دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور با تاکید بر لزوم ایجاد معرفت عمومی درباره حفظ محیط زیست ، گفت: آموزش و فرهنگسازی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفتهاست درحالیکه فرصت زیادی برای حفظ طبیعت و محیط زیست نداریم. هادی کیادلیری اظهار کرد: نمیتوانیم تنها نسل […]
دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور با تاکید بر لزوم ایجاد معرفت عمومی درباره حفظ محیط زیست ، گفت: آموزش و فرهنگسازی در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفتهاست درحالیکه فرصت زیادی برای حفظ طبیعت و محیط زیست نداریم.
هادی کیادلیری اظهار کرد: نمیتوانیم تنها نسل آینده را را آموزش دهیم و منتظر آنها باشیم در این شرایط باید سر فصلهای آموزشی برای تمام مقاطع تحصیلی حتی مقاطع دکتری رشتههای غیر مرتبط با منابع طبیعی و محیط زیست نیز در نظر گرفته شود.
وی گفت: بهترین اقدام در جهت فرهنگسازی که در تمام دنیا هم انجام میشود آموزش دادن و آشنا کردن کودکان از مقاطع تحصیلی پایین با مسائل محیط زیستی و منابع طبیعی است تا از همان سنین ابتدایی یاد بگیرند چطور در کنار طبیعت زندگی کنند چراکه هر نوع آموزش برای نهادینه شدن باید از سنین پایین انجام شود.
کیادلیری با اشاره به اینکه اکثر آموزشها در زمینه منابع طبیعی آموزشهای مبانی است و نیازی به یادگیری تخصصی ندارد،گفت: همین که افراد آموزشهای اولیه مانند شناخت طبیعت اطراف ، آگاهی از محیطی که وارد آن می شوند و اهمیت موجودات اطراف خود را کسب کنند و به لحاظ فنی و تخصصی تا حدی با آن آشنا شوند میتواند به مراقبت و برخورداری از تعهد بیشتر نسبت به طبیعت و محیط زیست کمک کند. کیادلیری ضمن بیان اینکه رسانهها نقش مهمی در فرهنگسازی در زمینه زیست محیطی دارند، اظهار کرد: در سالهای اخیر سازمانهای مردم نهاد مختلفی شکل گرفته است و مردم به صورت سازمانیافته تری در زمینه محیط زیست فعالیت میکنند.همچنین رسانهها نیز بیشتر به موضوعات زیست محیطی میپردازند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه چالشهای بسیاری در زمینه موضوعات زیست محیطی داشتهایم، این چالشها به نوعی فرصت برای آگاهی دادن تبدیل شده است و رسانهها میتوانند در آگاهی دادن به عموم مردم موثر باشند.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور در پاسخ به این پرسش که آیا آموزشهای کافی در زمینه حفاظت از محیط زیست در ایران ارائه شده است، گفت: متاسفانه نه، حتی در برخی موارد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی هم در تخصصهای غیرمرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی اطلاعاتی در حد عام دارند در حالی که در بحثهای علمی در رشتههای تخصصی غیر مرتبط با محیط زیست و منابع طبیعی باید اطلاعاتشان نسبت به عموم مردم بالاتر باشد. وی ادامه داد: اکنون برخی از متخصصان که حتی علاقه به محیط زیست و طبیعت دارند نیز به لحاظ اطلاعاتی آنقدر قوی نیستند. زمانیکه درباره عناصر و موجودات منحصر به فرد موجود در کشور از افراد متخصص سوال میشود، میبینید که اطلاعات اندکی در این زمینه دارند.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه فرهنگسازی درباره همه موضوعات مرتبط با حوزه جنگلها اهمیت دارد، گفت: حفظ محیط زیست، خودداری از تخریب طبیعت، شناخت از شرایط زیست محیطی و منابع طبیعی کشور و آگاهی از فعالیتهایی که ازعهده تک تک افراد برمیآید از مواردی هستند که باید درباره آنها فرهنگسازی شود.
وی در ادامه اظهار کرد: درست است که برخی سازمانها متولی اصلی حفظ منابع طبیعی هستند اما تا زمانیکه مردم همکاری نکنند و یک معرفت عمومی درباره محیط زیست حاصل نشود امکان موفقیت در حفظ این منابع بسیار کم خواهد بود. نمیشود مردم تخریب و تعدادی سازمان آن را ترمیم کنند، مردم باید خودشان طبیعت را ترمیم کنند و به این نتیجه برسند که اگر طبیعت تخریب شود هزینهاش را خودشان میدهند.