شاید وقتی دیگر
شاید وقتی دیگر

    نیلوفر منصوری – دبیر گروه گردشگری / پس از ممنوعیت تعطیلی مراکز فرهنگی و اجتماعی و همچنین تجمع ‌ها و تماشای مسابقه‌ های ورزشی، نوبت به ممنوعیت خروج از برخی شهرها به قصد مسافرت رسید. اکنون این بحث مطرح شده که با دید و بازدیدهای نوروزی چه باید کرد. سخن از به تعویق […]

 

 

نیلوفر منصوری –
دبیر گروه گردشگری /

پس از ممنوعیت تعطیلی مراکز فرهنگی و اجتماعی و همچنین تجمع ‌ها و تماشای مسابقه‌ های ورزشی، نوبت به ممنوعیت خروج از برخی شهرها به قصد مسافرت رسید. اکنون این بحث مطرح شده که با دید و بازدیدهای نوروزی چه باید کرد. سخن از به تعویق انداختن تعطیلات نوروزی نیز در میان است. با وجود این که مسئولان استانی و ملی در بیانیه هایی اعلام کردند که شهرها و استان هایی پذیرای مهمان ها نیستند، و بهتر است مردم در خانه های خود بمانند، علی اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز به تازگی خبر از ایجاد تمهیدات جدید برای سفرهای نشاط انگیز با فروکش کردن کرونا داد. به این ترتیب به نظر می رسد نوروز امسال کسی از خانه های خود خارج نشود.

کرونا از حدود دو ماه پیش آرام و خزنده خود را به سرخط خبرها و سرفصل دغدغه ها در سراسر جهان رساند. فصل مشترکی ناخوشایند و نگران کننده. حال مسئولان آن را جدی گرفته و علاوه بر تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، تمام مراکز گردشگری و موزه های کشور نیز در ایام عید تعطیل خواهند بود. این در حالی است که این اماکن در ایام عید نه تنها تعطیل نمی شدند بلکه ساعت کار آنها با افزایش هم مواجه می شد ولی آن زمان بحث شیوع کرونا در میان نبود.
حال وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که خبر از کرونایی بودن او نیز مطرح است؛ در دو نامه جداگانه به معاون توسعه مدیریت این وزارتخانه و نیز مدیران کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ۳۱ استان کشور، مراتب لغو مراسم نوروزگاه‌ها و تعطیلی موزه‌ها در نوروز ۹۹ را ابلاغ کرد.
علی اصغر مونسان در این نامه خطاب به محمد خیاطیان معاون توسعه مدیریت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفته است: تا تصمیم‌گیری دولت محترم و ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص اماکن دولتی، ساعت کاری موزه‌ ها، کاخ ‌موزه‌ ها و اماکن فرهنگی – تاریخی به حداقل ساعت کار قانونی کاهش یابد.
وی تاکید کرده است که موزه‌ ها، کاخ ‌موزه ‌ها و اماکن فرهنگی ‌تاریخی در ایام تعطیلات رسمی نوروزی تعطیل اعلام می ‌شود.
این تعطیلی فقط به مراکز و اماکن فرهنگی تاریخی محدود نمی شود؛ بلکه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مدیران کل این وزارتخانه در ۳۱ استان کشور نیز طی نامه ای مراسم نوروزگاه را لغو اعلام کرده است.
او همچنین در بیانیه ای ضمن درخواست از مردم برای مقابله با کرونا و ماندن در خانه و سفر نرفتن، از تمهیدات ویژه سفر برای هموطنان بعد از فروکش کردن شیوع این بیماری خبر داد. خبری که تا چندی پیش نیز زمزمه آن شنیده می شد و ولی تیموری از پیشنهاد ایجاد تعطیلاتی برای سفر مردم پس از فروکش کردن ویروس کرونا به دولت خبر داده بود.

زمان «مرخصی سفر» پیشنهاد شد
کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی در ستاد مدیریت کرونا، برای تشویق مردم به سفر بعد از تعطیلات نوروز، اعیاد «فطر» و «قربان» را با عنوان «فرصت سفر همگانی» یا «مرخصی سفر» با لحاظ سهمیه بنزین سفر، به دولت پیشنهاد کرد.
وزیر بهداشت برای تشویق مردم به سفر پس از تعطیلات نوروز قبلا گفته بود: بعد از تمام شدن بحران کرونا، کوپن تسهیلاتی به مردم داده شود تا سفر بروند. معاون گردشگری هم توضیح داده بود که منظور از کوپن سفر، ایجاد مرخصی و یا فرصت تعطیلات همگانی برای سفر است. اینک کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی در ستاد مدیریت کرونا، درباره ایجاد «فرصت سفر همگانی» و «تخفیف هتل‌ها و تاسیسات گردشگری» به توافق رسیده و این پیشنهاد را برای تصویب به همراه دیگر مصوبات کمیته، توسط وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس ستاد ملی مدیریت کرونا فرستاده است.

هتل‌های نقاهتگاهی
با جولان دادن ویروس کرونا در کشور، تعداد زیادی از هموطنان به این بیماری مبتلا و تعداد زیادی نیز جان خود را از دست دادند. از سوی دیگر این ویروس خسارت های بالایی به صنعت گردشگری در کشور وارد کرد. بسیاری از صنایع وابسته به این صنعت از ضرروزیان های مالی فراوان گفتند. در این میان و به علت لغو سفرهای نوروزی قرار است هتل ها میزبان و پذیرای بیمارانی باشند که دوره درمانشان را سپری می کنند. ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری با اعلام این خبر گفت: هتل‌ها برای بیماران کرونایی در صورت موافقت هتلداران به نقاهتگاه تبدیل می شوند.
وزیر بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی چنین درخواستی را داشت و اعلام کرد هتل‌ها پذیرای بیمارانی باشند که دوره درمانشان را در بیمارستان طی کرده ولی امکان رفتن به منزل را ندارند و می توانند در این هتل‌ ها دوره نقاهت را طی کنند.
وی با بیان این که با لغو شدن سفرهای نوروزی، صنعت گردشگری ایران ضرر زیادی می‌کند،‌ گفت: در این شرایط وزارت بهداشت با هتل ها قرارداد می بندد و تا امکان پذیرش بیماران مهیا شود با این کار بخشی از خسارات مالی وارد شده به هتل‌ ها در این روزها جبران شود.
تیموری در ادامه با اعلام این که پس از اعلام وزارت بهداشت درخواست وی به استان‌ ها ابلاغ شده است،‌ گفت: پذیرش و نپذیرفتن این درخواست کاملا اختیاری است. البته وزارت بهداشت تمام تمهیدات لازم برای جلوگیری از شیوع بیماری در هتل ‌ها را به کار می ‌بندد.