مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در حال حاضر ۸۳ هزار نفر از فرزندان و همسران شهدا و ایثارگران و جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان بیکار هستند که تلاش بنیاد شهید ایجاد فرصت های شغلی برای این افراد است. سردار حسن زاده افزود: این افراد در سامانه جمع آوری و ثبت […]

مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در حال حاضر ۸۳ هزار نفر از فرزندان و همسران شهدا و ایثارگران و جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان بیکار هستند که تلاش بنیاد شهید ایجاد فرصت های شغلی برای این افراد است.
سردار حسن زاده افزود: این افراد در سامانه جمع آوری و ثبت اطلاعات ایثارگران (سجایا) ثبت نام کرده اند که به صورت مرتب این سامانه بازنگری می شود، البته برای اینکه تناقضی در این زمینه ایجاد نشود، هر سال آمار جدید تعداد افراد بیکار این قشر از جامعه را اعلام می کنیم.
وی تصریح کرد: تمام کسانی که از سیستم خارج می شوند و برای خودشان شغل ایجاد می کنند، از این سامانه خارج و ورودی های جدید شامل فارغ التحصیلان دانشگاه از میان خانواده های شهدا و جانبازان و ایثارگران به این آمار افزوده می شود. حسن زاده ادامه داد: تا ابتدای سال ۱۳۹۷ تعداد کل افراد بیکار در جامعه هدف ایثارگران و شهدا رقم ۶۰ هزار نفر اعلام شده بود و تلاش هایی صورت گرفت که همین رقم باقی بماند اما آمار متغیر است و در ابتدای سال ۹۸ نیز به طور یقین آمار جدید بیکاران در این جامعه هدف اعلام خواهد شد.
وی درباره دلیل اینکه چرا تعداد متغیر است، به ثمر نشستن فرزندان شهدا و جانبازان در این سال ها و فارغ التحصیلی آنها در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی را دلیل اصلی دانست و اضافه کرد: ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر از فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد در اولویت بنیاد شهید قرار دارند که باید وضعیت اشتغال و استخدام آنها ساماندهی شود. حسن زاده ادامه داد: اکنون هفت هزار و ۸۰۰ فرزند شهید زیردیپلم تا مقطع دکترا بیکار هستند که از روش های مختلف برای اشتغال تمام خانواده های شهدا و جانبازان استفاده می کنیم.
وی به استفاده از سهمیه استخدامی ۲۵ درصدی در ماده یک قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اشاره کرد و گفت: از آنجا که جذب استخدام در سیستم دولتی محدود است، تلاش می کنیم علاوه بر این سهمیه ۲۵ درصدی برای کسب و کارهای خرد نیز ایثارگران را تشویق کنیم.
مدیرکل اشتغال و کارآفرینی بنیاد شهید ادامه داد: البته باید گفت که فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و آزادگان و دیگر ایثارگران جزو آمار ۸۲ هزار بیکار نیستند و بر اساس آمارها حدود ۳۰ هزار نفر از این افراد بیکار در میان جامعه ایثارگری جویای کار هستند. وی خاطرنشان کرد: در ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نیز به فرزندان زیر ۲۵ درصد اکنون پنج درصد سهیمه استخدامی داده شده است تا از این طریق بخشی از مشکلات اشتغال آنان حل شود. این سهمیه تنها برای فرزند و همسر جانباز زیر ۲۵ درصد است. حسن زاده تاکید کرد: امسال برای ایجاد اشتغال افراد جویای کار در جامعه هدف ایثارگری بیش از ۲۰ هزار شغل درنظرگرفته شده است که امیدواریم تا پایان سال همه این ۲۰ هزار نفر فرصت شغلی برایشان فراهم شود. البته در صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران تاکنون زمینه اشتغال ۱۴ هزار نفر فراهم شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین برای تبدیل وضعیت فرزندان شهدا هیچ مشکل خاصی وجود ندارد و از سال ۹۱ به بعد تمام فرزندان شاهد که استخدام شده اند، تبدیل وضعیت شدند. محمود پاکدل معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ۶۴٨ هزار فرصت شغلی در طول ۴٠ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای جامعه ایثارگران فراهم شده است، افزود: در دولت تدبیر و امید نیز ٢٧٠ هزار فرصت شغلی برای ایثارگران فراهم شده امسال نیز ٢٠ هزار شغل برای جویندگان کار در میان خانواده های شهدا و ایثارگران ایجاد شده است.