آیین‌نامه اخلاق حرفه‌ای سازمان نظام پزشکی در فصل دوازدهم با عنوان «پوشش حرفه‌ای در محیط‌های بالینی»، ضوابط نحوه پوشش حرفه‌مندان پزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را تشریح کرده است. در ماده ۱۱۱ آیین نامه اخلاق حرفه‌ای سازمان نظام پزشکی اعلام شده که شاغلان حِرَف پزشکی و وابسته در انتخاب و رعایت پوشش حرفه‌ای […]

 

آیین‌نامه اخلاق حرفه‌ای سازمان نظام پزشکی در فصل دوازدهم با عنوان «پوشش حرفه‌ای در محیط‌های بالینی»، ضوابط نحوه پوشش حرفه‌مندان پزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را تشریح کرده است.

در ماده ۱۱۱ آیین نامه اخلاق حرفه‌ای سازمان نظام پزشکی اعلام شده که شاغلان حِرَف پزشکی و وابسته در انتخاب و رعایت پوشش حرفه‌ای علاوه بر رعایت مقررات عمومی کشور، مکلفند پوششی را انتخاب کنند که هم شأن و حرمت حرفه‌مندان پزشکی را حفظ کند و احترام به این حرفه را برانگیزد و هم آرامش و اعتماد دریافت کنندگان خدمات پزشکی را موجب شود و همچنین از انتقال عفونت‌ها جلوگیری و ایمنی خود حرفه‌مندان و بیماران را حفظ کند.

بر اساس ماده ۱۱۲ این آیین‌نامه لازم است در زمان ارائه خدمت به دریافت کنندگان و بیماران، از لباس‌های ساده و تمیز و بدون تصاویر، علائم نامتعارف تبلیغاتی و حاوی پیام استفاده شود. در عین حال طبق ماده ۱۱۳ آیین‌نامه اخلاق حرفه‌ای سازمان نظام پزشکی، شاغلان حِرَف پزشکی و وابسته موظفند ضابطه محیط‌های بالینی را در پوشیدن لباس فرم جلو بسته رعایت کنند. در ماده ۱۱۴ این آیین‌نامه هم آمده است که شاغلان حِرَف پزشکی و وابسته، در خارج از محیط‌هایی که اسکراب (روپوش‌های پزشکی و جراحی) جزو ضوابط نیست، نباید اسکراب بر تن داشته باشند و یا باید آن را با روپوش سفید بپوشند. همچنین طبق ماده ۱۱۵ این آیین نامه در محیط ارایه خدمات باید کارت شناسایی عکس‌دار در محل قابل رویت همگانی روی لباس نصب شود.

هیچ اخلالگری نباید احساس امنیت کند

استاندار تهران گفت: نظارت و پایش ما باید از چنان اقتدار، صلابت و جدیتی برخوردار باشد که هیچ اخلالگری احساس امنیت جهت انجام بزه و تعمیم آسیب‌های اجتماعی نداشته باشد. انوشیروان محسنی بندپی ضمن اشاره به اهمیت و لزوم مقابله علمی با معضلات اجتماعی، اظهارکرد: آسیب‌های اجتماعی و درمان اعتیاد با توجه به ماهیت و پیچیدگی این معضل نسخه واحدی ندارد و نیازمند رویکردهای تلفیقی و همکاری و هم‌افزایی همه دستگاه‌ها است.

استاندار تهران افزود: اقدامات خوبی شکل گرفته است و به وحدت جمعی در دستگاه‌های متولی این بخش نزدیک شده‌ایم.

محسنی بندپی خاطرنشان کرد: بدون تردید اگر اقدام خوبی در سطح استان تهران در این حوزه صورت گرفته باید تداوم یابد چون می‌تواند در کشور به عنوان پایلوت و الگوی مناسب برای سایر استان ها مطرح و در نهایت به کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور منجر شود در این بین البته شهرداری تهران نیز همکاری خوبی با دستگاه‌های متولی در این حوزه داشته و در کنار ستاد مبارزه با مواد مخدر استان تهران وارد عمل شده است.

فعالیت سامانه ملی «فرزندخواندگی» 

سرپرست دفتر امور کوکان و نوجوانان بهزیستی از آغاز فعالیت سامانه ملی فرزندخواندگی در سراسر کشور از سال آینده خبر داد و گفت: برای هر کودک در کشور حدود ۱۰ متقاضی فرزندخواندگی وجود دارد. منتظر شبر ضمن تشریح عملکرد سامانه ملی فرزندخواندگی گفت: سایتی را برای متقاضیان، یعنی پدر ها و مادرهایی که تمایل دارند سرپرستی فرزندی را به عهده بگیرند، طراحی کردیم، متقاضیان در این سامانه ثبت نام اولیه را انجام داده و مدارک اولیه‌شان را ارائه می دهند تا وارد سامانه شوند.

وی با بیان اینکه پس از این مرحله بررسی اولیه از سوی سازمان بهزیستی انجام می‌شود، افزود: در مرحله بعد بهزیستی از این افراد به شکل حضوری دعوت می‌کند تا اگر شرایط اولیه را داشتند وارد نوبت فرزندخواندگی شوند.

سرپرست دفتر امور کودکان و نوجوانان اظهار کرد: بخشی از مصاحبه‌ها در بهزیستی انجام می‌شود؛ برخی دیگر از اقدامات مثل گواهی آزمایش اعتیاد، نداشتن سوء پیشینه و سلامت روانی و جسمی از دیگر نهادهای مربوطه تهیه خواهد شد.

شبر با اشاره به اینکه اگر از نظر بهزیستی، خانواده مذکور صاحب صلاحیت بود برای مصاحبه به روانشناسان معرفی می‌شود، تصریح کرد: در صورتی که فرد امتیاز قابل قبول را کسب کند وارد نوبت شده  و ثبت نام وی در سامانه نجام می‌شود. بعد از ثبت‌نام به خانواده از طریق پیامک اطلاع داده می‌شود که کارشان در چه مرحله‌ای قرار دارد و به این ترتیب نوبت آنها مشخص می‌شود.

به گفته وی، پیش از این خانواده‌ها معترض بودند که به دلیل طولانی شدن زمان انتظار احتمالاً به درخواستشان توجهی نشده و ممکن است رانتی وجود داشته باشد که به بعضی زودتر کودکی را تحویل داده‌اند، اما  با این سامانه مشخص می‌شود که اینطور نیست و شفافیت لازم فراهم می‌شود.