسترده ای را برای تشییع و تدفین فوتی های مبتلا به کرونا تدارک دیده است. محل دفن جداگانه ای تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی در نظر گرفته شده است.

حالا توصیه هایی به مردم می شود تا از انتقال ویروس جلوگیری شود. محمدی می گوید که برای کاهش حضور مردم در ایستگاه ها تلاش شده است سرفاصله خطوط مترو و اتوبوسها کاهش یابد. توصیه جدی داریم مردم از بلیت های الکترونیک استفاده کنند.پیش بینی می کنیم افزایش تردد مردم در مترو یکی از منابع انتقال کرونا است.
طی چند روز گذشته اخباری در فضای مجازی دست به دست می شد که نشان می داد، پرسنل بهشت زهرا و غسالخانه ها از شست و شوی افراد متوفی امتناع می کنند. بر همین اساس، سازمان بهشت زهرای تهران اعلام کرد که براساس پروتکل‌های ویژه ابلاغ شده از سوی وزارت بهداشت مراسم تدفین فوتی‌های ویروس کرونا را انجام خواهد داد و در همین رابطه محل ویژه‌ای از بهشت زهرا(س) برای تدفین آنها در نظر گرفته شده است.
رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران براساس چارچوب های تعیین شده از سوی وزارت بهداشت و پروتکل های سازمان جهانی بهداشت(WHO) مراسم تدفین را برگزار خواهد کرد و این اطمینان را به خانواده های فوت شدگان می‌دهیم که این مراسم در نهایت احترام و امنیت خاطر خانواده ها برگزار خواهد شد.
به گفته غلامحسین محمدی، بر این فرایند نظارت کاملی وجود دارد و سازمان بهشت زهرا در صیانت از احترام به جسم متوفی و خانواده‌های این عزیزان از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد.

ترس از گرفتن کرونا
اکنون مردم فکر می‌کنند که هر بیماری ویروسی کرونا است، واقعیت این است که کسی که دچار تب شده و تبش به راحتی پایین نمی‌آید، کسی که به سرفه افتاده و سرفه‌هایش خشک است، نه سرفه‌های خِلط ‌دار، بدن درد، تب بالا و احساس تند تند نفس کشیدن دارد و برای تنفس از عضلات تنفسی‌اش استفاده می‌کند، این بیماران افرادی هستند که حتما باید آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
رئیس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با بیان این مطلب درباره پروتکل پذیرش بیماران مشکوک به کرونا ویروس جدید در بیمارستان‌ها، گفت: در حال حاضر به واسطه اینکه بیماری‌های ویروسی دیگر به جز کرونا، مانند آنفلوآنزای نوع B در جامعه وجود دارد، اکثر مردم به محض دیدن علائمی چون آبریزش بینی، عطسه و… فکر می‌کنند که به کرونا مبتلا شده‌اند.
به گفته دکتر رضا گلپیرا، اگر قرار باشد هر کسی با کوچکترین علائم به سمت بیمارستان‌ها روند، در بیمارستان ازدحام ایجاد شده و خود مردم دچار مشکل می‌شوند. در عین حال ازدحامی که در بیمارستان‌ها تشکیل می‌شود، خودش می‌تواند منجر به انتقال بیماری شود.

فوت‌شدگان ناشی از ابتلا به کرونا چگونه دفن می‌شوند؟
گلپیرا درباره پروتکل دفن افرادی که به دلیل ابتلا به کرونا فوت شده‌اند، ضمن رد برخی شایعات مبنی بر عدم دفن بهداشتی این افراد، گفت: ما بر اساس پروتکلی از قبل تعیین شده در این زمینه عمل می‌کنیم که البته فقط برای کرونا نیست، متوفی را طبق پروتکل بهداشتی خاص دفن می‌کنیم، به‌طوری که فرد را در بیمارستان به صورت کامل کاور می‌کنند و دیگر کسی حق ندارد کاور را باز کند. در نهایت متوفی با نظارت بهداشتی دفن می‌شود، نه اینکه او را به خانواده تحویل دهند.

کرونا چقدر مرگ و میر دارد
بیماری کرونا ویروس در ۸۰ درصد موارد بدون علامت است. عضو کمیته کشوری کنترل کرونا ویروس، با بیان این مطلب گفت:مهم‌ترین توصیه ما در کنترل کرونا ویروس در کشور، رعایت بهداشت فردی و عمومی است.
مسعود مردانی، با اشاره به ترس و وحشت کاذب مردم از کرونا ویروس، گفت: متأسفانه برخی از والدین که تا دیروز فرزند آنها روزی ده بار عطسه و سرفه می‌کرد و نسبت به آن بی اعتنا بودند، حالا با اولین عطسه و سرفه، فرزند خود را نزد پزشک می‌برند، از ترس اینکه مبادا بچه آنها کرونا گرفته باشد.
این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر رعایت بهداشت فردی و عمومی، تصریح کرد: توصیه جدی ما به مردم، فقط و فقط رعایت بهداشت فردی است و اینکه از حضور غیر ضرور در اماکن عمومی خودداری کنند.
وی با عنوان این مطلب که ۸۰ درصد عفونت کرونا ویروس بدون علامت است، گفت: ممکن است فردی به این بیماری مبتلا شده و خوب شده باشد، بدون اینکه متوجه بیماری خودش شده باشد.
عضو کمیته کشوری کنترل کرونا ویروس، ادامه داد: در ۲۰ درصد موارد کرونا ویروس با علامت همراه است که از این ۲۰ درصد، فقط ۲.۵ درصد آنها با فرم شدید بیماری مواجه می‌شوند که نیاز به بستری دارند.
وی افزود: در افرادی که بر اثر ابتلاء به کرونا ویروس بستری می‌شوند، اگر دچار بیماری زمینه‌ای باشند، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد با مرگ و میر همراه است.
مردانی با عنوان این مطلب که موارد مرگ و میر کرونا ویروس بین دو تا سه درصد است، ادامه داد: میزان مرگ و میر در بیمارانی که بستری می‌شوند، ۱۳ درصد است و این آمار برای بیمارانی که به آی سی یو منتقل می‌شوند، ممکن است افزایش یابد.