مرحله نخست طرح پژوهشی بررسی نقوش برجسته آثار صخره‎ای استان خوزستان زیر نظر پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی آغاز شد. مدیر پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر ایذه با بیان این مطلب اظهار کرد: به همت کارشناسان و مشاوران پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی، مرحله اول طرح پژوهشی مطالعات آثار صخره‎ای (نقوش برجسته […]

 

مرحله نخست طرح پژوهشی بررسی نقوش برجسته آثار صخره‎ای استان خوزستان زیر نظر پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی آغاز شد. مدیر پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر ایذه با بیان این مطلب اظهار کرد: به همت کارشناسان و مشاوران پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی، مرحله اول طرح پژوهشی مطالعات آثار صخره‎ای (نقوش برجسته صخره‎ای استان خوزستان) زیر نظر پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی در حال انجام است.    ایوب سلطانی، با بیان این ‎که در این مرحله نقوش برجسته اشکفت سلمان، کول فرح، خنگ اژدر، خنگ یارعلی‎وند، خنگ کمالوند، شاهسوار و شهیون در حال بررسی هستند، افزود: در این بررسی‎ها، تأثیرات فیزیکی و شیمیایی عوامل فرساینده محیطی بر روی نقوش برجسته، ویژگی‎های فنی بستر شکل‎گیری اثر و ارزش‎های پیدا و پنهان اثر ارزیابی می‎شوند.

وضعیت تخت جمشید بحرانی نیست

‌مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌ جمشید گفت: وضعیت این سایت به لحاظ پدیده فرونشست، بحرانی نیست و نسبت به پنج سال قبل، تغییرات زیادی مشاهده نشده است. ‌حمید فدایی گفت: امیدوار هستیم که با اتمام دوران خشکسالی، محدوده‌هایی از این سایت که دچار مشکل شده، اصلاح و بازسازی شود. وی با تاکید براینکه تحقیقات انجام شده، خشکسالی یک دهه اخیر را عامل اصلی فرونشست دشت مرودشت و سایر دشت‌های فارس معرفی می‌کند، گفت: پدیده فرونشست در برخی نقاط استان فارس وجود دارد اما سایت تخت جمشید به دلیل ابعاد میراثی و جهانی آن، اهمیت ویژه‌ای دارد و بیشتر مطرح شده است. فدایی گفت: در کنار خشکسالی باید به مدیریت نشدن منابع آبی و حفر چاه‌های غیرمجاز در نقاط مختلف خصوصا دشت مرودشت و محدوده سایت تخت جمشید و نقش رستم را از عوامل مهم موثر بر فرونشت دانست.

نمایش میراث مشترک ایران و جهان در ۱۰ کشور عضو اکو

نمایشگاه تابلوهای پژوهشی در حوزه‌ی «میراث مشترک ایران و جهان» به مناسبت چهل سالگی انقلاب به طور همزمان در دهه فجر در کشورهای عضو اکو برگزار می‌شود. عضو هیأت علمی پژوهشکده زبان‌شناسی، کتیبه‌ها و متون با اعلام این خبر، پیشینه برگزاری این نمایشگاه را اجرای پروژه «بررسی کتیبه‌های فارسی در جهان » توسط پژوهشگاه عنوان کرد.

مرتضی رضوانفر از جمله دستاوردهای اجرای این پروژه را برگزاری نمایشگاهی با عنوان «مساجد ایرانی در مسیر راه ابریشم» در سمینار راه ابریشم در عشق‌آباد دانست و افزود: ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این سمینار که توسط یونسکو برگزار شده بود، پیشنهاد برگزاری این نمایشگاه را در ۴۰سالگی انقلاب با همکاری کشورهای عضو اکو مطرح کرد.