معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال در ۴۵ درصد از اراضی زراعی استان محصول استراتژیک گندم کشت شد. اکبر کرامتی در جلسه کمیته فنی پایش محصولات زراعی آذربایجان غربی با بیان اینکه محصول گندم شاخص امنیت اقتصادی و غذایی جامعه است، اظهار داشت: با توجه به بارندگیهای مطلوب بهاره و […]
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: امسال در ۴۵ درصد از اراضی زراعی استان محصول استراتژیک گندم کشت شد.
اکبر کرامتی در جلسه کمیته فنی پایش محصولات زراعی آذربایجان غربی با بیان اینکه محصول گندم شاخص امنیت اقتصادی و غذایی جامعه است، اظهار داشت: با توجه به بارندگیهای مطلوب بهاره و افزایش دما، احتمال وقوع آفاتی از قبیل سن گندم، زنگ زرد و لکه خرمایی در سال زراعی کنونی بیشتر از سال گذشته وجود دارد.
کرامتی تصریح کرد: در این زمینه باید به زراعین اطلاعرسانی لازم انجام گیرد تا با اقدام به موقع از احتمال وقوع خسارتهای احتمالی به مزارع غلات استان جلوگیری شود.
کرامتی افزود: صدور اطلاعیههای پیشآگاهی بر اساس دادههای هواشناسی و اطلاعرسانی به موقع به کشاورزان منطقه به منظور حفظ محصولات زراعی و باغی از گزند سرمازدگی و نوسانهای جوی و نیز ایجاد تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از خسارت بیماریهای گیاهی مرتبط با شرایط آب و هوایی از اهمیت زیادی برخوردارند.
وی با بیان اینکه تا کنون سهمیه کود پاییزه و بهاره در استان در حدود ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته بین زارعین توزیع شده است، افزود: با انجام هر دوره آبیاری در هر هکتار از اراضی زراعی یک تن افزایش عملکرد محصول خواهیم داشت که در این زمینه تغذیه کودی مناسب محصول در دوره رشد نیز در کیفیت تولید محصول تأثیر گذار است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه تا کنون هیچ علایمی از ریزش افت سن غلات در مزارع استان مشاهده نشده است، گفت: با توجه به عملکرد خوب سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در سالهای اخیر در مهار آفت سن غلات، امیدواریم امسال نیز درصد خسارت این آفت در استان با حمایتهای استانداری و فرمانداریهای شهرستانها و همکاری عوامل مربوط به حداقل برسد.
جعفر وحدت در پایان تصریح کرد: کارشناسان شبکههای مراقبت استان در حال پایش و مراقبت مزارع هستند و از ابتدای سال زراعی فعلی تا کنون ۱۵۰۰ هکتار عملیات مبارزه با علفهای هرز در سطح مزارع غلات استان انجام گرفته است و این روند همچنان ادامه دارد.
خسارت ۱۵ هزار میلیاردی حوادث طبیعی به اردبیل
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل گفت: براساس براوردهای انجامشده ۱۵ هزار میلیارد ریال در سال گذشته به بخشهای مختلف از محل حوادث طبیعی و غیرمترقبه خسارت وارد شده است.
فرهاد عبدالعلیپور اظهار داشت: براساس براوردهای انجامشده ۱۵ هزار میلیارد ریال در سال گذشته به بخشهای مختلف از محل حوادث قهری و غیرمترقبه خسارت وارد شده که بیشترین خسارت واردشده در بخش کشاورزی بر اثر سرمازدگی محصولات کشاورزی بوده و پرداخت خسارت از طریق بیمه انجام میشود.
وی با اشاره به وقوع سیل در برخی از استانهای کشور بیان کرد: با توجه به این موضوع جلسات شورای هماهنگی به صورت استای و شهرستانی برگزار شد تا آمادگی دستگاههای مختلف برای مواجهه با چنین بحرانهایی مورد ارزیابی قرار گرفته و نارساییها و کمبودها برطرف شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل در ادامه بیشترین تخلفاتی که زمینهساز مشکلات در صورت جاری شدن سیل میشود را مربوط به ساخت و سازها در حریم و بستر و کنار رودخانهها دانست و تصریح کرد: برنامهریزی شده تا با ورود دستگاههای مرتبط جلوی هر گونه ساخت و ساز در این فضاها گرفته شود.
عبدالعلیپور با بیان اینکه امور آب استان وضعیت رودخانهها و مسیرها را بررسی و جمعبندی میکند، گفت: براساس این جمعبندی در یک برنامه میانمدت و بلندمدت نسبت به لایروبی رودخانهها و جلوگیری از ساخت و ساز در کنار و بستر آنها اقدام میشود.
وی با اشاره به ارسال کمکهای مردمی استان به مناطق سیلزده در کشور افزود: از ابتدای سال به همین منظور ۲۰ میلیارد ریال کمک مردمی و در کنار آن ۱۴ هزار لیتر آب بستهبندی، ۱۰ دستگاه کمپرسی، یک دستگاه تریلی کمرشکن و دو دستگاه لودر به این مناطق ارسال شده است.
رهاسازی آب سد «زولا»ی سلماس به سمت دریاچه ارومیه
آب سد زولا در شهرستان سلماس به سمت دریاچه ارومیه با هدف احیای این زیست بوم دریایی آغارهاسازیز شد.
شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی با صدور اطلاعیهای از آغاز رهاسازی آب سد مخزنی زولا در شهرستان سلماس به سمت دریاچه ارومیه خبر داد.
بر اساس این اطلاعیه این کار با هدف مدیریت حجم آب مخازن آب سدهای استان و برای پیشگیری از سیلابهای احتمالی انجام میشود چرا که هم اینک آب این سد حجم قابل ملاحظهای دارد بنابراین رهاسازیان برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه در دستور کار قرار گرفته است.
شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی در این اطلاعیه از کشاورزان و ساکنان و اصناف حاضر در مسیر عبور آب این سد خواسته است از نزدیک شدن به بستر رودخانه و مسیلها جدا خودداری کنند.
در اطلاعیه این شرکت از کشاورزان خواسته شده از آب رهاسازی شده برای مصارف کشاورزی برداشت نکنند تا حق آبه دریاچه ارومیه به صورت کامل به پهنه آن سرازیر شود.