پارک‌های جنگلی تهران با کاهش سطح روبه‌رو شده‌اند
پارک‌های جنگلی تهران با کاهش سطح روبه‌رو شده‌اند

    رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تاکید کرد: در پارک‌های جنگلی شهر تهران به دلیل برخی از بی‌توجهی‌ها و خطاها شاهد کاهش وسعت و استفاده خارج از ظرفیت از این پارک‌ها بوده‌ایم. سید آرش حسینی میلانی تصریح کرد: پارک‌های جنگلی قدمتی ۵۰ ساله دارند که ما موظف به توسعه […]

 

 

رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تاکید کرد: در پارک‌های جنگلی شهر تهران به دلیل برخی از بی‌توجهی‌ها و خطاها شاهد کاهش وسعت و استفاده خارج از ظرفیت از این پارک‌ها بوده‌ایم.
سید آرش حسینی میلانی تصریح کرد: پارک‌های جنگلی قدمتی ۵۰ ساله دارند که ما موظف به توسعه این پارک‌ها و حراست از دارایی‌های سبز تهران هستیم اما متاسفانه برخی از این پارک‌ها، دچار کاهش سطح شده‌اند. به طور مثال، پارک جنگلی سرخه حصار از سال ۶۹ تاکنون نزدیک به ۱۰۰ هکتار از اراضی‌اش را به تاسیسات دیگر شهری واگذار کرده و در مورد پارک چیتگر هم شاهد چنین وضعیتی هستیم.
حسینی میلانی با قرائت تذکر خود خاطرنشان کرد: پارک‌های جنگلی شهر تهران به عنوان کمربند سبز و ریه‌های تنفسی این شهر اکنون با قدمت ۵۰ ساله خود کارکرد مهمی در پیوند شهرنشینان با طبیعت دارند اما متأسفانه به دلیل برخی از بی‌توجهی‌ها و خطاها شاهد کاهش وسعت و استفاده خارج از ظرفیت از این پارک‌ها بوده‌ایم.
وی در ارتباط با برنامه‌ریزی و بهره‌برداری از پارک‌های جنگلی ابراز داشت: با توجه به جزء ۵ بند ب ماده دو تفاهم‌نامه وزارت جهاد کشاورزی و شهرداری تهران مورخ ۱۳۹۸.۶.۵ لازم است شهرداری تهران کلیه برنامه‌ها و طرح‌های تأسیساتی، رفاهی و تفریحی را براساس دفترچه طرح به تصویب سازمان جنگل‌ها و مراتع برساند.
رییس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر از شهرداری تهران خواست مطالعات ارزیابی زیست محیطی طرح‌های توسعه‌ای در پارک‌های جنگلی توسط شهرداری تهیه و به شورای شهر ارسال شود و معاونت برنامه‌ریزی شهرداری نیز حتماً قبل از تبادل موافقت‌نامه، تهیه پیوست‌های مذکور را مدنظر قرار دهد.
حسینی میلانی اضافه کرد: با توجه به شیوع کرونا و لزوم برنامه‌ریزی پیش‌گیرانه قبل از تعطیلات نوروز شهرداری تهران تدابیر لازم را برای چگونگی بهره‌برداری از پارک‌های جنگلی در این ایام در دستورکار قرار دهد.

افزایش مددجویان گرمخانه‌های پایتخت

سرپرست سازمان رفاه، خدمات و مشارکت اجتماعی شهرداری تهران گفت: تاکنون هیچ موردی از ابتلاء به کرونا در گرمخانه‌های شهرداری گزارش نشده است.
سید مالک حسینی در پاسخ به این سوال که با توجه به افزایش مبتلایان به کرونا در کشور آیا موردی در گرمخانه‌ها مشاهده شده است یا خیر؟ گفت: تاکنون هیچ موردی از ابتلاء به کرونا در گرمخانه‌ها مشاهده نشده اما حدود ۳۰ نفر مورد مشکوک به کرونا داشتیم که هیچکدام از آنها جواب تست‌هایشان مثبت نبوده است. در حال حاضر به محض مشاهده موارد مشکوک مبتلا به کرونا با اورژانس تماس می‌گیریم و این افراد به مراکز درمانی اعزام و سپس به ما اعلام می‌کنند که مورد آنها مثبت یا منفی بوده که خوشبختانه تاکنون موردی در گرمخانه‌های تهران نداشتیم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اینکه آیا با توجه به افزایش شیوع کرونا اقدامات جدیدتری در حوزه پیشگیری انجام شده یا خیر؟ گفت: تجربه این مدت می‌گوید چه در زمان تشدید یا در زمان معمول استانداردهای لازم در خصوص پیشگیری در گرمخانه‌ها اجرایی شود احتمال ابتلاء و شیوع بسیار پایین است. ما از ابتدا در خصوص گرمخانه‌ها موضوع پیشگیری را به طور جدی مورد توجه قرار دادیم. پس از چند روز از ابتلاء نخستین فرد به کرونا در کشور مراکز را به تب سنج مجهز کرده و مددجویان که قصد ورود به گرمخانه‌ها را دارند علائم تب و علائم کلی آنها چک می‌شود و تا زمانی که رسماً اعلام نشود شیوع این بیماری به اتمام رسیده و ریشه کن شده است، ذره‌ای از این تدابیر کاسته نخواهد شد.
حسینی با اشاره به اینکه در گرمخانه‌های پایتخت میان مددجویان ماسک توزیع شده است، تصریح کرد: ماسک‌ها به صورت روزانه میان مددجویان توزیع می‌شود که این ماسک‌ها توسط پیمان‌کاران خودمان تولید و بر اساس نیاز گرمخانه‌ها توزیع می‌شود تا به دنبال این نوع نیاز مددجویان در بازار نباشیم.
وی یادآور شد: هر روز آموزش‌های روزانه در خصوص پیشگیری از این ویروس در میان مددجویان تکرار می‌شود و بازخوردهای خوبی گرفتیم به رغم تصور ما آموزش پذیری در میان مددجویان بالاست و از رفتارهای آنها مشخص است این آموزش‌ها اجرایی می‌شود.
سرپرست سازمان رفاه و خدمات مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به دو چالش اصلی گرمخانه‌ها خاطرنشان کرد: باید فکری برای مددجویان درگیر اعتیاد شود و درخواست می‌کنیم در این دوره حساس اجازه تجویز متادون تراپی با نظارت ستاد مبارزه با مواد مخدر و دانشگاه علوم پزشکی داده شود زیرا بسیاری از کسانی که از گرمخانه‌ها خارج می‌شوند و تعدد رفت و آمد دارند برای تأمین مواد مخدر است. ما به دنبال عادی سازی این موضوع نیستیم اما در حال حاضر ما در شرایط خاص و ویژه ای قرار داریم و در این شرایط برای آنکه مخاطرات کمتر شود و آسیب پذیری کمتری متوجه این افراد باشد که می‌توانند در هنگام برگشت به یک فرد ناقل تبدیل شوند و در بیرون از گرمخانه‌ها در معرض آسیب هستند، این است که اجازه متادون تراپی را پیدا کنیم. با این کار ۳۰ درصد از مددجویانی که به بیرون رفت و آمد دارند ترددهایشان قطع می‌شود و نگهداشت این مراکز برای ما آسان‌تر است.