آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت
آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت

رئیس سازمان خصوصی سازی ضمن تشریح آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت، گفت: بزرگترین مانع در واگذاری سهام دولت در سایپا و ایران خودرو وثیقه بودن این سهام است. حسین قربانزاده اظهار کرد: سازمان خصوصی‌سازی در سال‌های گذشته درگیر چالش‌های زیادی بوده است. دلیل این چالش‌ها نیز واگذاری‌هایی بوده که بعضاً موفق و یا ناموفق […]

رئیس سازمان خصوصی سازی ضمن تشریح آخرین وضعیت شناسایی جاماندگان سهام عدالت، گفت: بزرگترین مانع در واگذاری سهام دولت در سایپا و ایران خودرو وثیقه بودن این سهام است.

حسین قربانزاده اظهار کرد: سازمان خصوصی‌سازی در سال‌های گذشته درگیر چالش‌های زیادی بوده است. دلیل این چالش‌ها نیز واگذاری‌هایی بوده که بعضاً موفق و یا ناموفق انجام شده است. بر همین اساس در طول یک سال گذشته مقرر شد همه شرکت‌هایی که طی سال‌های قبل به صورت خرد، مدیریتی و کنترلی واگذار شده‌اند را بررسی کنیم.
رئیس سازمان خصوصی‌سازی افزود: در مرحله نخست «شفافیت» را در دستور کار قرار دادیم؛ در این راستا جزئیات همه واگذاری‌هایی که طی دو دهه گذشته انجام شده در سامانه‌ای به استحضار عموم رسیده است. این واگذاری‌ها در ۹ رسته موضوعی شامل بانک و بیمه، معدن، پتروشیمی، راه و شهرسازی، صنعت، خدمات، کشاورزی، پالایش نفت و نیرو می‌شود.
وی ادامه داد: پیش‌بینی ناپذیری اقتصاد، بازده نامتعارف بازارهای موازی تولید، مداخلات مستقیم دولت و قیمت‌گذاری دستوری در موفقیت و شکست واگذاری‌ها تأثیر مستقیم دارد؛ بنابراین صرف اهلیت داشتن خریدار لزوماً تضمین موفقیت واگذاری نیست و حمایت هوشمند حین و بعد از واگذاری باید ادامه داشته باشد زیرا سرنوشت واگذاری‌ها مهم‌تر از اعداد و ارقامی است که در قراردادها نوشته می‌شود زیرا اگر روی اعداد و ارقام متمرکز شویم ممکن است شرکت واگذار شده با مشکلات بیشتری از جمله زیان انباشته به دامان دولت بازگردد.
قربانزاده تصریح کرد: از هشت هدف صدر سیاست‌های اصل ۴۴ افزایش کارایی و بهره‌وری بنگاه‌ها و همچنین گسترش مالکیت عموم مردم در اولویت است که سهام عدالت قرار بود این بخش را به نتیجه برساند اما به این اهداف نرسید.
به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، تا زمانی که بخش حقیقی و واقعی اقتصاد رشد نکند همه سازمان‌هایی که کمک می‌کنند این رشد رخ دهد درجا می‌زنند.
قربانزاده در ادامه اظهار کرد: پیگیری برای بازگشت شرکت‌هایی که از گروه‌بندی خارج شده‌اند ادامه دارد که در همین راستا حدود ۳۲۸ شرکت یا از گروه‌بندی خارج شده‌اند یا از ابتدا گروه‌بندی نداشتند. همچنین این پیشنهاد برای اخذ مجوز گروه سه مطرح شده است که در حال بررسی از هیأت دولت است و یک اتفاق مثبت برای شرکت‌هایی که از گروه‌بندی خارج شده‌اند محسوب می‌شود.
رئیس سازمان خصوصی‌سازی در ادامه گفت: مشمولان کمیته امداد و سازمان بهزیستی طبق قانون جامانده سهام عدالت محسوب می‌شوند. همچنین در قانون به سایر افراد واجد شرایط هم اشاره شده است که هر فرد مستحق دریافت سهام عدالت می‌شود که این افراد باید توسط وزارت رفاه و وزارت اقتصاد شناسایی شوند.
قربانزاده در مورد پرتفوی جاماندگان سهام عدالت نیز تصریح کرد: حدود شش شرکت هلدینگ برای پرتفوی سهام عدالت جاماندگان سهام عدالت در نظر گرفته شده است که ارزنده‌ترین سهام دولت هستند. این موضوع به هیأت دولت رفته است و برای اختلاف‌نظر در سهم ۲۰ درصدی دولت از معاونت حقوقی سوال شده است.
رئیس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: سازمان خصوصی سازی آماده تخصیص سهام عدالت به افرادی است که در فاز نخست به عنوان جامانده شناسایی شده‌اند اما برای فازهای بعدی با کمبود منابع مواجه هستیم مگر آنکه رفع وثایق در سهم‌هایی مانند مس و فولاد صورت بگیرد.
وی همچنین از ارسال نامه‌ای به پتروشیمی مارون و هلدینگ خلیج فارس خبر داد و گفت: از آنجایی که نماینده سهام عدالت در مجامع این دو شرکت نبودند به آنها نامه‌ای زدم مبنی بر این‌که با هزینه شخصی خودشان دوباره باید نسبت به برگزاری مجمع اقدام کند.
بازگشایی نماد پرسپولیس به زودی
وی در ادامه با اشاره به واگذاری باشگاه‌های فوتبال استقلال و پرسپولیس تهران، گفت: واگذاری استقلال و پرسپولیس آغاز فرآیند شفاف‌سازی بود. زمانی که تیم‌های دیگر فوتبال که شرکت بالاسری بورسی دارند مجموع ارقام قراردادهای بازیکنان و کادر فنی خود را اعلام کنند تازه با استقلال و پرسپولیس برابر می‌شوند. در حال حاضر هر دو باشگاه دارای
بازارگردان هستند.
قربانزاده در مورد بازگشایی نماد پرسپولیس گفت: امیدواریم این بازگشایی طی یکی دو روز آینده انجام شود.
آخرین وضعیت واگذاری خودروسازان
وی در مورد آخرین وضعیت واگذاری شرکت‌های خودروسازی سایپا و ایران خودرو، اظهار کرد: در مورد این واگذاری سوء‌تفاهم‌هایی صورت گرفته است. باید توجه کرد که سهام مستقیم دولت در سایپا ۱۷ درصد و در ایران خودرو ۵ درصد است که در مورد واگذاری این سهام وزارت اقتصاد تصمیم می‌گیرد. علاوه بر این خود شرکت‌ها می‌توانند نسبت به واگذاری یا فروش سهام تودلی یا سایت‌های خود اقدام کنند. هر اطلاعی هم که تاکنون منتشر شده توسط خود شرکت‌ها
صورت گرفته است.
رئیس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: بزرگترین مانع در واگذاری سهام دولت در سایپا و ایران خودرو وثیقه بودن این سهام بوده که برای آزادسازی این وثیقه بارها نامه زده شده است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر از آنجایی که این دو سهام ارزنده هستند برای شیوه واگذاری آن یک کارگروه مشترک بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت امور اقتصادی و دارایی تشکیل شده و شش جلسه هم برگزار شده است. نتیجه این جلسات به یک سند مشترک ختم شد که حدود ۲۰ درصد آن افتراقی و ۸۰ درصد آن مشترک است.
قربانزاده ادامه داد: هر دو وزارتخانه در این موضوع اشتراک نظر دارند که باید قیمت‌گذاری خودرو تا پایان سال به حداقل برسد. پیش‌نیازهای واگذاری هم مطرح و بر این موضوع تاکید شد که هیچ اصلاح ساختاری نباید مسیر واگذاری را مختل کند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: یک قفل در سایپا وجود دارد و معتقد هستیم ابتدا باید یک شرکت زیرمجموعه سایپا واگذار شود تا این قفل باز شود. در مورد ایران خودرو هم باید با خودسهامداری ترکیب شود. نظر افتراقی در مورد نحوه خودسهامداری است که این موضوع هفته آینده تعیین تکلیف می‌شود.
همه شرکت‌هایی که در لیست واگذاری قرار دارند شفاف می‌شوند
وی همچنین با اشاره به حاشیه‌هایی که برای شرکت فولاد مبارکه اتفاق افتاد، گفت: شرکت فولاد یکی از بزرگترین شرکت‌های بورسی بود که این حاشیه‌ها برای آن رخ داد. با این حال مشخص نیست شرکت‌هایی که نظارتی روی آنها وجود ندارد در چه وضعیتی هستند.
قربانزاده افزود: از ۱۸۹ شرکتی که در لیست واگذاری قرار دارند ۱۰۴ شرکت زیان‌ده هستند و روز به روز هم به زیان آنها اضافه می‌شود و همه این زیان از جیب ملت ایران می‌رود.
وی با تاکید بر این‌که صورت‌های مالی همه شرکت‌ها باید شفاف شود، ادامه داد: تا اواسط مهرماه سال جاری همه شرکت‌هایی که در لیست واگذاری قرار دارند شفاف خواهند شد. از ۱۲۸ شرکت مذکور فقط ۲۴ شرکت وضعیت مناسب و شفافی دارند و می‌توان آنها را در گرید A قرار دارد.
رئیس سازمان خصوصی‌سازی همچنین در مورد ۲۰ شرکت دولتی که در لیست واگذاری قرار دارند، گفت: ۱۰۰ درصد هواپیمایی کیش، ۱۰۰ درصد لوله گستر اسفراین، ۷۶ درصد مجتمع صنعتی اسفراین، ۸۰ درصد آلومینای ایران، ۱۰۰ درصد معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران، ۱۵ درصد مجتمع صنایع آلومینای جنوب، ۲۰ درصد توسعه نیشکر جانبی، ۱۰۰ درصد کشاورزی و دامپروری سفیدرود، ۴۹ درصد طراحی ساختمان نفت، ۱۶ درصد پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، ۴۰ درصد پالایش نفت کرمانشاه، ۱۷.۹ درصد پالایش نفت ستاره خلیج فارس، ۳۰ درصد عمران مسکن شرق، ۴۰ درصد عمران مسکن ثامن، ۱۰ درصد اپال پارسیان سنگان، ۳۵ درصد فولاد سفیددشت و غیره در لیست واگذاری قرار دارند.

 

مدیر بیمه های مهندسی شرکت بیمه «ما»:
بی نتیجه ماندن مذاکرات با برخی بانک ها برای استفاده از مزایای بیمه نامه صندوق اجاره ای

طراح بیمه نامه صندوق اجاره ای و مدیر بیمه های مهندسی شرکت بیمه «ما» با اعلام این که در سال جاری تنها ۷۰۰ فقره بیمه «صندوق اجاره ای» برای صندوق های اجاره ای بانک ملت توسط این شرکت صادر شده است، از بی نتیجه ماندن مذاکرات با برخی بانک ها برای استفاده از مزایای این بیمه نامه گلایه کرد.
نظری با بیان این که سامانه ای جدیدی به منظور صدور این بیمه نامه طراحی شده و انتظار می رود با راه اندازی آن طی روزهای آینده، تعداد این بیمه نامه افزایش یابد، اظهار کرد: متقاضیان بیمه نامه صندوق های اجاره ای می توانند بدون حضور در بانک و شعب شرکت بیمه «ما»، به این سامانه وارد شده و بیمه نامه های خود را سفارش صدور بدهند.
وی با بیان این که این سامانه تنها در شرکت بیمه «ما»وجود دارد، افزود: پس از تکمیل اطلاعات، شرکت بیمه «ما» ظرف حداکثر ۴۸ ساعت بیمه نامه را صادر و اطلاعات آن را برای بیمه گزاران خود ارسال خواهد کرد.
بیمه نامه صندوق های اجاره ای چطور
طراحی شد؟
وی درباره نحوه طراحی این بیمه نامه برای اولین بار در کشور توضیح داد: هنگام طراحی این بیمه نامه، ابتدا بیمه پذیر بودن ریسک مورد بررسی اولیه قرار گرفت و به این سوال پاسخ داده شده که آیا این نوع ریسک می تواند جزء مصادیق ریسک های سوداگرانه قرار گیرد یا خیر؟
او ادامه داد: ابعاد مختلف ریسک با مشاهده میدانی از چندین صندوق بانک ملت مورد مداقه و بازدید قرار گرفت و بر اساس راستی آزمایی، تمام مسیرهای سوداگرانه بودن ریسک مردود و مشخص شد که این نوع بیمه نامه می تواند زیر مجموعه بیمه اموال قرار بگیرد.
نظری با بیان این که شدت وتواتر به عنوان دومین عامل موثر در ریسک هم مورد بررسی بعدی قرار گرفته است، اظهار کرد: با توجه به سوابق خسارتی از چند بانک کشور طی ۴۰ سال گذشته و بعد از آن طی ۵ سال گذشته، تنها به سرقت نافرجام در یکی از بانک های کشور رسیدیم و پس از آن، شدت و تواتر ریسک، امتیاز وزنی خود را کسب کرد.
مدیر بیمه های مهندسی شرکت بیمه «ما» با بیان این که وضعیت ریسک از لحاظ رعایت استانداردهای پیشگیری و ایمنی هم به عنوان یکی از عوامل مهم کنترل ریسک، امتیاز مناسبی را کسب کرد، گفت: البته این شاخص در بسیاری از بانک های کشور قابل احصا نبود، اما بانک ملت تمام استانداردهای لازم را از قبیل، نگهبان ۲۴ ساعنه، باکس بتونی، ورود با اثر انگشت، گاز MF200 و سایر استانداردها را رعایت کرده بود.
وی با اشاره به این که مدت پوشش و مبلغ پوشش به عنوان عوامل بعدی دخیل در طراحی این بیمه نامه بررسی شدند، ادامه داد: در این بیمه نامه حداقل تعهد بیمه گر در ابتدا یک میلیارد ریال و حداکثر سه میلیارد ریال در نظر گرفته شد، اما بعد از گذشت یکسال این دامنه از پنج میلیارد ریال تا ۲۰ میلیارد ریال
تغییر کرد.
نظری افزود: بعد از بررسی عوامل فوق و چند عامل دیگر، برآورد خسارت مورد انتظار مورد محاسبات پیچیده قرار گرفت و در پایان به همراه اکچوئر شرکت، مراحل نرخ دهی بررسی و ارقام نهایی استخراج شد.
مدیر بیمه های مهندسی شرکت بیمه «ما» با بیان این که این بیمه نامه، یکی از بیمه نامه های مرسوم در کشورهای پیشرفته است و با نامSafe Deposit Box ارائه می شود، اظهار کرد: در این بیمه نامه، قرار نیست کسی به دلیل محرمانگی، از محتویات صندوق مطلع شود و جذابیت آن هم به همین دلیل است.
نظری با بیان این که این بیمه نامه در کشور آمریکا به شدت مورد استقبال عمومی قرار گرفته، تا حدی که همه ۲۵ میلیون فقره صندوق اجاره ای موجود در این کشور دارای بیمه نامه با سقف یک میلیون دلار هستند، گفت: متاسفانه تا کنون این بیمه نامه در صنعت بانکداری ما مورد استقبال قرار نگرفته است.
وی همچنین با اشاره به مذاکراتی که با چندین بانک بزرگ کشور برای ارائه این پوشش بیمه ای انجام داده است، گفت: نرخ، شرایط و پیش نویس تفاهم نامه به این منظور در اختیار این بانک ها قرا گرفته، ولی متاسفانه هنوز مقاومت هایی برای صدور آن وجود دارد، در حالی که با داشتن چنین بیمه نامه ای، می توان با خیال راحت، اموال و سرمایه های فردی را در صندوق اجاره ای بانک به عنوان محیطی امن نگهداری کرد.
مدیر بیمه های مهندسی شرکت بیمه «ما» در تشریح بخشی از مزایای این بیمه نامه نیز گفت: بر اساس شرایط عمومی این بیمه نامه، در صورتی که بیمه گزار نسبت به محتویات صندوق خود اظهاری کند، شرکت در حق بیمه محاسبه شده، تخفیف لحاظ خواهد کرد.
نظری در پاسخ به این سوال که اساسا شرکت بیمه چگونه در عین بی اطلاعی از محتویات صندوق، آن را بیمه می کند، گفت: شرکت بیمه از محتوای داخل صندوق اطلاع ندارد، بنابراین از تکنیک حد غرامت
Loss Limit و یا حد تعهد بیمه گر برای طراحی این بیمه نامه استفاده کرده است.
وی افزود: بعد از مطالعه تطبیقی در چند شرکت بین المللی خارجی هم سقف تعهد بیمه گر را مشاهده کردیم، در حالی که در ابتدای امر، این موضوع برای بسیاری از کارشناسان بانک و بیمه بسیار نامانوس و غیر قابل باور بود.
مدیر بیمه های مهندسی شرکت بیمه «ما» با بیان این که طی دو سه سال گذشته، خسارتی از محل بیمه نامه صندوق های اجاره ای بانک ملت به این شرکت اعلام نشده است، گفت: در صورتی که هریک از عوامل موثر در ریسک به دلیل تحت تاثیر قرار گرفتن در برابر خطر دستخوش تغییراتی قرار گیرد، قطعا موجب تغییر در شرایط عمومی بیمه نامه و نرخ خواهد .

 

 

رئیس سازمان مالیاتی:
آغاز عملیات اجرایی تفکیک حساب شخصی از تجاری از ۱۵شهریور
رئیس سازمان مالیاتی گفت: امیدواریم عملیات اجرایی تفکیک حساب‌ها طبق توافقی که با بانک مرکزی داشتیم، از نیمه شهریور امسال آغاز شود.
داود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی درباره تفکیک حساب‌های شخصی از تجاری گفت: سازمان امور مالیاتی به همراه بانک مرکزی مقدمات تفکیک حساب شخصی و تجاری را فراهم کرده است. بسترهای مبادله اطلاعات بین این دو نهاد ایجاد و آزمایش
شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی می گوید: با گذر از مراحل مقدماتی این طرح منتظریم تا بانک مرکزی دستور العمل تفکیک حساب شخصی از تجاری را اعلام کند چرا که این وظیفه بر عهده بانک مرکزی است.
به گفته آقای منظور، یک ارتباط دو طرفه بین ما و بانک مرکزی برقرار شده است به نوعی که همه مودیانی که نزد سازمان امور مالیاتی پرونده مالیاتی دارند، ما حساب های این افراد را به عنوان حساب تجاری به بانک مرکزی اعلام کرده ایم که هم اکنون بالغ بر ۸ میلیون حساب تجاری تفکیک شده اند.
رئیس سازمان امور مالیاتی در پایان گفت: امیدواریم شروع عملیات اجرایی تفکیک حساب ها طبق توافقی که با بانک مرکزی داشتیم از شهریور امسال آغاز شود. پیش بینی می کنیم فرآیند اجرایی تفکیک حساب چندماهی طول بکشد و تا پایان سال مطمئن باشید که تفکیک حساب ها انجام خواهد شد.
سازمان امور مالیاتی بر اساس ماده ۱۰ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان که در سال ۱۳۹۸ تصویب شده موظف است که حساب‌های شغلی افراد را دریافت و به پرونده مالیاتی متصل کند.

پوشش بیمه‌ای خاص سرمد برای همه اعضای خانواده
این شرکت با توجه جایگاه ارزشمند خانواده، بیمه‌نامه‌ای با عنوان «بیمه حوادث خانواده» طراحی کرده است که افراد خانواده شامل سرپرست خانواده، همسر، فرزندان و پدر و مادر سرپرست خانواده را تحت پوشش بیمه حوادث قرار می‌دهد.
طرح بیمه حوادث خانواده بیمه سرمد، تمامی اعضای خانواده را تحت پوشش قرار می‌دهد.
این شرکت با توجه جایگاه ارزشمند خانواده، بیمه‌نامه‌ای با عنوان «بیمه حوادث خانواده» طراحی کرده است که افراد خانواده شامل سرپرست خانواده، همسر، فرزندان و پدر و مادر سرپرست خانواده را تحت پوشش بیمه حوادث قرار می‌دهد.
بیمه حوادث خانواده، یکی از ارزانترین محصولات بیمه‌ای است که تمامی اعضای خانواده را بدون محدودیت سنی تحت پوشش قرار می‌دهد و مواردی مانند نقص عضو، از کار افتادگی دائم (کلی و جزئی) و فوت را پوشش می‌دهد و هزینه‌های پزشکی و درمانی کل اعضای خانواده در اثر حادثه را جبران می‌کند.
این بیمه نامه، در ۱۰ طرح با سرمایه‌های مختلف از حداقل ۲۰ میلیون تومان تا حداکثر ۲۰۰ میلیون تومان، سرمایه فوت و نقص عضو، به بیمه‌گذاران ارائه می‌شود. حداقل تعداد نفرات بیمه‌نامه در طرح بیمه حوادث خانواده، ۲ نفر (سرپرست و همسر) است.
برای تهیه این بیمه‌نامه، بیمه‌گذاران می‌توانند به هر یک از شعب استانی و نمایندگان بیمه سرمد در سراسر کشور مراجعه نمایند. آدرس و تلفن شعب و نمایندگان بیمه سرمد در وب اپلیکیشن سرمد به آدرس webapp.sarmadins.ir و در بخش مراکز صدور، در دسترس بیمه‌گذاران است.
بیمه سرمد که در تمام سال‌های فعالیت خود، سطح یک توانگری را با تائید بیمه مرکزی کسب کرده است، با پشتوانه بانک صادرات ایران و شبکه فروش قدرتمند خود، در تمامی استان‌های کشور نمایندگان فعال دارد. این شرکت با بیش از ۱۰۰۰ نمایندگی فعال در سراسر کشور، آماده خدمت‌رسانی به هم‌وطنان گرامی است.

تکریم از پزشکان بیمه ملت به مناسبت روز پزشک
در ابتدای این مراسم پزشکان حاضر در جلسه طی سخنانی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری مراسم تکریم به ارائه گزارش عملکرد یکساله حوزه تحت مدیریت خود پرداختند.
در ادامه این مراسم دکتر بهشتی نژاد نائب رئیس هیئت مدیره ضمن ارج نهادن به مقام شامخ پزشکان اظهار داشت: در ایام بیماری کرونا نقش پزشکان و مدافعان سلامت برای تمامی مردم عزیز علی الخصوص خانواده بزرگ بیمه کشور قابل لمس بوده است از این رو تندرستی، پایندگی و آبروی جامعه عزیز پزشکی‌مان که همواره و به خصوص در دو سال اخیر با شیوع بیماری کرونا احترام ایرانیان قدرشناس را برانگیختند از خداوند بزرگ درخواست دارم.
بهشتی نژاد در ادامه گفت: حضور پزشکان شاغل در شرکت بیمه ملت به عنوان بازوی علمی و اجرایی در زمینه‌های مختلف بیمه‌ای است که برای چابک شدن امور رسیدگی باید سیستم‌های رسیدگی به پرونده‌های خسارت بر مبنای اصول فناوری اطلاعات صورت بگیرد. که این امر قطعا موجب کاهش تخلفات درمانی خواهد شد.نائب رئیس هیئت مدیره گفت : با توجه به اهمیت موارد مطرح شده در ابتدای جلسه مواردی که پزشکان به آن اشاره کردند قطعا مورد توجه هیئت مدیره قرار خواهد گرفت و در اسرع وقت به آنان رسیدگی خواهد شد.شایان ذکر است در پایان این مراسم به پاس قدردانی از زحمات جامعه پزشکان کشور، با اهدای لوحی از پزشکان معتمد شرکت بیمه ملت اقایان دکتر میرعلی، دکتر محسن‌زاده، دکتر آسیابان، دکتر کریمی و دکتر صیادی تقدیر و قدرانی شد.