عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی از نظر ارزش نزدیک به صفر است، بر ضرورت حذف یارانه دهک‌های بالا و افزایش یارانه دهک‌های پایین در راستای اجرای عدالت تاکید کرد. حمیدرضا حاجی بابایی اظهار کرد: از مجموع ۱۴۲ هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی، ۴۰ هزار […]

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یارانه نقدی ۴۵ هزار تومانی از نظر ارزش نزدیک به صفر است، بر ضرورت حذف یارانه دهک‌های بالا و افزایش یارانه دهک‌های پایین در راستای اجرای عدالت تاکید کرد. حمیدرضا حاجی بابایی اظهار کرد: از مجموع ۱۴۲ هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی، ۴۰ هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی مردم اختصاص می‌یابد. این در حالی است که وقتی درآمد هدفمندی یارانه‌ها ۴۰ هزار میلیارد تومان بود باز هم همین عدد به عنوان یارانه نقدی اختصاص یافت. این نماینده مجلس در ادامه با بیان اینکه درآمد هدفمندی کم‌کم شفاف می‌شود و به سمت خزانه می‌رود، خاطرنشان کرد: در واقع درآمدها قانونی شده و تعریف شفافی پیدا کرده و حالا باید دولت در مورد هزینه ها تصمیم بگیرد.

 

قیمت جدید خودرو به‌زودی اعلام می‌شود

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از اعلام قیمت‌های جدید خودرو در آینده نزدیک خبر داد و گفت: اگرچه نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش تولید داشته‌ایم، اما تولید خودرو در حال افزایش است. محسن صالحی‌نیا اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید شده است که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد و نسبت به برنامه‌ ۴۰ درصد کاهش تولید داشته‌ایم، اما برنامه‌های جبرانی برای افزایش تولید داریم و به زودی تولید خودرو افزایش پیدا می‌کند. وی گفت: در سال جاری در مجموع کاهش تولید ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته داشته‌ایم و دلیل آن مشکلاتی است که قطعه‌سازان و تولیدکنندگان خودرو با آن روبه‌رو هستند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که قیمت جدید خودروهای داخلی به زودی اعلام می‌شود.

 

پرداخت بیش از ۳ میلیارد دلار تسهیلات ارزی

صندوق توسعه ملی از محل قرارداد‌های عاملیت ارزی با ۱۲ بانک در شش ماهه نخست امسال به ۲۷ طرح مختلف ۳ میلیارد و ۸۸ میلیون دلار تسهیلات پرداخت کرده است. بررسی جدول توزیع بانکی و بخشی طرح‌های اعلام وصول شده در شش ماهه اول امسال که از سوی صندوق توسعه ملی تسهیلات ارزی دریافت کرده‌اند نشان می‌دهد که این صندوق از طریق ۱۲ بانک عامل در مجموع مبلغ ۳ میلیارد و ۸۸ میلیون دلار وام پرداخت کرده است. این صندوق در مجموع برای طرح‌های پالایشگاهی ۲۲۰ میلیون دلار، پتروشیمی ۳۷۸ میلیون دلار، حمل و نقل یک میلیارد و ۸۱۷ میلیون دلار، سایر ۱۶۵ میلیون دلار، صنعت و معدن ۴۶۵ میلیون دلار، طرح‌های فولادی ۳۲ میلیون دلار و طرح‌های نیروگاهی ۱۱ میلیون دلار تسهیلات ارزی داده است.

پرداخت تسهیلات به‌زراعی به چایکاران

رئیس سازمان چای کشور گفت: ۹۷ میلیارد ریال تسهیلات به‌زراعی باغات چای تاکنون به چایکاران گیلان و مازندران پرداخت شد. حبیب جهانساز با اشاره به اختصاص ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به‌زارعی باغ‌های چای، افزود: تغذیه و هرس باغ‌های چای به چایکاران استان‌های گیلان و مازندران از نیمه آبان امسال آغاز شد و تا ۲۵ اسفند امسال ادامه دارد. جهانساز با اشاره به اینکه برای هر هکتار باغ چای، ۲۰ میلیون ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است،خاطرنشان‌کرد: چایکاران برای گرفتن تسهیلات به‌زراعی می‌توانند به ادارات چای مراجعه کنند. رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه تسهیلات به‌زراعی باغ‌های چای با سود ۴ درصد پرداخت می‌شود، تصریح کرد: این وام‌ها از محل مطالبات چایکاران بابت فروش برگ سبز وصول خواهد شد.

صادرکنندگان با نرخ توافقی ارزشان را به واردکنندگان بدهند

رییس اتاق بازرگانی ایران پیشنهاد داد که صادرکنندگان، ارز حاصل از صادرات خود را با نرخ توافقی در اختیار واردکنندگان قرار دهند. غلامحسین شافعی اظهار کرد: ارز حاصل از صادرات باید به کشور بازگردد، چرا که قطعا بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور به رونق تولید کمک می‌کند. وی در ادامه افزود: ما بیش از آنکه صادرات داشته باشیم، واردات انجام می‌دهیم و البته بسیاری از صادرکنندگان معتقدند ارز حاصل از صادرات را در اختیار واردکنندگان قرار می‌دهند تا کالاهای مورد نیاز مردم تهیه شود که خوشبختانه این مهم مورد نظر بانک مرکزی نیز هست. شافعی افزود: کالاهای ما از توان رقابتی با کالاهای مشابه خارجی برخوردارند و در شرایط فعلی فرصت استثنایی برای دو بخش تولید و صادرات به وجود آمده است که باید به یکدیگر اعتماد کنیم.