جز و مد های کرونایی!
جز و مد های کرونایی!

  دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: «از روز یکشنبه تا ظهر روز ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۶۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد». به گزارش «جمله» جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۰۹۲۸۶ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵ بیمار کووید۱۹ جان […]

 

دکتر جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت: «از روز یکشنبه تا ظهر روز ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۶۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد».
به گزارش «جمله» جهانپور گفت: «مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۰۹۲۸۶ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۶۸۵ نفر رسید». سخنگوی وزارت بهداشت افزود: «خوشبختانه تا کنون ۸۷۴۲۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. ۲۷۰۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۶۰۱ هزار و ۳۲۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است».
در حالی که بر اساس اخبار منتشر شده، وضعیت برخی از شهرهای کشور از لحاظ مبتلایان به کووید_۱۹ بحرانی اعلام شده، برخی از خبرها از پایین آمدن تعداد مبتلایان در برخی دیگر از شهرها حکایت دارند. این بدان معنی است که همانطوری که قبلا گفته شده بود، واکنش های ویروس کرونا در هر اقلیمی متفاوت است و برای مقابله با این ویروس باید بر اساس شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناطق تصمیم گیری شود. این همان موضوعی است که از سه ماه پیش توسط کارشناسان و متخصصان علوم اپیدمی اعلام شده بود اما هرگز مورد توجه مسئولان قرار نگرفت.این متخصصان علوم پزشکی پیشتر گفته بودند که با توجه به عملکرد متغیر این ویروس ، یک نسخه واحد برای کل کشور کارساز نخواهد بود.
بر اساس اعلام گزارش اپیدمیولوژی بیماری کرونا در روز ۲۱ اردیبهشت ماه که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، برای ارزیابی روند گسترش بیماری کووید- ۱۹ در استان‌های مختلف کشور از تحلیل روند تغییرات اتفاق افتاده برای موارد ابتلا و مرگ گزارش شده روزانه استفاده شده است. برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در پنج روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از داده‌های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شده است. سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای روز‌های آخر محاسبه شد. برای تحلیل بهتر، شاخص‌های پنج روز آخر وارد آنالیز شد. برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی موارد زیر مدنظر قرار گرفت:
– در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد.
– در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی، اما شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اول اپیدمی رد شده است.
– در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در سه روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد.
– در مواردی که تغییرات ناهمگن شاخص‌های روند ابتلا و مرگ و یا تغییرات بیش از حد انتظار هر کدام از داده‌های ابتلا و مرگ دیده شد، رفتار ناسازگار داده‌ها وجود دارد و تحلیل بهتر را در روز‌های بعد و با داده‌های درست‌تر می‌توان ارائه داد. وجود ناسازگاری داده‌ها به این معنا است که داده‌ها به خوبی قابل تفسیر نیستند و علل مشاهده آن می‌تواند متفاوت باشد. از جمله دلایل بروز ناسازگاری می‌توان به ثبت غیر دقیق روزانه داده‌ها توسط استان‌ها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطه‌ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر) و یا مهاجرت‌ها به داخل استان و یا خروج از استان اشاره کرد.
البته باید کم شماری موارد و ثبت با تأخیر بیماران به صورت جدی پیگیری شود.