دو ماه قبل بود که غضنفری، نماینده پایداری مجلس درباره برکناری ظریف به پزشکیان اخطار داده و گفته بود «اگر هرچه سریعتر این حکم غیرقانونی را لغو نکند -ظریف را عزل نکند- به دستگاه قضایی شکایت خواهیم کرد، در آنصورت پزشکیان باید در دادگاه جواب دهد که مسلماً هیچ جوابی ندارد و به پنج الی پانزده سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم میشود، اگر چنین اتفاقی بیفتد عملاً آقای پزشکیان از ریاستجمهوری خلع میشود.»
البته در موضوع ظریف هم تندروها به هدف خود رسیدند و «محمدجواد ظریف» تلاش دارد کمتر در دولت آفتابی شود و حتی اخباری غیررسمی مبنی بر تصمیم وی برای کنار کشیدن از دولت منتشر شد اما تندروهای مجلس و نمایندگان طیف پایداری، نوک حمله خود را به سمت «همتی» وزیر اقتصاد، «پاکنژاد» وزیر نفت و «میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گرفتند و برنامه استیضاح فلهای را در دست دارند.
احمد نادری، نماینده مردم تهران و عضو هیاترییسه مجلس در اینباره گفت: «در روزهای گذشته دو طرح استیضاح وزرای دولت به شکل رسمی در سامانه مجلس به ثبت رسیده است. البته طرحهای استیضاحی دیگر هم به شکل شفاهی از سوی برخی نمایندگان مطرح شده ولی طبق آییننامه داخلی مجلس، صرفاً به آن دسته از طرحهای استیضاح ترتیب اثر داده میشود که علاوه بر ضمیمه داشتن امضای حداقل ۱۰ نماینده، به شکل رسمی در سامانه مجلس نیز به ثبت رسیده باشد».
وی عنوان کرد: «تاکنون استیضاح آقای پاکنژاد، وزیر نفت، با ۲۳ امضا و استیضاح آقای همتی، وزیر اقتصاد با بیش از ۷۰ امضا در سامانه مجلس به ثبت رسیده است».
عضو هیاترییسه مجلس همچنین درباره اظهارات هفته گذشته رییس مجلس درباره به صلاح نبودن استیضاح وزرای دولت چهاردهم در برهه کنونی خاطرنشان کرد: «بله آقای دکتر قالیباف تاکید کردند که در این برهه زمانی به صلاح نیست که وزرا استیضاح شوند ولی در هر صورت طبق آییننامه داخلی مجلس استیضاح حق نمایندگان است و هر استیضاح با حداقل ۱۰ امضا رسمیت دارد».
نادری یادآور شد: «البته هیچ یک از ۲ استیضاح ثبتشده، هنوز به هیأت رییسه مجلس ارسال نشده و احتمالاً طراحان این دو طرح استیضاح به دنبال این هستند که سایر نمایندگان را هم برای امضای طرح متقاعد کنند».
بعد از سخنان این نماینده مجلس همچنین خبر از ثبت رسمی استیضاح میدری هم تأیید شد و به این ترتیب روشن است که برخی نمایندگان مجلس بر استیضاح چند وزیر دولت چهاردهم اصرار دارند.
طی چند روز آینده مشخص خواهد شد که استیضاح این سه وزیر چه وضعیتی پیدا خواهد کرد اما روشن است که تندروهای پایداری هر روز برای چوب گذاشتن لای چرخ دولت بیقراری میکنند و دلیل آن در دو چیز است.
نخست شکست از مسعود پزشکیان در انتخابات ۸ و ۱۵ تیرماه گذشته و به سایه رفتن نامزد محبوب آنان و دوم رأی اعتماد همه گزینههای پیشنهادی دولت چهاردهم در جلسه علنی مجلس مورخ ۳۱ مرداد گذشته که تا چند دقیقه، برخی نمایندگان شاخص جبهه پایداری در بهت و حیرت بودند.
امروز و با بالاگرفتن افزایش نرخ ارز و مشکلات مالی دولت و ناپایداری بازار، قطعی برق و گرانی برخی اقلام غذایی تندروها فرصت را مناسب دیدهاند تا انتقام خود را از دولت بگیرند اما مسیر همواری هم در پیش ندارند.
تیم محمدباقر قالیباف که ازجمله اصولگراهای عاقل هستند، با استیضاح وزیران دولت آن هم حدود پنج ماه پس از آغاز فعالیت دولت با تندروها همراه نیستند و هر روز شاهد زد و خورد کلامی بین رییس مجلس با برخی از نمایندگان هستیم.
حرف قالیباف و نمایندگان همسو با رییس مجلس این است که با توجه به وضعیت منطقه و جابهجایی قدرت در واشنگتن که همین چند روز آینده انجام خواهد شد و مشکلات مالی که برجای مانده از دولت قبل است، چنین برخوردی با دولت به صلاح کشور نیست.
نکته مهم بعدی که تندروها را ناکام خواهد گذاشت این است که در منطق رهبر انقلاب نیز استیضاح وزیر تنها چند ماه پس از آغاز به کار دولت، اقدامی ناسنجیده است و ایشان قبلاً نیز نسبت به این موضوع به مجلسهای قبل هشدار داده بودند.
باید صبر کنیم و ببینیم طی چند روز آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد هرچند با تعداد آرای جمعآوری شده، تقریباً میتوان پیشبینی کرد که حتی اگر این استیضاح زودهنگام انجام شود، به نتیجه دلخواه تندروها نخواهد انجامید و رأی لازم را نخواهد آورد.