مدیر عامل شرکت توانیر گفت: میزان برقی که از ایران به کشورهای دیگر صادر می‌شود، در قیاس با میزان تولید، بسیار کم است و این در شرایطی است که پتانسیل افزایش صادرات تا دو برابر میزان فعلی وجود دارد. محمدحسن متولی‌زاده با تاکید بر این مساله که در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ مگاوات برق […]

مدیر عامل شرکت توانیر گفت: میزان برقی که از ایران به کشورهای دیگر صادر می‌شود، در قیاس با میزان تولید، بسیار کم است و این در شرایطی است که پتانسیل افزایش صادرات تا دو برابر میزان فعلی وجود دارد. محمدحسن متولی‌زاده با تاکید بر این مساله که در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ مگاوات برق به کشورهای همسایه صادر می‌شود، اظهار کرد: عمده برق صادراتی ایران به عراق است اما به کشورهای دیگر هم‌چون افغانستان و پاکستان صادرات برق داریم. مدیر عامل شرکت توانیر با بیان این‌که میزان صادرات با میزان تولید برق در ایران نابرابر است، ابراز کرد: میزان کمی از تولید برق کشور صادر می‌شود که اگر کشورهای همسایه نیاز داشته باشند، امکان افزایش صادرات نیز وجود دارد که البته این مساله تابع نیاز کشورها و خطوط ارتباطی برقرار شده بین آن‌هاست.

 

مرغداران جوجه‌ریزی را ۱۴درصد افزایش دادند

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران گفت: مرغداری ‌های گوشتی کشور برای پوشش نیاز شب عید، از دی ماه جوجه ریزی را ۱۴ درصد افزایش دادند و این روند در بهمن و اسفند نیز ادامه خواهد یافت. غلامعلی فارغی افزایش قیمت مرغ را ناشی از تولید ندانست و دلیل آن را تاخیر در حل مشکل کامیون‌داران اعلام کرد. در شرایطی که نهاده‌ها به بخش تولید نرسید، برخی از مرغداری‌ها تلفات دادند و یا دوره تولید برخی مرغداری‌ها طولانی شد و جوجه‌ریزی نکردند. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: افزایش ۱۵ درصدی قیمت گوشت مرغ در ماه‌های اخیر، زمزمه واردات را مطرح کرده است در حالی که نه تنها در تامین این کالای اساسی خودکفا هستیم، بلکه صادرات نیز داریم.

 

۳۴۶۰ خودرو در صف ترخیص از گمرک

مدیرکل گمرک شهید باهنر بندرعباس تعداد خودروهای موجود در این گمرک که در انتظار ترخیص هستند را ۳۴۶۰ دستگاه اعلام کرد. مهدی رضایی گفت: تعداد ۳۴۶۰ خودرو در این گمرک در انتظار ترخیص هستند که از زمانی هم که متوجه شده‌اند قرار است خودروهای موجود ترخیص شوند احتمالا بیشتر هم خواهد شد، چرا که ظاهرا چندین دستگاه دیگر در حال ارسال به این گمرک است. رضایی با بیان اینکه از شرکت‌های خودروسازی داخلی ثبت سفارشی در گمرک شهید باهنر صورت نگرفته است، مدل ماشین‌های خارجی وارداتی را هیوندا و نیسان اظهار کرد. طرح ترخیص خودروهای وارداتی در هیئت وزیران مطرح و توسط سران قوه به تصویب رسید که با رفع ایرادات مطرح شده در وزارت صنعت و گمرک ایران این طرح دوباره به شورای عالی هماهنگی اقتصادی متشکل از سران سه قوه ارجاع شده که احتمالا طی هفته جاری عملیاتی خواهد شد.

 

ثبت رکوردی تازه در حجم انتقال گاز

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران از ثبت رکوردی تازه در حجم انتقال گاز طی یک روز خبر داد. سعید توکلی گفت: ۱۴ دی‌ماه، ۷۶۱ میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب گاز در خطوط سراسری انتقال گاز کشور جریان یافته است که این حجم انتقال گاز تاکنون سابقه نداشته است. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه به دلیل کاهش دمای هوا در نقاط مختلف کشور، مناطق ۱۰ گانه عملیات انتقال گاز همه توان خود را برای گازرسانی ایمن و پایدار در سراسر کشور به کار گرفته‌اند، افزود: مناطق ۱۰ گانه عملیات انتقال گاز با به‌کارگیری ایستگاه‌های تقویت فشار و بهره‌مندی از توان نیرو‌های متخصص و جوان، برای گذراندن زمستانی ایمن بدون افت یا قطع فشار گاز آماده هستند و به مردم اطمینان خاطر می‌دهیم که هیچ مشکلی برای دریافت گاز در فصل زمستان نخواهند داشت.

 

تولید ون کمتر از نصف شد

آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد میزان تولید ون در آذر ماه امسال بیش از ۵۵ درصد نسبت به ماه مشابه در سال گذشته کاهش داشته است. آذر ماه امسال ۶۱ دستگاه ون تولید شده که نسبت به ۱۳۶ دستگاه ون تولید شده در ماه مشابه سال گذشته، ۵۵.۱ درصد کاهش داشته است. شرکت‌های سروش دیزل مبنا و ایران خودرو دیزل در آذر ماه امسال به ترتیب ۳۵ و ۲۶ دستگاه ون تولید کرده‌اند؛ این در حالی است که در آذر ماه سال گذشته شرکت سروش دیزل مبنا ۸۰ دستگاه و شرکت ایران خودرو دیزل ۵۶ دستگاه ون تولید کرده است. در این میان شرکت سایپا در آذر ماه سال گذشته و امسال هیچ ونی تولید نکرده است.