دبیرکل جمعیت هلال احمر اقدامات، قعالیتها و برنامههای این جمعیت برای مقابله و پیشگیری از شیوع کرونا را تشریح کرد. دکتر محمودرضا پیروی گفت: جمعیت هلال احمر با نگاه به چرخه مدیریت بحران شامل مراحل پیشگیری، پاسخ و بازتوانی در مواقع قبل، حین و پس از بحران توانست با تهیه اینفوگرافیک ها و کلیپ […]
دبیرکل جمعیت هلال احمر اقدامات، قعالیتها و برنامههای این جمعیت برای مقابله و پیشگیری از شیوع کرونا را تشریح کرد.
دکتر محمودرضا پیروی گفت: جمعیت هلال احمر با نگاه به چرخه مدیریت بحران شامل مراحل پیشگیری، پاسخ و بازتوانی در مواقع قبل، حین و پس از بحران توانست با تهیه اینفوگرافیک ها و کلیپ های آموزشی، فعالیت های مهم و ارزشمندی در مرحله پیشگیری از بحران شیوع کرونا داشته باشد.
وی افزود: با شناسایی اولین موارد مبتلا به ویروس کرونا در کشور، پست های غربالگری جمعیت هلال احمر در مبادی ورودی شهرها برپا شد که با تب سنجی مسافران، افراد مشکوک به بیماری به پست های پزشکی مستقر در مبادی ورودی و سپس بیمارستان ها معرفی می شوند.
دبیرکل جمعیت هلال احمر تاکید کرد: اقدام دیگر هلال احمر، پیشگیری از شیوع کرونا در مناطق کم برخوردار و با احتمال شیوع گسترده تر بود که بر این اساس ۲۶ هزار بسته بهداشتی تهیه و در محله هرندی تهران توزیع شد. همچنین با همکاری شهرداری تهران، در گرمخانه های تهران بسته های بهداشتی به همراه آموزش موارد بهداشتی از جمله نحوه شست و شوی صحیح دستها با صابون، توزیع شد. ضمن اینکه برای گسترش خدمات جمعیت در این حوزه، طرح دستیار از سوی هلال احمر در حال اجراست که هموطنان می توانند با مشارکت در این طرح، برای تامین و توزیع لوازم بهداشتی در مناطق محروم کشور مشارکت داشته باشند.
پیروی افزود: همچنین در مرحله پاسخ؛ ایجاد نقاهتگاه یا استراحتگاه برای بهبود یافتگان از کرونا با ظرفیت ۱۰ هزار تخت از سوی وزارت بهداشت مورد توجه قرار گرفت که اگر فضای کافی در بیمارستان ها وجود نداشت، بیماران بهبود یافته برای گذراندن دوران نقاهت که دوره کمون بیماری نیز هست و احتمال انتقال ویروس وجود دارد، در این استراحتگاه ها، خدمات لازم را دریافت کنند. از این تعداد، تامین حدود ۲۴۰۰ تخت به جمعیت هلال احمر واگذار شده و همکاران ما در استانهای اصفهان، گلستان، مازندران و تهران تا کنون حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از این میزان را آماده کرده اند.
تعطیلی پمپ بنزینها و قرنطینه شهرها در دستور کار نیست
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به شایعاتی در فضای مجازی گفت: شایعاتی نظیر قرنطینه کامل شهر، تعطیلی پمپ بنزینها و … صحت ندارد و در دستورکار وزارت بهداشت و کشور نیست و قطعا مردم میتوانند از پمپ بنزینها و فروشگاهها و … برای تامین مایحتاج خود استفاده کنند. دکتر کیانوش جهانپور با بیان اینکه تعداد آزمایشگاههای تشخیص کروناویروس جدید از ۳۰ به ۵۰ در سراسر کشور رسیده و قابل افزایش خواهد بود و به ۷۰ مورد میرسد، افزود: حتی هدفگذاری شده با مشارکت بخش خصوصی در موارد ضرورت بخش خصوصی، آزمایشگاههای مورد تاییدی را معرفی و مشارکت کنند. بر این اساس تعداد آزمایشگاههای تشخیصی در روزها و هفتههای آتی به ۱۰۰ مورد برسد.
کاهش عوارض اقتصادی بحران کرونا بین زنان آسیبپذیر
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در شرایطی که کرونا یا کووید ۱۹ تبدیل به پاندمی جهانی شده، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، جهت کمک به برقراری موازنه اقتصادی از طریق توجه ویژه به وضعیت معیشتی زنان به خصوص بانوان قشر آسیب پذیر جامعه، اقداماتی را در دست اجرا دارد.
معصومه ابتکار با بیان اینکه دولت از ابتدای کار، برنامهها و طرحهای توان افزایی را به خصوص برای زنان سرپرست خانوار اجرا کرده، گفت: در شرایط کنونی لازم می بینیم که این برنامهها همچنان ادامه داشته باشد و مطابق با نیازهای روز اجرایی شود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: تاکنون در همکاری مشترک با وزارت کشور و وزارت تعاون ۱۲۰۰۰ زن سرپرست خانوار که فاقد هرگونه پوشش حمایتی بودند تحت آموزشهای توانافزایی مهارتی برای اشتغال و کارآفرینی قرار گرفتهاند که این طرح همچنان ادامه دارد و از طریق سازمانهای مردم نهاد و عمومی مانند جهاد دانشگاهی و کاردوک عملیاتی شده و در تمام استانها تداوم یافته است. ابتکار در ادامه گفت: در پی شیوع کرونا در کشور یکی از رویکردهای معاونت توجه بیشتر به معضلات زنان سرپرست خانواری است که تحت پوشش هیچ طرح حمایتی نبودهاند و این موضوع در مکاتبه با معاون اول رییس جمهور منعکس شده، ضمن اینکه در همکاری با وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این مهم پیگیری خواهد شد و در این بین طرحهایی مانند ایجاد فرصتهای جدید اشتغال در تولید لوازم شوینده و بهداشتی و حفاظتی برای پیشگیری در اولویت قرار دارد.