کاهش نرخ سود بین بانکی
کاهش نرخ سود بین بانکی

نرخ بهره بین بانکی به عنوان یکی از انواع نرخ‌های بهره در بازار پول به نرخ‌های سود یا بهره در سایر بازارها جهت می‌دهد. جدول تغییرات نرخ سود بین‌بانکی نشان می‌دهد که نرخ سود در این بازار از ۱۸.۴۶ درصد در اوایل تیر ماه امسال به ۱۸.۱۷ درصد در مرداد ماه کاهش یافته است. در […]

نرخ بهره بین بانکی به عنوان یکی از انواع نرخ‌های بهره در بازار پول به نرخ‌های سود یا بهره در سایر بازارها جهت می‌دهد.
جدول تغییرات نرخ سود بین‌بانکی نشان می‌دهد که نرخ سود در این بازار از ۱۸.۴۶ درصد در اوایل تیر ماه امسال به ۱۸.۱۷ درصد در مرداد ماه کاهش یافته است.
در واقع این نرخ، قیمت ذخایر بانک‌هاست و زمانی که آن‌ها در پایان دوره مالی کوتاه‌مدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر می‌شوند، از سایر بانک‌ها در بازار بین بانکی یا از بانک مرکزی استقراض می‌کنند که این نرخ در حال حاضر در محدوده ۱۸.۱۷ درصد قرار گرفته است.
این در حالی است که سود بین بانکی در سال گذشته روند متفاوتی را طی کرد؛ در ابتدای سال و در سه ماه اول، نرخ سود بین بانکی روندی کاهشی داشت به‌طوری‌که در خردادماه این نرخ به هشت درصد نیز رسید.
از این ماه تا آبان، سود بین بانکی روند متفاوتی را در پیش گرفت و صعودی شد و این روند صعودی تا به آنجا پیش رفت که در آبان ماه، نرخ سود در بازار بین بانکی از نرخ سقف کریدور نیز بیشتر شد و به بیش از ۲۲ درصد رسید.
از آبان ماه اما دوباره روند سود بین بانکی تغییر کرد و کاهشی شد. از آذرماه سال گذشته تا اوایل خردادماه سال‌جاری نرخ سود بین بانکی در محدوده ۱۹ تا ۲۰ درصد تثبیت شده بود تا آنکه از اردیبهشت مجدد روند کاهشی شروع شد و تا اواسط تیرماه نیز ادامه یافت.
البته این نرخ تا پایان تیرماه روند صعودی پیدا کرد و به ۱۸.۶۱ درصد رسید اما از این زمان به بعد تاکنون طبق اعلام بانک مرکزی به ۱۸.۱۷ درصد رسیده است.
بررسی این اعداد و ارقام درحالی است که کارشناسان اقتصادی کاهش مداوم نرخ سود در بازار بین بانکی آن هم در شرایط تورمی را تهدیدی برای اقتصاد می‌دانند زیرا، نشان دهنده افزایش پایه پولی و نقدینگی متاثر از دست درازی دولت به منابع بانک مرکزی برای تامین کسری بودجه است.
از سوی دیگر، کاهش نرخ بهره بین بانکی یک سیاست انبساطی است که متاثر از این سیاست قیمت‌ها در همه بازارها نه به صورت همزمان افزایش می‌یابد که تاکنون روند کاهشی این نرخ در سالجاری مداوم و قابل توجه نبوده است تا موجب این امر شود.
موضوع دیگری که در راستای کاهش نرخ بهره بین بانکی مطرح می‌شود، کاهش سودهای بانکی است که مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران در این زمینه اعلام کرد: کاهش این نرخ در صورتی منجر به کاهش سود بانکی می‌شود که کاهش نرخ در بازار بین بانکی پایدار باشد.

آرای مردمی، محبوبیت بانک شهر را افزایش داد
بانک شهر با آرای شهروندان و مشتریان شبکه بانکی به عنوان دومین بانک محبوب در کشور معرفی شد.
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره «بانک محبوب من»؛ بانک شهر با کسب آرای مردمی در هفتمین دوره این جشنواره به عنوان دومین بانک محبوب کشور در میان بانک های دولتی و خصوصی انتخاب شد.
در این دوره از جشنواره، دیدگاه ۱۱۸ هزار نفر از شهروندان و مشتریان شبکه بانکی طی بازه زمانی ۲ ماهه (ابتدای اردیبهشت تا پایان خرداد) درخصوص عملکرد بانک های کشور در تمامی حوزه ها مورد بررسی قرار گرفت و بانک شهر باردیگر توانست ضمن معرفی خود به عنوان بانکی محبوب؛ در هفتمین دوره این جشنواره محبوبیت خود را در میان هموطنان بیش از پیش افزایش دهد.
ایجاد فرصتی برای نظر دادن مشتریان بانک‌ها در خصوص خدمات با یک جامعه آماری بالا، ارتباط بی‌واسطه میان مدیران ارشد بانک‌ها و مشتریان، افزایش رضایتمندی مشتریان با آگاه کردن مدیران بانکی کشور از نظرات مردم، فرصت بیشتر دیده شدن دیدگاه های مشتریان در فرآیندهای تصمیم‌گیری نظام بانکداری، ایجاد فضای رقابتی سالم میان بانک‌های کشور و … از مهم ترین اهداف جشنواره سالانه “بانک محبوب من” عنوان شده است.
همچنین شاخص ارزیابی انتخاب برترین بانک در جشنواره «بانک محبوب من»؛نظرات و دیدگاه های شهروندان درباره خدمات بانک هاست چرا که مردم به‌عنوان شاخص اصلی سنجش کیفیت و عملکرد، مهم‌ترین نقش را در این مسیر ایفا می‌کنند.
لازم به یادآوری است، بانک شهر همواره در دوره های گذشته این جشنواره در میان پنج بانک محبوب کشور قرار داشته است.

بانک کارآفرین با بیمارستان لاله تفاهمنامه
امضا کرد
بانک کارآفرین با هدف تکریم و قدردانی از کادر درمان و به منظور پاسداشت تلاش‌های جامعه پزشکی، جهت ارائه تسهیلات به افراد واجد شرایط، با بیمارستان لاله تفاهمنامه امضا کرد.
بر اساس این گزارش، موضوع این تفاهمنامه اعطای تسهیلات به اشخاص معرفی شده از سوی بیمارستان لاله در قالب تسهیلات جاری بانک خواهد بود. لازم به ذکر است که افراد موردنظر باید دارای صلاحیت اعتباری بر اساس دستورالعمل‌های اعتباری بانک کارآفرین و بانک مرکزی باشند.
گفتنی است بانک کارآفرین با هدف پاسخگویی به نیازهای جامعه پزشکی و به منظور ارائه راه‌حل‌های نوین بانکی، پیش از این با بیمارستان‌های امام سجاد (ع)، کیان، سینا تفاهمنامه امضا کرده است.ارائه تسهیلات در قالب طرح ارزش سلامت، اقدام به استقرار باجه‌‌های خدمات بانکی در بیمارستان‌ها و حضور مستمر در کنگره‌های علمی جامعه جراحان ایران، از دیگر اقدامات این بانک در این خصوص است.
مشتریان محترم جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این طرح می‌توانند با مرکز تماس این بانک به شماره ۲۳۳۵۰-۰۲۱ تماس حاصل کنید.