نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی درباره آخرین پیگیریهایش از دو وزارت خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی درباره مسکن خبرنگاران پرداخت.عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان در مجلس اظهار کرد: چندی پیش در مجلس در قالب تذکری به وزرای راه و شهرسازی و […]
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی درباره آخرین پیگیریهایش از دو وزارت خانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و راه و شهرسازی درباره مسکن خبرنگاران پرداخت.عباس مقتدایی نماینده مردم اصفهان در مجلس اظهار کرد: چندی پیش در مجلس در قالب تذکری به وزرای راه و شهرسازی و فرهنگ و ارشاد اسلامی مطالبی در خصوص تأمین مسکن خبرنگاران و حل اختلاف بین این دو وزارتخانه مطرح کردم؛ در پاسخ وزارت راه و شهرسازی با پیگیری مصرانه بیان داشت که بارها اعلام آمادگی کرده و حتی تفاهم نامه نیز آماده است ولی همچنان وزارت فرهنگ اقدام لازمی انجام نمی دهد.وی افزود: در همین راستا مکاتبهای با وزیر جدید ارشاد انجام داده و از او خواستم عدم اهتمام وزیر قبلی را جبران کند و مسکن خبرنگاران را در دستور کار قرار دهد چون با توجه به امضای تفاهم نامه و انجام همه اقدامات، هر ساعت تعلل در ثبت نام اصحاب فرهنگ و هنر، ظلم به این قشر عزیز است و وزارت راه با هماهنگی وزارت فرهنگ، کار ثبت نام را آغاز کند اما متاسفانه اهتمام لازم از سوی وزیر ارشاد قبلی و فعلی درخصوص مسکن خبرنگاران دیده نشد. مشخص است عزم جدی وجود ندارد.نماینده اصفهان خاطرنشان کرد: وقتی عدم اهتمام و بی دقتی وزرای ارشاد را شاهد بودم شخصا ورود کردم و از دو متولی یعنی معاون مسکن وزارت راه و معاون توسعه مدیریت وزارت ارشاد خواستم در این خصوص گزارشی ارائه کنند. از گزارش ها مشخص بود عزم بالایی در وزارت راه برای کمک به خبرنگاران و هنرمندان وجود دارد، در وزارت ارشاد نیز صرفا معاون توسعه پیگیر کار است و رییس صندوق هنر، معاون مطبوعاتی و وزیر اهتمام لازم را نشان ندادند.مقتدایی در پایان گفت: با عنایت به اینکه نباید معطل بی اهتمامی ها شویم، از معاون وزیر راه درخواست کردم راه ثبت نام را ابلاغ کنند که امروز ابلاغ شد. اهالی فرهنگ و هنر با قید فوریت ثبت نام را انجام دهند.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری اعلام کرد؛
پیشرفت ۷۴ درصدی پروژههای بازآفرینی شهری
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: با احداث مرکز دندانپزشکی توسط شرکت بازآفرینی ایران مردم دیگر مجبور نیستند در زمان شیوع بیماری کرونا برای سفرهای درمانی به اصفهان مراجعه کنند و از تعداد سفرهای درمانی کاسته شده است.
حسینعلی مقصودی شورابی به تشریح برنامههای بازآفرینی شهری این استان پرداخت. او ابتدا با بیان این که در سال جاری تکمیل پروژههای باقی مانده از سنوات قبل در اولویت قرار دارد و هیچ طرح و پروژه جدیدی تعریف نشده است، اظهار کرد: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای محروم و در عین حال رو به توسعه است و به همین دلیل تمام پروژههای طرح شده از آغاز طرح اقدام مشترک بازآفرینی جزو پروژههای مهم و تاثیرگذار در وضع معیشت و سرانه بهرهمندی عموم مردم به شمار میرود.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری برخی از این پروژهها را این گونه برشمرد: احداث مدرسه هجرت مهدیه، طراحی و احداث محور فرهنگی سقاخانه تا امامزاده دو معصوم شهرکرد، تعیین محدودههای ناکارآمد و تهیه سند بازآفرینی مقیاس شهری شهرکرد، محوطهسازی میدان امامزاده دو خاتون شهرکرد، احداث فضای سبز محلهای باغ شهر بن، بهسازی معابر بروجن و احداث شبکه فاصلاب حاجی آباد لردگان بخشی از این پروژهها به شمار میروند.
وی افزود: با وجود این که پروژههای بسیاری در دست اجراست اما شاید بتوان گفت احداث مرکز دندانپزشکی در ناحیه غرب شهرکرد یکی از مهمترین آنها به شمار میرود. با احداث این مرکز مردم دیگر مجبور نیستند در زمان شیوع بیماری کرونا برای سفرهای درمانی به اصفهان مراجعه کنند و از تعداد سفرهای درمانی کاسته شده است.
مقصودی ادامه داد: همچنین احداث این درمانگاه منجر به رونق سکونتگاه غیررسمی ناحیه غرب شهرکرد که یکی از نیازمندترین مناطق استان از حیث جلب سرمایه و توسعه زیرساختهای شهری به شمار میرود، شده است. با توجه به وسعت این مرکز و تجهیز آن به آخرین امکانات درمانی موجود در زمینه دندانپزشکی، امید است این منطقه از حیث تامین نیاز پزشکی به مقصد درمانی استان تبدیل شود.
وی با بیان این که به طور میانگین پروژههای یادشده ۷۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، تصریح کرد: خوشبختانه جذب اعتبارات سالانه بالاست و هر سال حدود۹۴ درصد جذب اعتبار داریم. البته امسال با کاهش شدید سقف اعتبارات ابلاغی در سال جاری به حدود نصف اعتبارات مسبوق به سابقه سالهای گذشته و نزدیک به یک سوم اعتبارات پیشبینی شده مواجه هستیم. بنابراین با نگاهی خوشبینانه تامین مطالبات گذشته پیمانکاران و احیانا تکمیل بخشی از پروژههای جاری، نهایت دورنمای برنامه اقدام مشترک در سال جاری به شمار میرود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم خبر داد؛
اجرای پروژههای بازآفرینی شهری در ۱۴ محله قم
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم عنوان کرد: حدود ۲ هزار هکتار سکونتگاه غیررسمی و بافتهای ناکارآمد میانی در استان ثبت شده است و نزدیک به ۱۶۰ هزار نفر در این بافتها ساکن هستند، تاکنون ۱۴ محله هدف شناسایی شده و پروژههای بازآفرینی شهری در این محلهها در دست اجراست.
حسن صبوری مدیرکل راه و شهرسازی استان قم در گفت و گو با خبرنگار شرکت بازآفرینی شهری ایران توضیحاتی در خصوص پروژههای بازآفرینی شهری قم ارایه کرد و با بیان این که در استان قم حدود هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده مصوب وجود دارد، گفت: در این بافت، بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر زندگی میکنند، حدود ۲ هزار هکتار نیز سکونتگاه غیررسمی و بافتهای ناکارآمد میانی ثبت شده است که حدود ۱۶۰ هزار نفر در این بافتها ساکن هستند.
صبوری از اجرای ۱۵ پروژه با تامین اعتبار شرکت بازآفرینی شهری ایران خبر داد و گفت: احداث مدرسه ثامن الحجج (ع) در محله آذر، احداث مرکز بهداشتی درمانی در محله فاطمیه، احداث کلانتری شماره ۱۳ و ساماندهی معابر مختلف در محلات هدف از جمله پروژههای در حال اجرا به شمار میرود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با بیان این که در هر شهر به فراخور بافتهای موجود کار بازآفرینی انجام میگیرد، تصریح کرد: در شهر قم نیز با توجه به وضعیت سکونتگاههای غیررسمی عمده تمرکز بر این موضوع قرار دارد. ساخت پنج سالن ورزشی و چهار زمین چمن مصنوعی، احداث پنج واحد آموزشی، احداث چهار خانه دانش محله، ساخت پنج مرکز بهداشت _ درمانی، احداث کلانتری و ۳ قرارداد با هدف اجرای روکش آسفالت معابر محلات هدف از جمله فعالیتهای انجام شده در این زمینه به شمار میرود.
وی در خصوص بافتهای فرسوده نیز توضیح داد: متاسفانه شرایط تسهیلات در سالهای اخیر رضایتبخش نبود، واقعیت این است که به لحاظ اقتصادی سرمایهگذاری در بافتهای جدید سوددهی بیشتری دارد و سرمایهگذاران چندان از سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده استقبال نمیکنند، مگر این که دولت تسهیلات ویژهای برای این منظور در نظر بگیرد.