مدیرکل محیط زیست سمنان با بیان اینکه برای اجرای پروژه انتقال یوزهای پارک پریسان قصد پنهانکاری نداشتیم، اظهار داشت: دلبر و کوشکی هم به سمنان منتقل میشوند. امیر عبدوس، در خصوص اجرای طرح تکثیر در شرایط نیمه اسارت یوزپلنگ آسیایی که با انتقال یوز ماده جوان «ایران” هفته گذشته کلید خورد، به مهر گفت: […]
مدیرکل محیط زیست سمنان با بیان اینکه برای اجرای پروژه انتقال یوزهای پارک پریسان قصد پنهانکاری نداشتیم، اظهار داشت: دلبر و کوشکی هم به سمنان منتقل میشوند.
امیر عبدوس، در خصوص اجرای طرح تکثیر در شرایط نیمه اسارت یوزپلنگ آسیایی که با انتقال یوز ماده جوان «ایران” هفته گذشته کلید خورد، به مهر گفت: پروژه انتقال این یوز ماده با موفقیت و منطبق با اصول علمی و با حضور تیم دامپزشکی انجام شده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه درباره تصمیم سازمان به اجرای این طرح از آذر ماه سال گذشته با برخی رسانهها گفتگو کردهام، ابراز داشت: به دلیل حساسیتهایی که در زمان انتقال وجود دارد و استرس بالایی که به حیوانات منتقل میشود در همه موارد مشابه در جهان سعی میشود، در زمان بیهوشی مانند اطاق عمل کسی در محل نباشد، و به همین جهت رسانهها برای گزارش انتقال دعوت نشدند و تصمیم بر این شد گزارش لحظهای آن توسط روابط عمومی
سازمان و از تمام کانالهای ارتباطی اطلاع رسانی عمومی شود.
مدیرکل محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه از ۷۵ مورد انتقال یوزها در جهان تا به حال ۲۵ مورد تلف شدهاند و ریسک زیادی در این پروژهها وجود دارد، اظهار داشت: به دلیل شرایط خاص و ضرورت انجام یکسری آزمایشات بالینی ما خودمان هم به طور قطعی نمیدانستیم انتقال چه زمانی صورت میگیرد.
وی افزود: ممکن بود با توجه به شرایط خاص یوزها، عملیات زندهگیری در همان روز اتفاق نیفتد.
عبدوس با تاکید بر اینکه قصد پنهانکاری نداشتیم، ادامه داد: تصمیم داشتیم با توجه به ظرفیت باکس انتقال، دو یوز را به سمنان منتقل کنیم اما چون کوشکی “یوز نر» به بیهوشی جواب نداد، و «ایران” به تنهایی در این باکس که از استاندارد بالایی هم برخوردار بود، منتقل شد.
وانت نیسان بهترین گزینه برای انتقال بود
وی انتقال با خودرو نیسان را هم با برنامهریزی قبلی عنوان کرد و گفت: استفاده از این خودرو بهترین انتخاب بود، و اگر خودروی دیگری را در نظر میگرفتیم ممکن بود معضلاتی برای مهار باکس انتقال در پی داشته باشد.
مدیرکل محیط زیست استان سمنان با تاکید بر اینکه اجرای این پروژه بدون دریافت هیچ مبلغ اضافهای از سازمان محیط زیست و از محل اعتبارات موجود این اداره کل در پارک ملی توران اجرا میشود، بیان داشت: چند محیطبان استان برای کمک به این پروژه همراهی میکنند و از تخصص سه دامپزشک که از پرسنل مستخدم این اداره کل هستند و یکی از آنها نیز مقیم در سایت پارک ملی توران است برای نظارت بر این پروژه استفاده خواهیم کرد. همچنین وبسایتی برای این پروژه طراحی و اطلاع رسانیهای لازم از طریق آن برای عموم مردم انجام خواهد شد.
از واکنش و بیانیه «انجمن یوز ایرانی» متعجب شدم
وی با اشاره به اینکه انجمن یوز پلنگ ایرانی یکی از پیشنهاد دهندگان اجرای این پروژه در استان سمنان بوده و بخشی از هزینههای اجرای آن همچون دوربینهای مدار بسته و تلههای زندهگیری را تأمین کرده است، اظهار داشت: اینکه این انجمن در بیانیهای که روز انتقال یوزها در رسانهها منتشر شد اعلام کرد از جزئیات خبر ندارد، تعجب میکنم.
دلبر و کوشکی حتماً به سمنان منتقل میشوند
مدیرکل محیط زیست استان سمنان در خصوص تصمیم سازمان برای انتقال دو یوز دیگر (دلبر و کوشکی) که سن بالاتری از «ایران” دارند و امکان جفتگیری آنها وجود ندارد نیز توضیح داد: کوشکی و دلبر حتماً منتقل خواهند شد، و دلیل تاکید بر این انتقال این است که «دلبر» یوز ماده، در فصل تولیدمثل هرمونهایی ترشح میکند که باعث جلب یوزهای نر منطقه میشود، از طرفی «کوشکی” یوز نر میتواند در این فصل رقابت تولید مثلی میان یوز های نر ایجاد کند.
وی تاکید کرد: نقش این دو یوز مسن درواقع به صورت غیر مستقیم و در جهت کمک به باروری «ایران” ماده یوز جوان خواهد بود.