سینمای دینی باید به‌روز و جوانگرا باشد 
سینمای دینی باید به‌روز و جوانگرا باشد 

  یک بازیگر سینما معتقد است: سینمای دینی زمانی می‌تواند جوانان را جذب کند که سخن دین را به‌روز بیان کند. فرهاد قائمیان در گفت‌وگو با ایرنا گفت: سینمای دینی در کشور ما باید به روز شود. یعنی مفاهیم مذهبی و همچنین آموزش‌های دینی را باید به روز کنیم. بنابراین قرار نیست اسم یک سینما […]

 

یک بازیگر سینما معتقد است: سینمای دینی زمانی می‌تواند جوانان را جذب کند که سخن دین را به‌روز بیان کند.

فرهاد قائمیان در گفت‌وگو با ایرنا گفت: سینمای دینی در کشور ما باید به روز شود. یعنی مفاهیم مذهبی و همچنین آموزش‌های دینی را باید به روز کنیم. بنابراین قرار نیست اسم یک سینما را سینمای دینی بگذاریم ولی فیلمنامه خوب نداشته باشیم یا دیالوگ‌های قدیمی را به کار ببریم.

بازیگر فیلم بادیگارد اضافه کرد: من در فیلم‌های تاریخی بازی کرده‌ام و اینگونه فیلم‌ها نیز باید ساخته شود تا در حوزه‌های اجتماعی و دینی حرفی برای گفتن داشته باشند، ولی باید بتوانیم مفاهیم سینمای دینی را به روزتر بیان کنیم.

ما یک جامعه جوان داریم و این جوانان باید بتوانند سینمای دینی را لمس کنند و جذب آن شوند در حالی که بیشتر گفت‌وگوها (دیالوگ) در سینمای ما تاریخی و آرکائیک (ادبیات قبل از میلاد) است، ولی برای به روز کردن این سینما قرار نیست مثل تاریخ بیهقی گفت‌وگو کنیم که کمتر برای جوانان قابل فهم است.

وی افزود: با به روز کردن چنین سینمایی می‌توانیم بگوییم سینمای دینی داریم و صرف ساختن یک فیلم تاریخی نمی‌تواند حتما سینمای دینی را تقویت کند.

قائمیان خواستار استفاده مناسب از فضای مجازی در این راستا شد و اظهار داشت: معمولا برای تبیین معارف دینی به صورت کلی در قالب مفاهیم سینما، تئاتر و تلویزیون حرف می‌زنیم و نمی‌توانیم فیلم‌هایی بسازیم که بتواند جامعه را از آسیب‌های موجود در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی حفظ کند.

وی افزود: چنین روشی که برخی افراد فقط مفاهیم کلی را مطرح می‌کنند، روش مناسبی در سینمای دینی به ویژه برای جذب جوانان نیست و به عبارت دیگر چنین روش‌هایی را نمی‌توان به روز دانست درحالی که باید به مصادیق پرداخت.

بازیگر مجموعه تلویزیونی وفا تاکیدکرد: ما باید به جوانان اعتماد کنیم تا بتوانند در زمینه مفاهیم دینی فیلم بسازند و جوانان می‌توانند مفاهیم دینی را به خوبی در یک فیلم کوتاه به نمایش درآورند.

 

انجمن موسیقی کرمان جشنواره مجازی
برگزار می‌کند
انجمن موسیقی کرمان با همکاری شهرداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان مسابقه مجازی نوازندگی «تکنوازی و گروه‌نوازی» و خوانندگی را در فضای مجازی برگزار خواهد کرد.
در توضیح این مسابقه آمده است:
«متاسفانه شیوع ویروس کورونا در این روزها، همه کشور را در شرایط خاصی قرار داده است.
پس از توصیه اکید وزارت بهداشت به ماندن شهروندان در منازل و صرف‌نظر از ترددهای غیرضروری و لغو کلیه برنامه‌های هنری ما نیز بر آن شدیم تا برای گذار از این شرایط برنامه‌هایی را در فضای مجازی برنامه‌ریزی و اجرا کنیم.
در اولین گام انجمن موسیقی استان کرمان در نظر دارد با همکاری شهرداری و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان مسابقه نوازندگی (تکنوازی و گروه‌نوازی) و خوانندگی را در فضای مجازی اجرا نماید. علاقمندان می‌توانند با ضبط کلیپ‌های یک دقیقه‌ای و ارسال آنها از طریق اپلیکیشن واتزآپ به شماره ۰۹۳۰۷۹۵۳۹۰۰ در این مسابقه شرکت نمایند.
داوری آثار را عموم مخاطبین برعهده خواهند داشت و ویدئوهای برتر بر اساس تعداد مخاطبینی که آثار را پسندیده باشند (لایک) مشخص شود. این در حالی است که هر هفته به سه اثری که بالاترین رأی را داشته باشند جوایز نقدی تعلق خواهد گرفت، ضمن اینکه نفرات برگزیده می‌توانند در برنامه لایو اینستاگرامیِ کرمانی‌شو، نیز اجرای برنامه داشته باشند.
برنامه لایو اینستاگرامیِ «کرمانی‌شو» از تاریخ ۱۷ اسفندماه هر شب به مدت یک ساعت و از ساعت ۲۱:۰۵ اجرا خواهد شد».

 

انتظار سینماداران از دولت
رییس انجمن سینماداران با ابراز امیدواری برای هر چه سریع‌تر تمام شدن بحران کرونا گفت: ما به دنبال درآمدزایی نیستیم اما انتظار داریم دولت برای پرداخت هزینه‌های جاری سینماها و بدهی‌ها کمک کند.
در پی توییت رییس سازمان سینمایی برای طرح پیشنهاد جهت ارائه‌های بسته‌های حمایتی در تعطیلی سینماها، محمدقاصد اشرفی در گفت‌وگویی با ایسنا بیان کرد: ما در حال تنظیم نامه‌ای هستیم برای ارائه، چون ما الان مشکل پرداخت حقوق پرسنل را داریم که به اندازه چهار ماه است، یعنی هم حقوق اسفند است هم عیدی، هم سنوات خدمت و هم پاداش و در کنارش قبوض آب و برق و تلفن هم هست. وقتی سینما تعطیل است منبع درامدی برای پرداخت این‌ها وجود ندارد چون سینما جایی است که جز پخش فیلم کار دیگری نمی‌توان در آن انجام داد. بنابراین در اولین مرحله باید کمک شود تا سینماداران حقوق پرسنل خود را پرداخت کنند.
او تاکید کرد: البته الان این فقط سینما نیست بلکه تمام بخش‌های کشور با ضرردهی روبرو شده‌اند و دولت باید ردیف بودجه‌ای برای آن کارها بگذرد.
وی پیشنهاد داد که دولت همراهی کند تا مهلت پرداخت اقساط، قبض‌های انرژی و تلفن و نیز بیمه و مالیات تمدید شود تا پس از تمام شدن شرایط بحرانی جامعه در فرصت مناسب برای بخش مالی بتوان کاری کرد. د
اشرفی با بیان اینکه «باید بخشنامه‌ای صادر شود تا برای همه این‌ها فرصت کافی داده فراهم باشد» افزود: سینماهای بخش خصوصی شرایط خوبی ندارند و البته قصد جدا کردن سینماهای دولتی را از خصوصی ندارم، اما بخش خصوصی واقعا در شرایط بدی است و توان گذراندن این شرایط از عهده ما خارج است.
او با تاکید بر اینکه پیش از هر چیز سلامتی مردم و جامعه اهمیت دارد و باید قدردان جامعه پزشکی و پرستاران باشیم، گفت: آرزو می‌کنم این وضعیت نابسمان هر چه زودتر سامان بگیرد و امیدواریم در این روزها مردم هم همراهی کند و سفر نروند تا شرایط بحرانی تمام شود، با این حال پیشنهادی هم که برای سینماها مطرح کردم به این معنا نیست که دنبال درآمدزایی باشیم و فقط می‌خواهیم هزینه‌های جاری پرسنل را پرداخت کنیم. ما انتظار بالایی از دولت نداریم و فقط در حد گذران زندگی همراهی می‌خواهیم تا این بحران تمام شود چرا که به هر حالا می‌دانیم حتی اکر سینماها هم باز شوند تا وقتی خیال مردم راحت نشود به سینماها نمی‌آیند و اثرات روانی این اتفاق تا مدت‌ها باقی‌ است.