آغاز عملیات اجرایی ۵۴ کیلومتری باند دوم راه در خراسان جنوبی
آغاز عملیات اجرایی ۵۴ کیلومتری باند دوم راه در خراسان جنوبی

    وزیر راه و شهرسازی طی سفر دو روزه به استان خراسان جنوبی، پروژه‌های راهی و عمرانی در این استان را افتتاح یا دستور به اجرای آن را صادر کرد. محمد اسلامی در حاشیه آیین آغاز عملیات اجرایی ۵۴ کیلومتر باند دوم راه‌های استان خراسان جنوبی در منطقه مرزی ماهیرود در جمع خبرنگاران گفت: […]

 

 

وزیر راه و شهرسازی طی سفر دو روزه به استان خراسان جنوبی، پروژه‌های راهی و عمرانی در این استان را افتتاح یا دستور به اجرای آن را صادر کرد.
محمد اسلامی در حاشیه آیین آغاز عملیات اجرایی ۵۴ کیلومتر باند دوم راه‌های استان خراسان جنوبی در منطقه مرزی ماهیرود در جمع خبرنگاران گفت: اعتبارات خراسان جنوبی در سال ۹۶ معادل ۱۳۰ میلیارد تومان، سال ۹۷ حدود ۱۸۰ میلیارد تومان و تاکنون روند صعودی داشته است.
وی اظهار کرد: در محورهای مواصلاتی خراسان جنوبی حجم زیادی از خودروهای محور بندرعباس به خراسان رضوی (از مسیر دیهوک – فردوس) و چابهار به مشهد و سرخس از مسیر (بیرجند، قاین، نهبندان و سربیشه) عبور می‌کنند.
اسلامی عنوان کرد: همچنین ۲ ارتباط محور شرق و غرب و محور ترانزیتی از مرز ماهیرود به افغانستان را داریم که برای ما تکمیل این پروژه‌ها در اولویت قرار دارد چون بار ترافیکی ترانزیتی داشته و در اقتصاد کشور و استان خراسان جنوبی مؤثر است.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: روز گذشته ۹۰ کیلومتر بزرگراه را در استان خراسان جنوبی افتتاح کردیم که ۲۰ درصد پروژه‌های قابل افتتاح دهه فجر کشور (۴۵۰ کیلومتر بزرگراه) را شامل می‌شد.
وی عنوان کرد: به همین میزان پروژه که افتتاح شد، همچنان تا شب عید، پروژه‌ای را آغاز یا عملیاتی خواهیم کرد که امروز ۵۴ کیلومتر در نقطه صفری مرزی ماهیرود تا سربیشه و در محور دیهوک – راور کرمان و قطعات دیگر آغاز می‌شود.
اسلامی گفت: محور سربیشه – ماهیرود یک راه روستایی فرعی بود که با توجه به بار ترافیکی که در حال افزایش است، بایستی مطالعات آن انجام می شد و ظرفیت راه را گسترش می‌دادیم.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برای این منظور دو اقدام را در دستور کار قرار دادیم؛ ابتدا اینکه وضع موجود بهبود و تعریض شود و اینکه باند جدید احداث کنیم.
وی گفت: از ۱۲۰ کیلومتر محور ماهیرود – سربیشه تا عید هیچ قطعه‌ای بدون پیمانکار نخواهد ماند و این قول را چند ماه قبل به مردم داده بودم؛ بنابراین تاکنون توانستیم مصوبه مربوطه را اخذ و شرایط را فراهم کنیم تا مردم منطقه از بزرگراه بهره‌مند شوند.
اسلامی عنوان کرد: اکنون تمامی پروژه‌های راه خراسان جنوبی فعال هستند و رساندن پروژه‌ها به مرحله بهره‌برداری فرایندی زمانبر و هزینه‌بر دارد.

۴۵۰ کیلومتر بزرگراه در کشور اضافه شد
وزیر راه و شهرسازی گفت: ۴۵۰ کیلومتر بزرگراه در کشور دهه فجر امسال افتتاح شد که ۲۰ درصد آن مربوط به خراسان جنوبی بوده و سهم ممتازی در استان اتفاق افتاده است.
وی افزود: به همین میزان پروژه جدید نیز آغاز خواهیم کرد و با سیاستی که در وزارتخانه اتخاذ شده، تصمیم داریم عقب‌ماندگی‌های مرزی را جبران کنیم.
اسلامی اظهار کرد: حمل‌ونقل در همه محورها به صورت جدی در سال‌های اخیر توسعه پیدا کرده است و طول بزرگراه‌های کشور تا پایان دولت دوازدهم به ۲۰ هزار کیلومتر افزایش می‌یابد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: افزایش طول بزرگراه‌ها نشان از یک باور و اعتقاد و یک وعده صادق است که به لطف الهی ۹۰ کیلومتر بزرگراه روز گذشته در استان خراسان جنوبی افتتاح شد.
وی از نهضت توسعه حمل‌ونقل به‌عنوان موتور محرکه اقتصاد یاد کرد و گفت: کشور امروز در ۲ محور محرومیت‌زدایی و توسعه و پیشرفت متوازن تبدیل به کارگاه شده است.
اسلامی عنوان کرد: اعتبارات مربوط به حوزه راه و شهرسازی خراسان جنوبی از ۱۳۰ میلیارد تومان در سال‌های اخیر به ۵۴۰ میلیارد تومان در سال آینده خواهد رسید.
وی گفت: بودجه استان خراسان جنوبی در سه سال گذشته چهار برابر افزایش یافته است که این مهم در راستای توسعه زیرساخت‌های استان انجام شده است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در بحث تبادلات تجاری که سیاست قاطع دولت است از ۲۴ پایانه مرزی که در کشور فعال است، بیست و پنجمین پایانه را در مرز ایران و پاکستان افتتاح کردیم.
وی ادامه داد: تعداد ۱۲ پایانه در این دولت ساخته و پرداخته شده است که نشان حقیقی به ضرورت و توجه به همسایگان است.
اسلامی تصریح کرد: ضرورت راه‌سازی در داخل کشور افغانستان از جمله تصمیماتی است که در همین دولت اجرایی شده است و بیش از ۷۵ درصد پیشرفت آن در ۲ سال اخیر صورت گرفته است.
وی عنوان کرد: در بحث نوار شرق نیاز مبرم به حل کردن نقاط مفقوده حمل‌ونقل ریلی و ایجاد استفاده از راه‌آهن برای مردم داریم که با موافقت مقام معظم رهبری پروژه راه‌آهن چابهار به زاهدان شتاب گرفته و سال آینده چابهار به ریل متصل می‌شود و زاهدان بیرجند هم جزو برنامه‌های در اولویت است.
گفتنی است که وزیر راه و شهرسازی طی این سفر از پایانه، گمرک و سالن تجاری‌سازی در مرز ماهیرود سربیشه نیز بازدید کرد.
پایانه مرزی ماهیرود در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار شامل سالن‌های مسافری، تجاری، محوطه‌سازی و زیرساخت‌های رفاهی و خدماتی مورد نیاز تجار و بازرگانان ایرانی و افغانستانی احداث شده است.
موقعیت استراتژیک خراسان جنوبی، قرار گرفتن در دالان ترانزیتی محور شرق (بندر چابهار، افغانستان، ازبکستان، آسیای میانه)، وجود منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین‌المللی شهید کاوه بیرجند، اهمیت وجود پایانه مرزی ماهیرود را دوچندان کرده است.
خراسان جنوبی ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد و دارای چهار بازارچه مرزی به نام‌های گلورده (میل ۷۳) در شهرستان درمیان، دوکوهانه در شهرستان نهبندان، یزدان در شهرستان زیرکوه و ماهیرود در شهرستان سربیشه است.
سه بازارچه میل ۷۳، دوکوهانه و یزدان در سال‌های اخیر از جانب دولت افغانستان تعطیل اعلام شد و فقط مرز ماهیرود فعال است.
لازم به ذکر است که وزیر راه و شهرسازی به اتفاق همراهان از راه زمینی دوشنبه شب از کرمان به خراسان جنوبی رفت و در شهرستان طبس مورد استقبال استاندار و جمعی از مسئولان استان و شهرستان قرار گرفت و در ادامه ۹۰ کیلومتر پروژه بزرگراهی (ساخت باند دوم) راه‌های این استان با حضور وی افتتاح شد.
محمد اسلامی از پایانه مرزی ماهیرود بازدید کرد و با حضوری وی عملیات اجرایی ۵۴ کیلومتر از باندهای دوم در سطح استان آغاز شد. بهره‌برداری همزمان ۳۵ کیلومتر راه روستایی در استان، آغاز عملیات اجرایی پنج هزار و ۹۸۰ واحد طرح اقدام ملی مسکن، بازدید از قطعه ۱۶ راه‌آهن بیرجند – یونسی و افتتاح ساختمان پاویون فرودگاه بین‌المللی شهید کاوه بیرجند از دیگر برنامه‌های سفر ۲ روزه وزیر راه و شهرسازی به خراسان جنوبی بود.