معاون میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به انجام عملیات اجرایی طعمه‌گذاری برای مبارزه با عوامل بیولوژیک آسیب‌رسان در نارین قلعه میبد، گفت: حدود ۲۰۰۰ بنای تاریخی در یزد به این عملیات نیاز دارند. ساشا ریاحی مقدم با اشاره به اجرای عملیات طعمه گذاری در نارین قلعه میبد برای اولین بار در سال جاری اظهار […]

معاون میراث فرهنگی استان یزد با اشاره به انجام عملیات اجرایی طعمه‌گذاری برای مبارزه با عوامل بیولوژیک آسیب‌رسان در نارین قلعه میبد، گفت: حدود ۲۰۰۰ بنای تاریخی در یزد به این عملیات نیاز دارند. ساشا ریاحی مقدم با اشاره به اجرای عملیات طعمه گذاری در نارین قلعه میبد برای اولین بار در سال جاری اظهار کرد: فاز اول عملیات اجرایی مبارزه با عوامل بیولوژیک آسیب‌رسان به نارین قلعه میبد به روش ایجاد ایستگاه‌های طعمه معین انجام شد. وی، این اقدام را راهکاری برای جلوگیری از تداوم فرسودگی زیستی عنوان کرد و گفت: یکی از مهم ‎ ترین عوامل آسیب ‎ رسان به سازه بنای موجود کهن دژ نارین قلعه میبد، موریانه ‎ های زیرزمینی هستند که آثار خسارت آن در قسمت ‌های مختلف مشهود است، به همین دلیل برای ردیابی و کنترل آن ایستگاه های معین در مجاورت دیواره اصلی نصب شده است. مدیر پایگاه پژوهشی شهر میبد درباره مزیت این طعمه‌های معین نسبت به سایر طعمه‌ها مانند رو زمینی و زیرزمینی، بیان کرد: به دلیل تعداد زیاد طعمه‌ها بازدید و پایش آن‌ها در فواصل طولانی مدت صورت می‌گیرد که در این اقدام از سموم مهار کننده «سنتزکیتین» استفاده شده است.

 

نوبت مرمت برای آسمان‌خراش قاجاری بوشهر

با تخلیه‌ بخش زیادی از عمارت ۲۰۰ ساله «ملک» بوشهر بعد از حدود ۳۵ سال، این بنای تاریخی برای مرمت و واگذاری به بخش خصوصی آماده می‌شود. منطقه بهمنی، خیابان شهید ماهینی، از ابتدا تا انتهای خیابان ملک بوشهر را فقط همین عمارت پر کرده، بنایی تاریخی و ارزشمند که ۱۷ آذر ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۸۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و ۱۳ سال بعد میراث فرهنگی توانست آن را از نوه‌ی ملک‌التجار بوشهری خریداری کند، اما روند تخلیه‌ی خانه از ساکنان بی‌خانمان این بنا تا امروز طول کشیده است. حالا بعد از گذشت این مدت، بالاخره میراث فرهنگی با دستورات قضائی توانسته بخش زیادی از خانه را تخلیه کند، تا مرمت و بازسازی این بنای تاریخی در دستور کار قرار گیرد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در این زمینه می‌گوید: عمارت ملک سال ۱۳۹۰ از محل اعتبارات استانی به تملک میراث فرهنگی درآمد، در این عمارت از قبل انقلاب و تا شروع انقلاب اسلامی، افراد کم بضاعت و مهاجران جنگ تحمیلی سکونت داشتند. بعد از تملک این عمارت توسط میراث‌فرهنگی اقدامات حقوقی برای تخلیه افراد ساکن در آن پیگیری شد، که با توجه به این که حکم تخلیه از مراجع قضایی، امنیتی و اجتماعی دو سال قبل گرفته شد، قدری کار تخلیه با تاخیر انجام شد و خوشبختانه با پیگیری‌های معاونِ سیاسیِ استاندار، فرماندار و دستگاه‌های اجرایی مانند کمیته امداد، بهزیستی، شهرداری و سازمان میراث فرهنگی، اقدامات اولیه صورت گرقت.
نصرالله ابراهیمی، ‌با بیان این‌که تخلیه عمارت ملک در دو بخش انجام شد، اظهار می‌کند: قدم اولیه در تخلیه عمارت اصلی بود، نسبت به جابجایی افراد مستقر در عمارت اصلی و بخش‌هایی از فضاهای پیرامونی عمارت و افراد مستقر در حیاط در اولین فاز عملیات با کمک دستگاه‌های متولی انجام شد که اکنون آن بخش خالی از سکنه است و اقدامات حفاظتی اولیه در بنا صورت می‌گیرد تا افراد دیگر جایگزین نشوند.