رضا شریعتی، روزنامهنگار: بهمن ماه سال ۹۶ بود که جمشید انصاری معاون حقوقی و پارلمانی ریاست جمهوری در برنامه گفتوگوی ویژه خبری تلویزیون میانگین سن مدیریتی کشور را ۴۸ سال دانست و گفت تا پایان برنامه ششم توسعه «از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال۱۴۰۰ » سن مدیریتی در کشور باید به ۴۰ سال برسد. انصاری […]
رضا شریعتی، روزنامهنگار:
بهمن ماه سال ۹۶ بود که جمشید انصاری معاون حقوقی و پارلمانی ریاست جمهوری در برنامه گفتوگوی ویژه خبری تلویزیون میانگین سن مدیریتی کشور را ۴۸ سال دانست و گفت تا پایان برنامه ششم توسعه «از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال۱۴۰۰ » سن مدیریتی در کشور باید به ۴۰ سال برسد. انصاری در گفتوگوی مذکور که در تاریخ ۱۸ بهمن ۹۶ از رسانه ملی پخش شده بود، مدعی شد: هدف دولت اختصاص ۳۰ درصد مشاغل مدیریتی به زنان تا پایان برنامه ششم و کاهش هشت سال از میانگین سن مدیریت کشوری است.
از طرفی معاون حقوقی و پارلمانی ریاست جمهوری در گفتوگوی مذکور اظهار کرد: حدود ۳۰۰ نفر از بازنشستگان در کل کشور با عناوین مختلف از جمله ایثارگری و مسئولیت به کار بازگردانده شده اند.
با نگاهی به آمار سنی دولت این شعار نه تنها دور از واقعیت هم بوده است تا جایی که به جز وزیر ارتباطات در آن نه خبری از مدیر جوان است و نه وزیر زن. سن مدیریتی وزیران هم به این ترتیب بوده است : « سیدمحمد بطحایی ۵۴ ساله، محمدجواد آذریجهرمی ۳۶ ساله، سیدمحمود علوی ۶۳ ساله، مسعود کرباسیان ۶۱ ساله « در تاریخ ۴ شهریور ۹۷ استیضاح شد»، محمدجواد ظریف ۵۸ ساله، سیدحسن قاضیزادههاشمی ۵۸ ساله، علی ربیعی ۶۲ ساله « در تاریخ ۱۷ مرداد ۹۷ استیضاح شد»، محمود حجتی ۶۲ ساله، سیدعلیرضا آوایی ۶۱ ساله، امیر سرتیپ امیر حاتمی ۵۱ ساله، عباس آخوندی ۶۰ ساله، محمد شریعتمداری ۵۷ ساله، سیدعباس صالحی ۵۴ ساله، عبدالرضا رحمانیفضلی ۵۸ ساله، بیژن نامدارزنگنه ۶۵ ساله، حبیبالله بیطرف ۶۱ ساله، مسعود سلطانیفر ۵۸ ساله و منصور غلامی ۶۵ ساله» در زمان مدیریت نشان میدهد دولت از میان ۱۸ وزیر تنها یک وزیر با سن مدیریتی ۳۶ سال دارد و اگر سن مدیریتی دولت با احتساب وزرای استیضاح شده ۵۸ سال است و در دولت مدیران معدودی نظیر معصومه ابتکار ۵۸ ساله و شهیندخت ملاوردی ۵۷ ساله زن هستند.
از طرفی اگر نگاهی به استانداران دولت در آغاز کار بدون در نظر گرفتن تغییرات بگیریم، به جز مصطفی سالاری ۴۲ ساله در گیلان و غلامرضا شریعتی ۴۶ ساله در خوزستان سن تمام مدیران بالای ۵۰ سال است، تا جایی که احتمالا چنانچه سن مدیرانی که آمار دقیقی از آنها ارائه نشده در همین محدوده باشد سن مدیریتی استانداران هم زیر ۵۷ سال نخواهد بود.
البته جمشید انصاری مدعی شده است که ما در کشور حدود ۱۰۰۰ نفر مقامات داریم. درباره بازنشستههای دولتی الان ۱۵ استاندار و ۱۴ معاون استاندار بازنشسته داریم که با این حساب در مجموع تعداد بازنشستههای دولتی ۱۱۰ نفر هستند که حدود ۱۲ درصد از میزان مقامات را شامل میشود.
در همین رابطه خبرگزاری فارس خوزستان با بررسی سن مدیران استان مذکور در مردادماه از بازنشستگی ۴ مدیر استانداری، ۱۳ مدیر رده بالای سازمانها و نهادها مانند آب و فاضلاب، یک فرماندار، ۲۱ مدیر درونی جهاد کشاورزی، ۳ مدیر شهرداری و ۲۷ مدیر شرکتهای وابسته به دولت خبرداده است که طبیعتا این آمار حکایت از سنی بالای ۵۰ سال دارد. از طرفی از استان خراسان جنوبی به نقل از خبرگزاری مهر خبر میرسد که ۹ مدیر رده بالای این استان مشمول این قانون میشوند و در تهران بازنشستگی ۲۰ مدیر مسجل شده است. البته در مازندران استاندار این استان مدعی شده است که بازنشسته نیست و هیچ مدیر بازنشستهای اعاده به خدمت و بکارگیری نشده است، همین مساله توجه یکی از سایتهای محلی این استان _ مازندنومه _ در این باره مینویسد که تعداد كل مديران مازندران ۳۶۵۰ نفر است که از این تعداد ۱۳۳۶ نفر جوان هستند و ۲۳۱۴ مدیر هم مسن هستند و برخی از مسن ها نیز بازنشسته تلقی می شوند. در مازندران به ازای هر ۱۰۰ مدیر، تنها ۳۷ مدیر جوان و ۶۳ نفر دیگر مسن هستند. نکته دیگر این که از بین ۳۶۵۰ مدیر استان، تنها ۴۲۷ مدیر از جامعه زنان و بقیه مرد هستند. با توجه به آن چه گفته شد مدیریت در استان هم مردانه است و هم پیر. در این استان سهم مدیریت بانوان یازده و ۶۹ دهم درصد است و سهم مردان ۳۷ درصد. جوانترین مدیر این استان در اداره ورزش و جوانان ۲۶ ساله است و مدیران سایر دستگاهها اغلب بالای ۵۰ سال دارند جز موارد معدودی که سنی در بازه ۳۰ ساله دارند. البته جالبتر است بدانید در دولتهای اول تعداد به کارگیری مدیران جوان گاهی به دهها مورد رسیده است و سن مدیریتی آنان جوانتر بوده است. اگر همین مساله در سایر استانها هم صدق کند آیا دولت به وعدههایش عمل کرده است؟ آیا جوانان با وضع موجود امیدی به زندگی و چارهای جز خواندن شعر دست ما کوتاه و خرما بر نخیل دارند؟