سازه هایی شگفت انگیز جمله: به هر کشور توریستی که سفر کنید بناهایی بلند از دور خودنمایی میکنند؛ بهتدریج که نزدیکتر میشود دوست دارید بدانید در درون این بناهای عظیم چه میگذرد! برجها یا آسمانخراشها، ابر سازههای بشر در آرزوی رسیدن به آسمان هستند. از گذشتههای دور تا به امروز بشر همواره به […]
سازه هایی شگفت انگیز
جمله: به هر کشور توریستی که سفر کنید بناهایی بلند از دور خودنمایی میکنند؛ بهتدریج که نزدیکتر میشود دوست دارید بدانید در درون این بناهای عظیم چه میگذرد! برجها یا آسمانخراشها، ابر سازههای بشر در آرزوی رسیدن به آسمان هستند. از گذشتههای دور تا به امروز بشر همواره به دنبال آن بود تا بتوانند با قرار گرفتن در بلندیها خود را به آسمان و خدایان نزدیکتر کند. به همین علت قصر پادشاهان همیشه در بلندترین نقطه شهر ساخته میشد. همین تمایل بشر به بلندی امروز جای خود را به آسمانخراشها داده است. در این مطلب به معرفی مشهورترین برجها و آسمانخراشهای دنیا می پردازیم:
برج ایفل
برج ایفل نماد فرانسه و یکی از مشهورترین نمادها در دنیا است. برج ایفل توسط گوستاو ایفل بعنوان طاق ورودی براي نمايشگاه بین المللی پاریس در سال ۱۸۸۹ احداث شد . با ارتفاع ۳۰۰ متری، ایفل تا سال ۱۹۳۰ بلند ترین برج دنیا بود، تا این که ساختمان کرایسلر احداث شد . از دوران ساخت این برج، بیش از ۲۰۰ ميليون نفر از برج ایفل دیدن نموده اند تا تبدیل به پربازدیدترین بنا در دنیا شود.
برج کج پیزا
برج مشهور جهانی پیزا در طول دوره ای حدوداً ۱۷۷ ساله ساخته شد. مدت کوتاهی بعد از شروع ساخت آن در سال ۱۱۷۳، برج به خاطر فونداسیون ضعیف شروع به فرو رفتن کرد و به مدت تقریباً یک قرن به حال خود رها شد. زمانی که ساخت آن از سر گرفته شد، مهندسان طبقات بالایی را یکی بلندتر از دیگری ساختند تا شیب آن را جبران کنند و ساخت برج بالاخره در نیمه دوم قرن چهاردهم به پایان رسید. از سال ۲۰۰۱، برج معروف پیزا مجدداً به روی کسانی که تمایل دارند از ۲۹۶ پله آن بالا بروند، باز شد.
برج کاپیتال گیت
برج کاپیتال گیت یا دروازه پایتخت که مالکيت آن را شرکت ملي نمايشگاه های امارت دارد ۴ برابر برج پیزا در ایتالیا کج تر است. برج کاپیتال گیت با ۱۶۰ متر ارتفاع و ۳۵ طبقه به نسبت ۱۸ درجه به طرف غرب زاویه دارد و قبل از ثبت شدن در کتاب گینس به دقت مورد ازمایش قرار گرفت. ماترین دوفرین طراح برج دروازه پایتخت( کپیتال گیت) در شهر ابوظبی در کشور امارات متحده عربی و مدیر عامل شرکت U+ A در دوبی، پس از پایان تحصیلات عالیه خویش در کانادا به هنگ کنگ و کشور چین رفته و با شرکت HOK بعنوان طراح اصلی مشغول به فعالیت گردید و از سال ۲۰۰۵ هم فعالیت خویش را در خاورمیانه شروع کرد و هم اکنون مقیم دبی میباشد.
بیگ بن
برج ساعت بیگ بن که تقریبا ۱۵۰ سال قبل احداث شد ، یکی از معروف ترین جاذبه های توریستی در لندن است. نام بیگ بن در واقع نه به خود برج ساعت، بلکه به ناقوس ۱۳ تُنی داخل برج اشاره دارد و اسم خویش را از سِر بنجامین هال گرفته است که براي بار اول این ناقوس را سفارش داد. بیگ بن سومین برج ساعت ایستاده در دنیا است.
سن جیمینیانو
سن جیمینیانو که به آن لقب منهتن قرون وسطی داده اند، روستايي در ناحیه توسکانی ایتالیا است که بخاطر ۱۴ برج سنگی خویش معروف است. در اوج ثروت و قدرت سن جیمینیانو، بیش از ۷۰ برج ساخته شد تا از شهر در در برابر حملات دشمن مراقبت کند. پس از این که طاعون این شهر را در سال ۱۳۴۸ خراب کرد، اقتدار سن جیمینیانو محو شد که سبب شد دشمنان هم از آن دور بمانند و بسياري از برج های مشهور شهر سالم باقی ماند.
برج جهانی لوته در کره جنوبی
برج جهانی لوته که ساخت آن در سال ۲۰۱۹ به پایان رسید، پنجمین ساختمان مرتفع دنیا است که در سئول کره جنوبی قرار گفته است. سکوی مشاهده ی این برج ۱۲۳ طبقه ای هم اندکی متمایز و هیجان انگیز است، علاوه بر این که دور تا دور آن شیشه است، کف آن هم شيشهاي است.
مناره ملویه
مناره ملویه قسمتی از مسجد جامع سامرا در عراق است. این مسجد یکی از بزرگ ترين مسجدها در دنیا است. مناره ملویه در ابتدا توسط پلی به مسجد وصل بود. این مناره بین سال های ۸۴۸ تا ۸۵۲ ميلادي با ماسه سنگ احداث شد و بخاطر طراحی مخروطی مارپیچ صعودی خویش، در بین ديگر مناره ها بی همتا است. این برج ۵۲ متر ارتفاع دارد. در سال ۲۰۰۵ شورشیان بخش بالایی برج را منفجر کردند.
برج سی ان
واقع شده در مرکز شهر تورنتو، برج سی ان یکی از معروف ترین نمادهای کانادا است. این برج ارتباطی از سال ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۶ توسط شرکت راه آهن « کندین نشنال» احداث شد و با ۵۵۳٫ ۳۳ متر ارتفاع، براي بیش از ۳۰ سال بلندترین بنا در دنیا بود تا این که برج دبی رکورد آنرا شکست.
سه پاگودا
سه پاگودا در ۱٫ ۵ کیلومتری شمال غربی شهر باستانی دالی در کشور چین قرار گرفته، و یکی بناهای بودایی در کشور چین هستند که علي رغم متحمل شدن چند فاجعه انساني و طبيعي، هم چنان به خوبی سالم باقی مانده اند. پاگودای میانی که بین سال های ۸۲۴ تا ۸۴۰ ميلادي توسط شاه کوان فنگیو احداث شد ، ۶۹٫ ۶ متر ارتفاع دارد و یکی از بلندترین پاگوداها در کشور چین است. دو پاگودای ديگر حدود یک قرن بعد ساخته شدند و ۴۲٫ ۱۹ متر ارتفاع دارند.
قطب منار
قطب منار در هندوستان به فرمان قطب الدین آیبک نخستین حاکم مسلمان دهلی در سال ۱۱۹۳ احداث شد . قطب الدین ایبک تصمیم داشت مناری بلندتر از منار جام در افغانستان بسازد و در حین مرگش تنها پایه آن کامل شده بود. جانشینان وی ساخت منار را ادامه دادند و بلندترین طبقه آن سرانجام در سال ۱۳۸۶ تکمیل شد. این منار ۷۲ متر ارتفاع دارد و ۳۷۹ پله براي رسيدن به نوک آن موجود است . قطب منار بلندترین منار آجری دنیا است.
برج بلم
برج بلم در ابتدای قرن شانزدهم بعنوان قسمتی از سیستم دفاعی براي محافظت از شهر لیسبون احداث شد. این مبدا براي خيلي از ناوبرها بود که به دنبال کشف مسیرهای تجاری تازه بودند و تبدیل به اثری تاریخی از عصر کاوش پرتغال شده است.
منار جام
منار جام که در نقطه ای دور افتاده در غرب افغانستان قرار دارد، در قرن دوازدهم بعنوان قسمتی از یک مسجد احداث شد . این مسجد در سیلی شدید از بین رفت و محل پیرامون منار هم بعدها به وسیله مغول ها نابود شد . با در نظر گرفتن این مسئله و وضعیت آب و هوایی نامساعد، پابرجا ماندن این برج بلند ۶۲ متری مثل به معجزه است.
برج دبی
برجی که هر روز قد میکشد !! بله تعجب نکنید برج دوبی جزء بلندترین آسمان خراش های دنیاست و همه ساله بر ارتفاع آن اضافه ميشود . شما از هر نقطه دوبی که قرار بگیرید میتوانید به آسانی این بنای بلند را مشاهده کنید ارتفاع برج دوبی ۸۱۸ متراست که هتل آرمانی دوبی در طبقه ۳۷ آن، طبقه ۱۰۸ آپارتمان شخصیت های برجسته و طبقه ۷۸ استخر مجهز قرار دارد. براي بازديد از برج میتوانید به طبقه ۱۲۴ ام بروید و شهر دبی را زیر پای خویش حس کنید.