نیلوفر منصوری دبیر گروه اجتماعی زمانی که طرح دو فوریتی و استفساریه در مجلس رای منفی گرفت؛ شورایی ها به تکاپو افتادند تا شهردار آینده را انتخاب کنند. دیروز در نود و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران فرایند انتخاب شهردار تهران مورد بررسی قرار گرفت. ظاهراً این فرآیند شبیه دورههای گذشته است، اما بر […]
نیلوفر منصوری
دبیر گروه اجتماعی
زمانی که طرح دو فوریتی و استفساریه در مجلس رای منفی گرفت؛ شورایی ها به تکاپو افتادند تا شهردار آینده را انتخاب کنند. دیروز در نود و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران فرایند انتخاب شهردار تهران مورد بررسی قرار گرفت. ظاهراً این فرآیند شبیه دورههای گذشته است، اما بر خلاف دو دوره قبل، فشردهتر و کوتاهتر بود. در این فرآیند اعضا کاندیدای مورد علاقه خود را معرفی و در نهایت از بین دو نفر نهایی، یک نفر بهعنوان شهردار تهران معرفی خواهد شد.سخنگوی شورای شهر در این زمینه گفت: فرایند انتخاب شهردار جدید تهران کوتاه تر از قبل خواهد بود و کاندیداها باید بر اساس برنامه سوم توسعه شهر تهران نقطه نظرات خود را اعلام کنند.
تهیه یک لیست بلند
علی اعطا گفت: در نود و ششمین جلسه علنی شورای شهر تهران در مورد فرایند انتخاب شهردار تصمیم گیری شد و مقرر گردید طبق زمان بندی مشخص؛ هر کدام از اعضا ۵ گزینه پیشنهادی خود را مطرح کنند که یک لیست بلند تهیه خواهد شد و روز شنبه ۱۲ آبان ماه در مورد این لیست رای گیری به عمل خواهد آمد و از بین آنان ۵ نفر کاندیدای نهایی انتخاب خواهند شد.
وی ادامه داد: ۵ نفر نهایی در تاریخ ۱۹ آبان ماه نظرات خود درخصوص برنامه سوم توسعه شهر تهران را بیان خواهند داشت و در روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه دو نفر از بین نفر به عنوان گزینه های نهایی انتخاب خواهند شد و در نهایت در روز سه شنبه ۲۲ آبان ماه شهردار جدیدی تهران انتخاب خواهد شد.
سخنگوی شورا در تصریح فرایند انتخاب شهردار گفت: فرایند انتخاب شهردار به مانند قبل خواهد بود با این تفاوت که در زمان کوتاه تری صورت خواهد پذیرفت مضاف بر اینکه کاندیداها باید نقطه نظرات خود در خصوص برنامه سوم توسعه شهر تهران را بیان کنند و دیگر به مانند قبل نیازی به ارائه برنامه از سوی آنان نیست. برنامه سوم توسعه شهر تهران به شورا آمده و طبیعتا برنامه های شهردار منتخب باید منطبق بر برنامه سوم توسعه شهر تهران باشد. در این جلسه همچنین تصمیم گیری شد که شهردار تهران تا ۲۴ آبان ماه در بهشت بماند یا خیر؟ وی در این زمینه گفت: بر طبق قانون آقای افشانی تا ۲۴ آبان ماه فرصت شهردار بودن خواهند داشت. اگر در این فاصله به جمع بندی برسیم که شهردار جدید را انتخاب کنیم طبیعتا از زمانی که شهردار جدید انتخاب می شود تا زمانی که وزیر کشور برای وی حکم صادر می کند بالطبع باید سرپرست انتخاب شود.
اعطا همچنین در خصوص لیست بلند گزینه های پیشنهادی اعضا گفت: قطعا این لیست به ۱۰۰ نفر نخواهد رسید چرا که خیلی از گزینه ها همپوشانی خواهد داشت اما نکته این است که راهکاری غیر از ترسیم و عمل بر اساس فرایند وجود ندارد و طبیعی ترین حالت هم این است که اعضا گزینه های خود را مطرح کنند. گرچه این بار فرایند کوتاهتر خواهد بود.
گزینه های پیشنهادی
اگرچه طی این روزها، اسامی آشنا و گاه دور از ذهنی بهعنوان شهردار آینده تهران به گوش میرسد، اما شوراییها همچنان معتقدند که بر سر مصداقها به توافق نرسیدهاند. با اینهمه برخی اظهارنظرهای زودتر از موعد شوراییها، میل و گرایش آنها به برخی کاندیداها را از هم اکنون مشخص میکند. شکلگیری دو موج موافق و مخالف آمدن محسن هاشمی، بهعنوان یکی از پررنگترین گزینههای شهرداری تهران به ساختمان «بهشت» نشان میدهد که کار فرآیند انتخاب شهردار، زودتر از اینها آغاز شده است. برخی شوراییها معتقدند «محسن هاشمی» بهترین گزینه برای مدیریت شهری است و از آن طرف عدهای دیگر میگویند که او باید همچنان رئیس شورای شهر باقی بماند! عباس آخوندی، پیروز حناچی، علی ربیعی، علی اصغر احمدی، رضا صالحی امیری، علی اصغر مونسان، مناف هاشمی و علی اوسط هاشمی از جدیترین گزینههای مطرح شده برای شهرداری تهران هستند!
معرفی شهردار تا دو هفته دیگر
رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به اینکه شورا وارد مرحله انتخاب شهردار شده، گفت: تا دو هفته دیگر شهردار منتخب شورای پنجم را به وزرات کشور برای انجام شدن مراحل قانونی معرفی میکنیم.
محسن هاشمی، در ابتدای نود و ششمین جلسه شورا با اشاره به عدم تصویب فوریت لایحه مستثنی شدن شهردار تهران از قانون بازنشستگی گفت: از امروز فرایند انتخاب شهردار جدید آغاز شده است و امیدواریم بتوانیم تا دو هفته آینده شهردار منتخب شورای پنجم را به وزرات کشور برای انجام شدن مراحل قانونی معرفی کنیم.