محسن آرمین در گفت و گویی با خبرگزاری ایرنا در خصوص اظهارات اخیر حجاریان، محمدرضا خاتمی و عباس عبدی پیرامون انتخابات آتی اظهار داشت: «عرصه سیاست و قدرت و عرصه اجتماع. مطلوب‌ترین شکل راهبرد اصلاحی تلاش و فعالیت همزمان و توأمان در هر دو سطح است، زیرا این دو سطح با یکدیگر ارتباط دارند و […]

محسن آرمین در گفت و گویی با خبرگزاری ایرنا در خصوص اظهارات اخیر حجاریان، محمدرضا خاتمی و عباس عبدی پیرامون انتخابات آتی اظهار داشت: «عرصه سیاست و قدرت و عرصه اجتماع. مطلوب‌ترین شکل راهبرد اصلاحی تلاش و فعالیت همزمان و توأمان در هر دو سطح است، زیرا این دو سطح با یکدیگر ارتباط دارند و برای یکدیگر ظرفیت سازی می‌کنند. بنابراین اصلاح طلبان نمی‌توانند و نمی‌باید از هیچ یک از این دو عرصه غفلت کنند. انتخابات مهم‌ترین رخداد در عرصه سیاسی است و نقش تعیین کننده و تأثیر گذاری در تحولات این عرصه دارد. بنابراین برای اصلاح طلبان اصل این است که این فرصت مغتنم را از دست ندهند و در حفظ حساسیت جامعه نسبت به آن بکوشند. حتی اگر ابهاماتی در برگزاری منصفانه و قانونی انتخابات وجود داشته باشد باید برای تأمین شرایط مناسب و برگزاری انتخاباتی با حداقل استانداردهای لازم تلاش کنند. به گمانم در حال حاضر باید تمام تلاش‌های اصلاح طلبان معطوف به فراهم آوردن شرایط لازم برای برگزاری یک انتخابات واقعی و دارای حداقل استانداردهای لازم باشد.»
دبیرکل سابق سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ادامه داد: «طبیعی است آن چه برای اصلاح طلبان باید مهم باشد انتخابات رقابتی و واقعی است و نه فرم و صورت انتخابات اما هرگونه موضعی در قبال انتخابات باید به زمان و شرایطی موکول شود که امکان ارزیابی صحیح و اطمینان بخش در باره چند و چون انتخابات فراهم باشد تا آن زمان باید خیلی کارها انجام شود. به همین دلیل به نظر من چنین بحث‌هایی و یا دستکم تکرار و تأکید برآن در مقطع کنونی موضع به هنگامی نیست.»
آرمین در باره این موضوع که اگر مجلس یازدهم به دست افراطیون بیوفتد آینده سیاست های دولت تدبیر چه می شود اظهار کرد: «در حال حاضر آرایش نیروهای سیاسی حول اعتدال و افراط سامان یافته است. توضیح آن که اصول گرایان یک دست نیستند و به دو بخش معتدل و افراطی تقسیم می‌شوند. اصول گرایان معتدل به ویژه سیاست خارجی دولت از جمله حفظ برجام و همکاری با اروپا با آقای روحانی همدلی دارند. از سوی دیگر نزدیکی دیدگاه اصول گرایان معتدل و اصلاح طلبان در مجلس نسبت به مسائل و مشکلات اساسی کشور موجب شده است که افراطیون نقش تعیین کننده‌ای در مجلس دهم نداشته باشند. در مورد مجلس یازدهم سه حالت قابل پیش بینی است اول آن که انتخابات مجلس در فضای رقابتی برگزار شود در این صورت همین ترکیب سه گانه فعلی در مجلس آینده کما بیش حفظ خواهد شد. ممکن است ترکیب اصلاح طلبان و اصول گرایان معتدل دستخوش تغییراتی شود، اما قطعاً افراطیون قادر به کسب کرسی‌های بیشتر نخواهند شد. در این حالت دولت با چالشی مواجه نخواهد شد.»
وی ادامه داد:«حالت دوم این است که رقابت کاندیداها به گونه‌ای ساماندهی شود که شرایط برای حضور اصلاح طلبان در رقابت انتخاباتی فراهم نشود و اصلاح طلبان حتی در حد انتخابات قبل قادر به معرفی کاندیدا نباشند و در نتیجه نتوانند بدنه اجتماعی خود را به شرکت در انتخابات قانع کنند در این صورت کرسی‌های مجلس اکثراً میان اصول گرایان معتدل و اصول گرایان رادیکال تقسیم خواهد شد و به احتمال زیاد اکثر کرسی‌ها در اختیار جریان افراطی قرار خواهد گرفت. فراموش نکنیم که بخش مهمی از نمایندگان اصول گرای معتدل حضور خود را در مجلس فعلی مرهون حمایت اصلاح طلبان هستند، در مجلس نیز این فراکسیون موقعیت کنونی خود را وامدار اصلاح طلبان است. بنابراین در غیاب حضور مؤثر اصلاح طلبان در انتخابات احتمال این که افراطیون نتیجه انتخابات را به نفع خود تمام کنند بسیار زیاد است حتی اگر این اتفاق نیفتد و افراطیون در انتخابات موفق به کسب اکثر کرسی‌های مجلس نشوند در صورت عدم حضور مؤثر اصلاح طلبان، اصول گرایان معتدل قدرت مانور خود را از دست داده و ناگزیر عرصه را به رقیب واگذار خواهند کرد و افراطیون با توجه به پشتوانه حمایتی قدرتمندی که دارند فضای مجلس را در دست خواهند گرفت و بخش قابل توجهی از بدنه فراکسیون اصول گرایان معتدل با مشاهده شرایط به افراطیون خواهند پیوست در این حالت دولت دوازدهم دو سال خیلی سختی را در پیش روخواهد داشت.»
این فعال سیاسی با اشاره به عدم توفیق دولت در تحقق وعده های خود اظهار داشت: «آقای روحانی در دور دوم ریاست جمهوری از پیگری برخی از وعده‌های خود تنازل کرد و به همین سبب مورد انتقاد حامیان خود قرار گرفته است. در چنین حالت مفروضی ایشان به تنازل های بسیار بیشتری از آن چه تا کنون داشته است ناگزیر خواهد شد. این روند تا انصراف کامل از برنامه‌ها و حتی تغییر ترکیب همکاران وی در دولت پیش خواهد رفت. توجه داشته باشید افراطیون حتی در وضعیت کنونی که در مجلس کاملاً در اقلیت هستند دائماً وزیران آقای روحانی را استیضاح می‌کنند و برای آن‌ها خط و نشان می کشند حتی از استیضاح رئیس جمهور و استعفای او سخن می‌گویند. بنابراین طبیعی است اگر در مجلس آینده صدای بلندتری داشته باشند آقای روحانی فقط باید برای اتمام دوره ریاست جمهوری خود روزشماری کند. در این صورت جامعه هم باید برای اتمام دوره چنین مجلسی روزشماری کند.»