لزوم نگاه توسعه‌محور جهانی و پرهیز از نگاه سنتی در سامان رمزارزها
لزوم نگاه توسعه‌محور جهانی و پرهیز از نگاه سنتی در سامان رمزارزها
«سهند حمزه‌ای»، مدیرعامل آبان تتر در رویداد ملی ارز دیجیتال گفت: زحمات بانک مرکزی در راستای تدوین سند کریپتو قابل تقدیر است اما نگرانی‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد.

به گزارش روزنامه جمله، وی ادامه داد: عمده نگرانی‌ها این است که آیا کریپتوها تحت دستورالعمل بانک مرکزی خواهند بود یا خیر. در دنیا بانک مرکزی عهده‌دار این وظیفه نیست. همچنین گویی بانک مرکزی محرمانه با این مقوله برخورد کرده و ما انتظار داشتیم فعالان این حوزه را در تدوین این سند بیشتر دخالت دهد اما اکنون ما از محتوای این سند اطلاعی نداریم چون روند تدوین آن محرمانه بوده است. این اقدامات منجر به نگرانی شده است که مگر در این سند چه بندی وجود دارد که نمی‌توان درباره آن نظر کارشناسی داد؟
وی افزود: ما می‌خواهیم که این صنعت حتماً به رسمیت شناخته شود چرا که از سال ۹۵ تا ۹۶ به صورت جدی در ایران در دستور کار قرار گرفته اما محدودیت‌های عجیب و غریب دارد. مثلاً مشتری حق ندارد بیشتر از ۲۵ میلیون تومان به یک صرافی کریپتویی واریز کند و این عجیب است. همچنین روزانه ۲۰۰ میلیون تومان از طریق شبا پرداخت می‌شود و این مختص بحث ریال نیست و نوع نگهداری دارایی کریپتویی متفاوت از دارایی ریال است.
مدیرعامل آبان تتر تصریح کرد: اگر صرافی‌های کریپتویی هم مثل بانک‌ها تحت نظارت بانک مرکزی باشند صورت‌های مالی‌شان شفاف خواهند شد و با ورشکستگی مواجه نمی‌شوند. چرا که بانک مرکزی پشت آنها خواهد بود اما در این ۵ و ۶ سال فعالیت صرافی‌های ارزی خود مسئول تمام عملکرد خود بودند و نمی‌توانند کمبودی را گردن نهاد دیگری بیندازند.
حمزه‌ای گفت: تحریم‌های بنیاد تتر امروز همه را درگیر کرده است و اگر بانک مرکزی این مهم را بر عهده بگیرد باید متوجه خطرهای این اقدام هم باشد چرا که تا به حال چنین چیزی در صنعت تبادل کریپتو تجربه نشده است.
مدیرعامل آبان تتر در پایان تاکید کرد: مدلی که در دنیا به این سمت میل می‌کند مدل توسعه‌محور است و با نگاه سنتی ما نمی‌توان آن را پیش برد. ما حتی بانکداری‌مان هم سنتی است. اگر با همین نگاه در این زمینه پیش برویم در صنعت کریپتو عقب می‌افتیم و فرصت کشور در این باره از بین می‌رود. اگر صندوق‌های تبادل در حوزه کریپتو سکوها را محدود و سرکوب کند ادامه کار به غیرقانونی رفتار کردن و به اصطلاح زیرزمینی کشیده می‌شود و دیگر نظارتی بر روی دارایی‌های مردم و توکن‌ها نخواهد بود.

  • نویسنده : مریم آهون‌بر